دانشگاه آزاد باید انتخاب اول کنکوری‌ها و نخبگان شود

دانشگاه آزاد باید انتخاب اول کنکوری‌ها و نخبگان شود
 رئیس دانشگاه آزاد بر نقش ویژه این دانشگاه در آینده نظام آموزشی کشور و ورود به گام دوم توسعه با رویکرد کارآمدی، کیفیت و جامعه‌پردازی تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، در دومین روز از چهل و سومین مراسم بزرگداشت دانشگاه آزاد اسلامی که با حضور مسئولان عالی‌رتبه دانشگاه آزاد اسلامی و وزیر علوم برگزار شد، محمد مهدی طهرانچی با اشاره به نقش بنیادین امام خمینی (ره) و رهبران انقلاب در بنیان‌گذاری دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک نهاد غیردولتی و انقلابی افزود: «دانشگاه آزاد هنر انقلاب اسلامی است که با سرمایه مردم و حمایت رهبری شکل گرفت و امروز با بیش از 40 هزار عضو هیئت علمی، نقشی بی‌بدیل در توسعه علمی کشور ایفا می‌کند.»

طهرانچی با بیان اینکه اکنون گام دوم دانشگاه آزاد با محوریت کیفیت، پاسخگویی به نیاز جامعه و حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم آغاز شده است، تأکید کرد: دانشگاه آزاد باید به انتخاب اول داوطلبان برای تحصیل و نخبگان علمی برای فعالیت پژوهشی تبدیل شود.

وی بیان کرد: دیروز در جلسه در حضور رئیس‌جمهور یک مقدمه‌ای گفتم و امروز می‌خواهم به بند دیگری از آن اشاره کنم. دانشگاه در ایران با چند نکته شکل گرفته است. یکی از این نکات، دولتی بودن دانشگاه‌هاست. وقتی به دانشگاه‌های بزرگ دنیا مانند هاروارد یا آکسفورد نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که آنها معمولاً غیر دولتی هستند اما در ایران اولین دانشگاه خوب، دولتی و بر اساس تصمیم دولت تأسیس شده است.

طهرانچی اظهار کرد: دومین دانشگاه، دانشگاه ملی نفت بود که به صورت غیر دولتی تأسیس شد. مرحوم شیخ‌الاسلام در سال ۱۳۳۸ با سرمایه شخصی خود این دانشگاه را پایه‌گذاری کرد. ایشان هم حوزه را دیده بود، هم دانشگاه درس خوانده و هم از آمریکا دیدن کرده بود. داستان مفصلی دارد، اما در سال ۱۳۴۴ اتفاقی افتاد که خودش در کتاب ایران نقل کرده است: روزی بعدازظهر در دفتر دانشگاه کار می‌کردم که ژاندارم‌ها آمدند و دانشگاه را اشغال کردند. ایشان به منزل نماینده دولت رفت و به او گفت که دیگر حق رفتن به دانشگاه را ندارد. بدین ترتیب دانشگاه ملی، که غیر دولتی بود، عقیم ماند.

وی افزود: نگاه به دانشگاه‌ها در ایران دولتمحور بود و این نگاه تا قبل از انقلاب اسلامی ادامه داشت. پس از انقلاب اسلامی، حضرت امام، مردم و بزرگان کشور از جمله مقام معظم رهبری (که آن زمان رئیس‌جمهور بودند)، مرحوم آیت‌الله موسوی اردبیلی (رئیس مجلس)، و دیگر بزرگان هیئت امنایی تشکیل دادند که هدف آن تأسیس دانشگاه غیر دولتی بود. این دانشگاه توانست رشد قابل توجهی داشته باشد.

رئیس دانشگاه آزاد در ادامه بیان کرد: البته در هر رشد کمی، مشکلاتی وجود دارد که قابل درک است، اما دانشگاه آزاد هنر انقلاب اسلامی و سرمایه‌گذاری گسترده مردم ایران است. هم‌اکنون دانشگاه آزاد بیش از ۲۰ هزار هیئت علمی دارد؛ حدود ۲۳ هزار هیئت علمی در پزشکی، ۱۰ هزار در دانشگاه آزاد، و ۳۴ هزار در وزارت علوم حضور دارند. این دانشگاه به معنای واقعی کلمه، دانشگاهی غیر دولتی است.

وی تصریح کرد: اما نکته مهم این است که دانشگاه‌ها در ایران مبتنی بر وزارت علوم و نگاه دولتی هستند و این نگاه هنوز در بدنه وزارتخانه وجود دارد. دانشگاه آزاد در ابتدا با مخالفت‌هایی مواجه بود، ولی در دنیا معمولاً دانشگاه‌های پاسخگو توسط هیئت امنای مستقل اداره می‌شوند و وزارت علوم بیشتر نقش تنظیم‌گری و نظارت دارد و نه دخالت مستقیم.

طهرانچی توضیح داد: این یک فرصت بی‌نظیر است که ما اکنون گام دوم دانشگاه آزاد را شروع کرده‌ایم. عزیزانی که در این جلسه هستند، روسای واحدهای دانشگاه هستند که در صحنه عمل، فعالیت‌های خود را به خوبی انجام می‌دهند. هدف ما ارتقاء کیفیت و کارآمدی است، زیرا مردم تنها زمانی حاضر به پرداخت شهریه و حضور در دانشگاه خواهند بود که این کیفیت و کارآمدی را ببینند.

رئیس دانشگاه ازاد بیان کرد: گام دوم دانشگاه آزاد بر کیفیت، کارآمدی و جامعه‌پردازی استوار است و ان‌شاءالله در این مسیر از حمایت و کمک عزیزانی مانند حاج آقای دکتر رستمی بهره‌مند خواهیم بود.

وی در انتها افزود: شعار ما این است که دانشگاه آزاد نقطه انتخاب اول همه داوطلبان، چه دانشجو و چه استاد، برای کار علمی و پژوهشی باشد.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها