اظهارنظر جنجالی مدیرعامل ناتینگ: اپل دیگر خلاقیت ندارد
کارل پی، مدیرعامل شرکت بریتانیایی ناتینگ که با پشتیبانی یکی از طراحان اصلی آیپاد به نام تونی فدل، راهاندازی شد، در مصاحبهای تازه اظهارات جنجالی دربارهی اپل مطرح کرده است. او میگوید شرکتی که زمانی الهامبخش نسل جوان بود، اکنون به نهادی بزرگ، محافظهکار و بیخلاقیت تبدیل شده است.
کارل پی در گفتوگو با Wired گفت: «وقتی جوانتر بودم، اپل من الهامبخش من بود؛ آیپاد اول و اولین گوشی آیفون باعث شد وارد صنعت فناوری شوم. اما حالا شرکتهایی که زمانی خلاق بودند، تبدیل به غولهای شرکتی شدهاند و دیگر الهامبخش نسل جوان نیستند.»
مدیرعامل ناتینگ میگوید اپل در سال گذشته با تبلیغات فراوان، فناوری موسوم به Apple Intelligence را معرفی کرد، اما با گذشت یک سال خروجی این فناوری چیزی بیشتر از «ایموجیهای تولیدشده با هوش مصنوعی» نبوده و همین بیاعتمادی کاربران را بهدنبال داشته است.
مدیرعامل ناتینگ با وجود انتقادهایش علیه اپل، از هوش مصنوعی پشتیبانی میکند و آیندهی گوشیهای هوشمند را درهمآمیخته با این فناوری میداند؛ آیندهای که به باور او، در آن دیگر خبری از اپلیکیشنهای متعدد نخواهد بود.
کارل پی میگوید: «معتقدم در آینده فقط یک اپلیکیشن روی گوشی وجود خواهد داشت که همان سیستمعامل است. این سیستمعامل، کاربرش را خواهد شناخت، برای او شخصیسازی میشود و حتی پیشبینی میکند که چه کاری باید انجام دهد.»
پی در ادامه توضیح داد: «درحال حاضر برای هر کاری باید خودتان تصمیم بگیرید، گوشی را باز کنید و مرحلهبهمرحله پیش بروید. اما در آینده گوشی به شما پیشنهاد میدهد چه کاری انجام دهید و حتی خودش بهصورت خودکار آن را اجرا میکند. سیستمی فعال، خودکار و هوشمند.»
- بهترین گوشی های آیفون [فروردین ۱۴۰۴]
- محبوب ترین گوشی های آیفون در بازار ایران [آبان ۱۴۰۳]
البته پی اعتراف میکند که چشماندازش از آیندهی گوشیهای هوشمند درحال حاضر بیش از حد رادیکال و غیرواقعی بهنظر میرسد. به گفتهی او، اگر همین حالا اعلام کنیم که دیگر اپلیکیشنی در کار نیست، هیچکس گوشیهای جدید را نمیخرد. بنابراین باید بهتدریج و با آزمون و خطا، بازخورد گرفتن و اصلاح مداوم، کاربران را به مسیر جدید هدایت کرد؛ مسیری که به گفتهی پی، دستکم ۷ تا ۱۰ سال زمان میبرد.
در شرایطی که بسیاری از کاربران از ChatGPT بهجای موتور جستجوی گوگل استفاده میکنند، تصور آیندهای که در آن Apple Intelligence نقش اول را ایفا کند و اپلیکیشنها فقط رابط دوم باشند، چندان غیرمنطقی بهنظر نمیرسد.