طرز تهیه حلوای زنجبیلی خوشمزه به سبک اصل تبریز ویژه ایام محرم + ویدئو

مواد لازم برای حلوای زنجبیلی تبریز
مواد لازم | مقدار |
---|---|
آرد | 1 پیمانه |
روغن یا کره | ½ پیمانه |
پودر قند | 1 پیمانه |
پودر هل | 1 قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل | 1 قاشق چایخوری |
بادام، پسته یا گردو | به میزان لازم |
مراحل تهیه حلوای زنجبیلی تبریز
حلوای زنجبیلی دسری خوشمزه است که بدون فر آماده میشود. البته برای تهیه آن باید تمام مراحل آماده کردن حلوا را با دقت و صبوری دنبال کنید و عجله نداشته باشید.
مرحله اول: تفت دادن آرد
اولین کاری که برای درست کردن حلوای زنجبیلی باید انجام دهید، الک کردن آرد آن است. اگر سه مرتبه آرد را الک کنید کیفیت حلوای زنجبیلی بهتر میشود. بعد از الک کردن آرد نوبت به تفت دادن آن میرسد. یک قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و آرد را بدون روغن تفت دهید. این کار باعث میشود بوی خامی آرد گرفته شود و عطر و طعم حلوای زنجبیلی دلپذیرتر شود.
مرحله دوم: اضافه کردن روغن
دومین مرحله از آموزش حلوای زنجبیلی تبریز، اضافه کردن روغن یا کره است. یک پیمانه روغن یا کره را به آردی که قبلا تفت دادید، اضافه کنید و خیلی سریع با یک قاشق چوبی هم بزنید. تفت دادن آرد با روغن را به قدری ادامه دهید که رنگ آرد طلایی شود.
دقت کنید مواد حلوای زنجبیلی نباید خیلی سفت یا شل باشد، بلکه باید حالت خمیری نسبتا سفت داشته باشد. حالا وقت آن است که حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا ترکیبات حلوای زنجبیلی خنک شود.
مرحله سوم: اضافه کردن هل، زنجبیل و پودر قند
سومین مرحله طرز تهیه حلوای زنجبیلی به روش تبریزی، اضافه کردن پودر قند است. همانطور که آرد را الک کردید، پودر قند را هم الک کنید و به ترکیبات حلوای زنجبیلی اضافه نمایید و هم بزنید تا پودر قند کاملا با آرد مخلوط شود. حالا یک قاشق چایخوی پودر هل و پودر زنجبیل را به ترکیبات حلوای زنجبیلی اضافه کنید و با مواد قبلی خوب مخلوط کنید.
اگر میخواهید حلوای زنجبیلی تبریز دو رنگ تهیه کنید، میتوانید مواد را نصف کنید و به نصف آن کاکائو بزند. ترکیبات ساده حلوای زنجبیلی را داخل ظرف بریزید و پهن کنید، سپس روی آن مواد کاکائویی را بریزید. حتی میتوانید بین دو لایه حلوای زنجبیلی، مغز گردوی آسیاب شده بریزید.
مرحله چهارم: شکل دادن به حلوا
آخرین مرحله، شکل دادن به حلوای زنجبیلی است. البته در این مرحله از تهیه حلوای زنجبیلی، مواد باید کاملا سرد شده باشند تا بتوانید به راحتی به آن شکل بدهید. پس یک ظرف مربع یا مستطیل انتخاب کنید و کف آن را چرب کنید یا با کاغذ روغنی بپوشانید. حالا ترکیبات حلوای زنجبیلی را با ضخامت 2 تا 3 سانتیمتر داخل ظرف پهن کنید. با پشت قاشق یا با دست ترکیبات حلوا را فشار دهید تا بافت آن منسجم شود. میتوانید برای تزئین حلوای زنجبیلی تبریز از خلال بادام و خلال پسته یا پودر گردو استفاده کنید و آنها را روی حلوا بریزید.
بعد از تزئین حلوا زنجبیلی تبریز، ظرف آن را به مدت 2 ساعت داخل یخچال بگذارید تا سفت شود. بعد از این مدت ظرف را از یخچال خارج کنید و با یک چاقوی تیز، حلواها را به شکل مربع یا لوزی برش دهید و داخل ظرف مناسب بگذارید، حتی میتوانید با سلیقه خود، حلوای زنجبیلی را قالب بزنید.
در نهایت به این نکته دقت داشته باشید که ماندگاری حلوای زنجبیلی داخل ظرفی با درب محکم، یک هفته است.
برشتوک هم یکی از شیرینیهای خوشمزه است که میتوانید آن را با فر یا بدون فر تهیه کنید. طرز تهیه برشتوک با آرد گندم را بخوانید.
فوت و فن های مهم طرز تهیه حلوای زنجبیلی تبریز
یک فوت و فن حلوای زنجبیلی خوشمزه این است که آرد را با حرارت زیاد تفت ندهید. زیرا باعث میشود آرد بسوزد و طعم حلوا تلخ و نامطلوب شود.
در صورتی که خمیر حلوای زنجبیلی نرم یا شل بود، میتوانید کمی آرد به آن اضافه کنید تا سفتتر شود.
حلوای زنجبیلی هنگام برش دادن باید کاملا خنک باشد. زیرا حلوای زنجبیلی بافت تردی دارد و اگر مواد آن گرم باشد، موقع برش دادن خرد میشود.
اگر برای درست کردن حلوای زنجبیلی، پودر قند ندارید و دنبال طرز تهیه حلوای زنجبیلی با شکر هستید، میتوانید شکر را آسیاب کنید و به جای پودر قند استفاده نماید.
برای درست کردن حلوای زنجبیلی تبریز حتما از یک قابلمه تفلون یا استیل مرغوب استفاده کنید تا آرد به کف ظرف نچسبد.
جمع بندی
حلوا زنجبیل تبریز یکی از پرطرفدارترین و خوشمزهترین شیرینیهاست که در مدت زمان کوتاهی میتوانید آن را آماده کنید. در این مطلب طرز تهیه حلوای زنجبیلی تبریز مجلسی و مهمترین فوت و فنهای آماده کردن آن را به شما آموزش دادیم. امیدواریم این شیرینی خوشمزه و آسان را درست کنید و در دورهمیها و جشنها برای پذیرایی از مهمانها استفاده کنید.