اگر می‌خواهید شاد باشید، این عادت‌ها را ترک کنید؛ فهرستی عملی برای زندگی شادتر

اگر می‌خواهید شاد باشید، این عادت‌ها را ترک کنید؛ فهرستی عملی برای زندگی شادتر
  ما به چیزهای زیادی می‌چسبیم که درد، استرس و عذاب زیادی برای‌مان ایجاد می­‌کنند و به جای رها کردن آن چیزها و ساختن یک زندگی بدون استرس و شاد برای خود، به آن‌ها وفادار می‌مانیم.

عاداتی که باید برای داشتن زندگی سالمتر آن‌ها را ترک کنید

1. اضافه‌کاری را کنار بگذارید

شاید فکر کنید اضافه‌کاری بیشتر یعنی درآمد بیشتر یا نشان دادن تعهد به کار، اما مطالعات متعدد نشان داده‌اند که اضافه‌کاری مداوم تأثیر منفی بر سلامت روحی و جسمی دارد. اضافه‌کاری می‌تواند باعث افزایش اضطراب، افسردگی و کاهش کیفیت زندگی شود. برای شاد بودن، باید تعادل بین کار و زندگی شخصی برقرار کنید تا فرصت استراحت، تفریح و ارتباط با خانواده و دوستان را داشته باشید.

2. حرف زدن منفی با خود را متوقف کنید

ما هر دقیقه صدها کلمه با خودمان حرف می‌زنیم؛ اما متأسفانه بسیاری از این گفتگوها منفی و مخرب هستند. گفتگوی درونی منفی می‌تواند باعث کاهش اعتماد به نفس و افزایش استرس شود. به جای غرق شدن در افکار ناامیدکننده، سعی کنید جملات مثبت و انگیزشی را تمرین کنید. مثلاً وقتی در محل کار استرس دارید، به خودتان یادآوری کنید که می‌توانید شرایط را کنترل کنید و بهترین تلاش خود را انجام دهید.

3. کنترل همه چیز را رها کنید

تمایل به کنترل همه جوانب زندگی باعث اضطراب و خستگی ذهنی می‌شود. واقعیت این است که نمی‌توان همه چیز را پیش‌بینی یا کنترل کرد. پذیرش شرایط فعلی و اعتماد به روند زندگی، کلید آرامش و شادی است. به جای تلاش برای کنترل رفتار دیگران یا آینده، روی آنچه در توان شماست تمرکز کنید و بقیه را رها کنید

4. دست از سرزنش دیگران بردارید

سرزنش کردن دیگران آسان است اما هیچ مشکلی را حل نمی‌کند. مسئولیت رفتارها و تصمیمات خود را بپذیرید و انرژی خود را صرف یافتن راه‌حل کنید. این نگرش باعث رشد شخصی و بهبود روابط شما خواهد شد و به جای ایجاد تنش، فضای مثبت‌تری در زندگی ایجاد می‌کند.

5. از آدم‌های بدبین و منفی‌باف دوری کنید

بدبینی مانند ویروسی است که به سرعت منتقل می‌شود. انسان‌ها به طور طبیعی تحت تأثیر اطرافیان خود قرار می‌گیرند. بنابراین بهتر است در جمع کسانی باشید که مثبت‌اندیش، حمایتگر و انگیزه‌بخش هستند. اگر نمی‌توانید کاملاً از افراد منفی دوری کنید، حداقل زمان تعامل با آن‌ها را کاهش دهید و نسبت به احساسات خود آگاه باشید تا انرژی منفی کمتر روی شما اثر بگذارد.

6. ترس از دست دادن (FOMO) را کنار بگذارید

ترس از دست دادن فرصت‌ها یا تجربه‌ها (Fear Of Missing Out) باعث اضطراب و نارضایتی می‌شود. باید بدانید که فرصت‌ها همیشه وجود دارند و نیازی نیست نگران از دست دادن چیزی باشید. زندگی متعادل و تمرکز بر حال، کلید شاد زیستن است.

شادی

7. اینقدر سعی نکنید روی دیگران تاثیر بگذارید

دست از تلاش بیهوده برای تغییر دیگران بردارید. سعی نکنید خودتان را شبیه دیگران کنید یا دیگران را شبیه خودتان. بهترین کار این است که خود واقعی‌تان باشید و خودتان را دوست داشته باشید. روی بهتر شدن در نوع خاص خودتان تمرکز کنید؛ نقاط قوت‌تان را تقویت و نقاط ضعف‌تان را کم‌رنگ کنید.

آیا با خودتان مهربان هستید؟ آیا خودتان را تشویق می‌کنید؟ نقاب‌ها را کنار بگذارید و اجازه دهید دیگران شما را همانطور که هستید ببینند. نمی‌توانید دیگران را مجبور کنید همانطور که دوست دارید درباره‌تان قضاوت کنند. وقتی قضاوت‌های دیگران را رها کنید، انرژی زیادی ذخیره می‌کنید و شخصیت قوی‌تان باعث جذب دیگران خواهد شد.

8. باور کنید هیچکس به شما بدهکار نیست

شاید این حرف سخت باشد اما واقعیت این است که هیچکس به شما بدهکار نیست؛ نه پدر و مادرتان، نه رئیس‌تان و نه هیچ کس دیگر. تنها کسی که باید به خودش بدهکار باشد، خودتان هستید.

اگر دائم فکر کنید از کسی طلب دارید، ناامیدی و نارضایتی سراغ‌تان می‌آید. اما اگر تمام تلاش‌تان را بکنید و قدردان داشته‌هایتان باشید، زندگی شادتری خواهید داشت و بابت هر موفقیت کوچک خوشحال خواهید شد. این نگرش قدرتی شگفت‌انگیز به شما می‌دهد تا توقعات بی‌جا از دیگران را کنار بگذارید و مسئول شادی خودتان باشید.

9. اینقدر سعی نکنید کامل باشید

کمال‌گرایی بیش از حد مانع شادی و موفقیت است. انتظار اینکه در هر کاری صددرصد بی‌نقص باشید، غیرواقعی است. کسانی که چنین توقعی دارند، موانع بزرگی جلوی خود می‌گذارند که نه تنها شاد نمی‌شوند بلکه موفق هم نمی‌شوند.

تحقیقات نشان داده کمال‌گرایی باعث اضطراب اجتماعی و جلوگیری از تجربیات جدید می‌شود. اگر دنبال کامل بودن باشید، نمی‌توانید روابط بلندمدت سالمی بسازید. شک و تردید نسبت به توانایی‌های خود باعث احساس بی‌ارزشی می‌شود.

کافی است خوب باشید؛ اگر احساس می‌کنید این کافی نیست و وسواس دارید، بهتر است از کمک روان‌شناس یا رفتار درمانگر بهره ببرید.

10. دست از زیاده‌خواهی بردارید

برخی افراد هیچ وقت قانع نیستند و همیشه دنبال بیشتر هستند. این افراد معمولاً حسادت می‌کنند، نمی‌توانند ببخشند و از موفقیت دیگران ناراحت می‌شوند. حسادت و نداشتن بخشش، دشمن شادی است!

کسی که بتواند از شادی دیگران خوشحال شود، در زندگی خودش هم راحت‌تر به شادی و رضایت می‌رسد. پس نگرشتان را تغییر دهید، نسبت به دیگران احساس مثبت داشته باشید و از موفقیت‌شان لذت ببرید تا این انرژی مثبت به شما برگردد.

جمع‌بندی

شاد بودن یعنی رها کردن ترس‌ها، توقعات غیرواقعی و نگرانی‌های بی‌پایان. ترس از دست دادن فرصت‌ها، تلاش برای کنترل همه چیز، سعی در تغییر دیگران، طلبکار بودن از دنیا، کمال‌گرایی افراطی و زیاده‌خواهی همه سد راه شادی هستند.

با ترک این عادت‌ها و پذیرش خود واقعی، مسئولیت شادی خود را بر عهده بگیرید. زندگی کوتاه است؛ آن را با دلشوره و نگرانی تلف نکنید. به جای آن با آرامش، مهربانی با خود و دیگران، و دید مثبت به زندگی لبخند بزنید.

اگر این مطلب برایتان مفید بود، آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید تا آنها هم بتوانند زندگی شادتری داشته باشند!

مطالب خواندنی سبک زندگی را در خوشه خبر از دست ندهید

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها