طرز تهیه باقلوا استانبولی با خمیر خانگی به همراه آموزش کرم باقلوا، کرم ایرمیک، متفاوت و خوشمزه

به گزارش سرویس آشپزی ساعد نیوز، ویدیویی کهمشاهده کردید از کانال یوتیوب Ashpazi Masoumeh انتخاب و در اختیار شما قرار داده شده است.
. 00:20 طرز تهیه شربت باقلوا
01:44 طرز تهیه خمیر باقلوا
03:57 طرز تهیه کرم ایرمیک
06:40 نحوه بازکردن خمیر باقلوا
09:31 طرز چین دادن خمیر باقلوا
10:03 نحوه قراردادن مواد میانی باقلوا و جمع کردن و برش زدن خمیر
11:45 آموزش جداکردن دوغ کره
12:33 دمای فر و مدت زمان پخت برای انواع فر
حجم پیمانه مورد استفاده من 200 میلی لیتر هست.
مواد لازم برای تهیه شربت باقلوا :
شکر : 1 و 1/2 لیوان
آب : 1 و 1/2 لیوان
لیموی تازه : 2 اسلایس(یا 1 قاشق غذاخوری آبلیمو)
گلاب : 2 قاشق غذاخوری
پودر هل : 1/2 قاشق چای خوری
زعفران : به میزان لازم
طرز تهیه شربت باقلوا :
آب و شکر را داخل ظرفی ریخته و روی حرارت قرار می دهیم.بعد از اینکه به نقطه جوش رسید برش های لیمو را به آن اضافه کرده و برای 15 دقیقه اجازه می دهیم تا روی حرارت ملایم بجوشد.سپس زعفران و گلاب و هل را نیز به آن اضافه کرده و بعد از دو سه دقیقه حرارت را خاموش کرده و کنار می گذاریم تا شربت خنک شود. مواد لازم برای تهیه خمیر باقلوا : آرد : 2 لیوان تخم مرغ : 1 عدد شیر : 1/4 لیوان ماست : 1/4 لیوان روغن : 1/4 لیوان سرکه سفید : 1 قاشق غذاخوری بیکینگ پودر : 1 قاشق چای خوری نمک : 1/2 قاشق چای خوری طرز تهیه خمیر باقلوا : همه مواد را به غیر از آرد باهم مخلوط کرده و آرد را کم کم به مواد اضافه می کنیم.خمیر را حدود 10 دقیقه ورز می دهیم تا نرم و لطیف شود و به دست نچسبد.من 300 گرم آرد استفاده کردم.آرد زیادی به خمیر اضافه نکنید چون کیفیت خمیر پایین می آید. خمیر را چانه کرده و داخل کیسه فریزر قرار می دهیم و برای یک ساعت داخل یخچال به آن استراحت می دهیم.
مواد لازم برای تهیه کرم باقلوا(کرم ایرمیک) :
شیر : 2 لیوان
آرد سمولینا : 1/3 لیوان
پودر نارگیل : 1 قاشق غذاخوری
گلاب : 1 قاشق غذاخوری
پودر هل : 1/2 قاشق غذاخوری
زعفران : به میزان لازم
طرز تهیه کرم باقلوا(کرم ایرمیک) :
شیر و سمولینا را باهم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم مدام هم می زنیم تا به غلظت برسد.رسپی اصلی این کرم فقط ترکیب همین دو ماده است،ولی من برای خوش طعم تر شدن پودر نارگیل به آن اضافه کردم.وقتی کرم به غلظت رسید برای خوش رنگ شدنش مقداری زعفران دمکرده و برای خوش عطرشدنش گلاب و هل اضافه کردم.وقتی کرم آماده شد از روی حرارت برمی داریم و به ظرف دیگری انتقال می هیم.روی آن را پوشانده،کنار می گذاریم تا خنک شود. مواد میانی باقلوا : کرم ایرمیک گردو یا پسته خردشده (من از مغز گردوی خردشده استفاده کردم و آن را با یک قاشق چای خوری پودر هل و یک قاشق غذاخوری گلاب مخلوط کردم) نحوه گرفتن دوغ کره : 100 گرم کره را روی حرارت ذوب کرده و بعد آن را از صافی رد می کنیم تا دوغ کره از آن جدا شود.سپس تمام قسمتهای باقلوا را با آن چرب می کنیم. برای باز کردن خمیر فقط از نشاسته ذرت استفاده کنید. باقلوا را داخل سینی که با کره ذوب شده چرب کردیم می چینیم روی آنرا با کره ای که دوغ آن جدا شده چرب می کنیم و داخل فر از قبل گرم شده قرار می دهیم. فرهای گازی دمای 180 درجه به مدت 50_45 دقیقه فرهای برقی و توستر دمای 160 درجه المنت بالا و پایین همزمان روشن بعد از پخت باقلوا را از فر خارج کرده و بلافاصله شربت سرد را روی آن می ریزیم.