ماندگارترین دکلمه عباس کیارستمی در ستایش شکوه‌ تنهایی؛ زیبایی و درد در یک قاب / اگر حس تنهایی داری هرگز این صدا رو از دست نده + ویدئو

ماندگارترین دکلمه عباس کیارستمی در ستایش شکوه‌ تنهایی؛ زیبایی و درد در یک قاب / اگر حس تنهایی داری هرگز این صدا رو از دست نده + ویدئو

  ساعدنیوز: دکلمه‌ای ماندگار در ستایش تنهایی؛ جایی که زیبایی و درد دست در دست هم، تصویری ناب از انسان معاصر می‌سازند. اگر روزی دل‌ات برای خودت تنگ شد، این صدا را بشنو؛ شاید خودت را دوباره پیدا کنی.

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر ساعدنیوز، کیارستمی در سال 1319 در تهران به دنیا آمد. نخستین تجربه هنری او نقاشی بود او این هنر را تا پایان دوران نوجوانی همچنان ادامه داد تا آنجا که در سن 18 سالگی توانست در یک مسابقه نقاشی برنده جایزه شود. وی اندکی پس از این کامیابی در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران پذیرفته شد.

او در دانشگاه بیشتر به فراگیری نقاشی و طراحی گرافیک پرداخت و در هنگام تحصیل برای تأمین هزینه‌های زندگی به عنوان پلیس راهنمایی رانندگی مشغول به کار شد. کیارستمی از سال 1340 یعنی در دهه 1960 به عنوان نقاش تبلیغاتی در آتلیه 7 و یکی دو مؤسسه دیگر به کار طراحی جلد کتاب، پوستر و آگهی‌های بازرگانی پرداخت، و بعدها به «تبلی فیلم» رفت.

از سال 1346 در سازمان تبلیغاتی نگاره به طراحی و ساختن تیتراژ فیلم پرداخت که نخستین آنها تیتراژ فیلم وسوسه شیطان ساخته محمد زرین دست بود. طراحی پوستر و ساخت تیتراژ فیلم‌های قیصر و رضا موتوری ساخته مسعود کیمیایی را او انجام داد.

مدتی بعد به دعوت فیروز شیروانلو، که مسئولیت «امور سینمایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را داشت به کانون رفت و در سال 1349 فیلم کوتاه نان و کوچه را ساخت. در سال 1351 فیلم زنگ تفریح را ساخت و با ساخت فیلم مسافر در سال 1353 مطرح شد. او در سینمای بعد از انقلاب پایه‌گذار سینمایی شد که تا به حال فیلمسازان زیادی پیرو این نوع سینما، فیلم ساخته و مطرح شده‌اند.

- تنهایی خیلی با شکوه است. تنهایی امکان حضور به تو در هر جایی که می‌خواهی رو می‌دهد، با تخیل ، ولی تو چقدر می‌توانی مطمئن باشی که در کنار کس دیگری این فرصت را به خودت بدهی که قدرت تخیل ، یعنی این امنیت را برای خودت فراهم کنی . اینکه بتوانی به قدرت تخیل خودت هر وقت بخواهی فرصت بدهی، آن را به حرکت دربیاری و هر جا دلت بخواهد باشی.

- در تنهایی با هر آدمی می‌توانی گفت و گو کنی. هر وقت دلت بخواهد، هر جوابی از جانب او می‌توانی به خودت بدهی. امتیازش را داری، میتوانی تنهایی به قاضی بروی و خوشحال برگردی.ولی چه جوری میتوانی با یک آدم دیگه این کار را بکنی؟

- تنهایی خیلی امتیاز دارد. واقعا ؛ فقط معنایش این نیست که آدم خودخواه هست، خود پسندهست یا اینکه خود شیفتگی دارد ودیگران را قبول ندارد. .هیچ کدام اینها نیست.. می‌توانم در یک تعریف بگویم من در تنهایی آدم بهتری هستم . همانطوریکه درخت در تنهایی درخت تر است. به نظرم آدم هم در تنهایی آدم تر است. آدم در تنهایی دلیلی برای دروغ گفتن ندارد.

- وقتی به منافع جمعی فکر می‌کنیم ما ناچار از آن خلوص خودمان جدا می‌شویم و ناچاریم که مقداری هم به منافع دیگران فکر کنیم. آدم از وقتی که موجود اجتماعی می‌شود خیلی چیزها را به دست می‌آورد ، ولی خیلی چیزها را هم از دست می‌دهد. مثل همان درخت که دیگر در جنگل یک درخت نیست. آدم هم در جمع آدم است ، ولی آدمی که به منافع جمع فکر می‌کند.


 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها