غذاهای امروزی / طرز تهیه پیاز و قارچ سوخاری خانگی، ترد و خوشطعم که همه دوست دارند

قارچ سوخاری
انتخاب پیشغذا در میهمانیهای دوستانه و خانوادگی برای خانمها از سختترین کارها به حساب میآید؛ چون در این مراسم علاوه بر غذا باید پیشغذاهایی هم همراه غذا شده باشد که هم باب میل کودکان باشد و هم بزرگترها؛ اما برای پیش غذا، چه چیزی بهتر از قارچ سوخاری! در میان سوخاریها، سوخاری قارچ، دستور پختی آسان دارد. پس ما طرز تهیه قارچ سوخاری را که یکی از کاربردیترین دستورهای غذایی است و به راحتی میتوانید آن را در منزل برای عزیزان خود آماده کنید در ادامه به شما میگوییم. این دستورغذایی برای یک خانواده چهار نفره در نظر گرفته شده است تا در مدت 45 دقیقه آماده شود.
مواد لازم برای تهیه قارچ سوخاری
قارچ500 گرم
نان (خردشده)یک فنجان
آردیکدوم فنجان
تخممرغدو عدد
شیریکهشتم فنجان
پونه کوهییکدوم قاشق چایخوری
پودر سیریکدوم قاشق چایخوری
فلفل هندییکچهارم قاشق چایخوری
فلفل سیاهیکدوم قاشق چایخوری
نمکبه مقدار لازم
ریحان (خشکشده)یکچهارم قاشق چایخوری
آویشنیکچهارم قاشق چایخوری
روغن سرخکردنیبه مقدار لازم
طرز تهیه قارچ سوخاری
1- تمیز کردن قارچها برای تهیه قارچ سوخاری
در اولین مرحله از طرز تهیه این دستور، باید به خوبی قارچها را بشویید. برای شستن بهتر قارچها بهتر است لایه رویی قارچ را بگیرید و سپس مقداری نمک روی آنها بپاشید و کنار بگذارید.
نکات مهم برای شستشو و انتخاب قارچ مناسب سوخاری کردن
قارچها را با آب سرد بشویید، سپس کامل خشکشان کنید تا راحتتر بتوانید پوستشان را بگیرید.
در تهیه قارچ سوخاری بهتر است از قارچهای کوچک استفاده کنید، در صورت استفاده از قارچهای بزرگ، آن ها را نصف کنید.
2- آمادهسازی مواد لازم برای تهیه قارچ سوخاری
حال نوبت ترکیب دیگر مواد برای پختن قارچها است. برای این کار سه ظرف برای ترکیب مواد در کنار دست خود داشته باشید.
در ظرفی مناسب پونه، پودر سیر، فلفل سیاه، کاری، ریحان و آویشن را بریزید و حسابی با یکدیگر مخلوطشان کنید.
تخم مرغها را در یک کاسه بشکنید و با شیر هم بزنید.
آرد سوخاری را فراموش نکنید؛ در ظرفی دیگر آرد سوخاری، نمک، فلفل و پودر سیر را اضافه کنید. این ظرف را هم کنار بگذارید.
نکته مهم: اگر غذاهای خود را بسیار تند میخورید، میتوانید در ظرف آرد سوخاری، چند تکه فلفل قرمز هم بیاندازید.
3- مخلوط کردن قارچها در مایه و پودر سوخاری
برای مخلوط کردن قارچها با مواد سوخاری از دو روش میتوانید استفاده کنید:
از ابتدا میتوانید موادها را در ظرفهای دربدار آماده کنید، و تمام قارچها را داخل مخلوط آرد بریزید و به خوبی تکان دهید تا قارچها کامل آغشته به آرد شوند، در ادامه قارچها را داخل مخلوط تخممرغ بریزید و با تکان دادن، آنها را مخلوط کنید. در ادامه درست کردن قارچها، آنها را روی آرد سوخاری بریزید تا کامل یکدست شوند. قارچهای آمادهشده را در یک بشقاب تمیز قرار بدهید.
در روش دوم میتوانید ابتدا به صورت تکی قارچها را در آرد، سپس تخممرغ و در انتها در آرد سوخاری بغلتانید. باید اینکار را تا جایی ادامه دهید که تمام قارچها آماده شوند.
4- سرخ کردن قارچها
برای سرخ کردن قارچهای سوخاری در تابهای مناسب به اندازهای روغن بریزید که قارچها در آن غوطهور شوند. قارچها را داخل روغن داغ بیاندازید و سرخ کنید. دقت داشته باشید که هر دو طرف آن به خوبی سرخ شوند.
نکات مهم برای سرخ کردن قارچ ها
قارچهای سرخ شده باید به رنگ قهوهای طلایی در بیایند.
برای سرخ کردن دو طرف قارچها تنها شش تا ده دقیقه زمان نیاز است.
میتوانید از روغن زیتون خالص برای سرخ کردن قارچها استفاده کنید.
قارچها را در تابهای بزرگ سرخ کنید؛ کمبود فضا باعث میشود که قارچها به خوبی سرخ و پخته نشوند.
حواستان به دمای روغن باشد؛ با اضافه شدن قارچها، دمای روغن به شدت کاهش پیدا میکند، پس دوباره روغن را داغ کنید.
5- خارج کردن قارچها از روغن و نحوه سرو قارچ سوخاری
آخرین مرحله از طرز تهیه قارچ سوخاری، سرو کردن قارچها است، بنابراین قارچها را از روغن بیرون بیاورید و روی ظرفی که با دستمال کاغذی یا حوله پوشانده شده است، قرار دهید تا روغنهای آن گرفته شود.
قارچهای سوخاریتان آماده است، نوش جان!
نکاتی برای سرو و تزئین قارچ سوخاری
سس رنچ یکی از سسهای مناسب سرو قارچ سوخاری است.
میتوانید از سس خانگی گوجه فرنگی برای سرو قارچ سوخاری استفاده کنید.
در صورت داشتن کره سیر، میتوانید روی قارچهای سوخاریشده بریزید و با جعفری خوردشده تزئین کنید.
اگر میخواهید همراه با خوردن قارچهای خود، به دریاهای مدیترانه هم سفر کنید، پس آن را با سس تزازیکی بخورید.
پیاز سوخاری
آیا دوست دارید راز تهیه پیاز سوخاری به سبک رستورانها را بدانید؟ با ما همراه باشید تا در ادامه طرز تهیه پیاز سوخاری با پیاز رنده شده را که یک روش ساده و کاربردی است، یاد بگیرید تا بتوانید پیاز سوخاریهایی خوشمزه با بافتی بینظیر و طعمی فراموشنشدنی تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه پیاز سوخاری با پیاز رنده شده
پیاز متوسط2 عدد
پودر سیربه مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و پاپریکابه مقدار لازم
تخم مرغ1-2 عدد
آرد سوخاریبه مقدار لازم
پنیر پیتزا4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه پیاز سوخاری با پیاز رنده شده
1. آمادهسازی پیاز
در اولین مرحله از طرز تهیه پیاز سوخاری با پیاز رنده شده درست مثل طرز تهیه پیاز سوخاری با دلستر، ابتدا پیاز را خرد کرده و در مخلوطکن یا با رنده، ریز رنده کنید تا کاملا پوره شود. سپس آن را از صافی رد کنید تا آب اضافی آن گرفته شود.
2. مخلوط کردن مواد و قرار دادن در فریزر
در ظرفی مناسب، پیاز رنده شده را با پودر سیر، فلفل سیاه، پاپریکا، نمک و پنیر پیتزا مخلوط کنید تا ادویهها به طور کامل با پیاز ترکیب شوند. مواد را داخل یک قیف بریزید و به شکل حلقههای پیاز در ظرفی مناسب (مانند سینی فر) با استفاده از قاشق کوچک فرم دهید. بعد حلقههای آماده پیاز را به مدت 4 ساعت در فریزر قرار دهید.
3. روکش کردن مواد و سرخ کردن پیازها
اکنون در آخرین مرحله، سه ظرف آماده کنید. در ظرف اول آرد، در ظرف دوم تخم مرغ زده و در ظرف سوم آرد سوخاری (میتوانید از آرد سوخاری رنگی هم استفاده کنید) بریزید. پیازهای منجمد را ابتدا در آرد سپس در تخم مرغ و در نهایت در آرد سوخاری بغلتانید. برای تردی بیشتر میتوانید این مرحله را دو بار تکرار کنید. در نهایت پیازهای آماده را در روغن داغ سرخ کنید و پس از سرخ کردن، پیازها را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
نکته: زمان سرخ کردن پیاز سوخاری به ضخامت حلقههای پیاز و دمای روغن بستگی دارد. ضمنا دمای روغن برای سرخ کردن پیاز سوخاری باید متوسط باشد تا پیازها به خوبی طلایی شوند و نسوزند.
نکات تکمیلی برای تهیه پیاز سوخاری
تهیه و پخت پیاز سوخاری با پیاز رنده شده یکی از کارهایی است که میتوانید به راحتی در منزل تهیه کنید و از آن لذت ببرید. اما برای تهیه این اسنک خوشمزه هم مثل هر اسنک یا غذای دیگری مثل طرز تهیه میگو سوخاری باید نکات و فوتوفنهای آن را بدانید.
روشهای مختلف تهیه پیاز سوخاری
پیاز سوخاری را چه به شکل رنده شده تهیه کنید چه به شکل حلقهای میتوانید هم در روغن سرخ کنید هم در فر یا ایرفرایر بپزید.
سرخ کردن در روغن: این روش رایجترین و سریعترین روش برای تهیه پیاز سوخاری است. با این روش، پیازها ترد و طلایی میشوند. برای این کار، پیازهای آماده شده را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند.
پختن در فر: اگر به دنبال گزینه سالمتری هستید، میتوانید پیازهای سوخاری را در فر بپزید. برای این کار، پیازهای آماده را روی سینی فر بچینید و در فر از قبل گرم شده قرار دهید تا طلایی شوند.
سرخ کردن در ایرفرایر: ایرفرایر نیز گزینه مناسبی برای تهیه پیاز سوخاری است. این روش باعث میشود پیازها کم روغنتر و سالمتر شوند.
تهیه پیاز سوخاری بدون پودر سوخاری
اگر پودر سوخاری در دسترس ندارید، میتوانید از آرد نخودچی، آرد سوخاری خانگی یا حتی آرد معمولی استفاده کنید. برای تهیه آرد سوخاری خانگی، نان باگت یا نان تست را خشک کرده و سپس در آسیاب یا غذاساز پودر کنید. البته طرز تهیه پودر سوخاری در منزل را میتوانید با جزییات کامل در کتاب کاله مطالعه کنید.
ادویه مناسب تهیه پیاز سوخاری
برای طعمدار کردن پیاز سوخاری میتوانید از انواع ادویهها مانند پودر سیر، پودر پیاز، پاپریکا، فلفل سیاه، آویشن، زیره و زردچوبه استفاده کنید. ترکیب این ادویهها به شما کمک میکند تا طعم دلخواه خود را به پیاز سوخاری بدهید.
نحوه سرو پیاز سوخاری
پیاز سوخاری را میتوانید به عنوان پیش غذا، همراه با غذاهای اصلی مانند همبرگر، ساندویچ و سالاد سرو کنید. همچنین میتوانید از پیاز سوخاری در تهیه انواع سسها و دیپها استفاده کنید. طرز تهیه سس پنیر پارمسان و طرز تهیه سس سیر را در کتاب کاله مطالعه کنید. البته طرز تهیه سه نوع سس برای مرغ سوخاری هم میتواند به کار شما برای همراهی با پیاز سوخاری بیاید.
استفاده از پنیر برای طعمدار کردن سوخاری
اضافه کردن پنیر به مخلوط پیاز سوخاری، باعث میشود پیازها طعم غنیتر و کشدارتری پیدا کنند. میتوانید از پنیر چدار، موزارلا، پارمسان یا هر نوع پنیر دیگری که دوست دارید استفاده کنید.