دسرهای ایرانی / طرز تهیه باسلوق گردویی خوش­مزه و اصیل در خانه که طعم گذشته‌هارو میده

دسرهای ایرانی / طرز تهیه باسلوق گردویی خوش­مزه و اصیل در خانه که طعم گذشته‌هارو میده
  ساعدنیوز: باسلوق گردویی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و اصیل ایرانی است که با رسپی های متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه باسلوق گردویی در ادامه با ما همراه باشید.

به گزارش سرویس مجله خانواده، شیرینی‌­ها در فرهنگ غذایی غنی ایرانی جایگاهی ویژه دارند. این خوراکی‌­های لذیذ که در جشن عروسی و مراسم ختم همیشه حاضرند، علاوه بر آن که به عنوان دسر بعد از غذا مصرف می­‌شوند، به عنوان میان­‌وعده نیز پرطرفدارند. همچنین شیرینی­‌جات در مهمانی‌­ها، جشن‌­ها و رسومات ویژه ایرانیان مهمان‌­نواز یک پای ثابت برای پذیرایی از مهمانان هستند. باسلوق یکی از شیرینی­‌های محبوب، مقوی و مجلسی است که در خاورمیانه به ویژه ترکیه و ایران هواداران بسیاری نزد پیر و جوان دارد. این دسر اصیل و خاص که به خاطر حالت نرم و ژله‌­ای آن «راحت­‌الحلقوم» نیز نامیده می‌­شود، در طعم­‌ها و رنگ­‌های متفاوت تهیه می‌­شود و چشیدنش به همراه چای داغ، تجربه‌­ای لذت­بخش و فراموش­‌نشدنی است. در ایران باسلوق را به ویژه در ایام نوروز و نیز شب چله در کنار انواع دسر یلدایی و انواع غذا مخصوص شب یلدا تهیه کرده و در کنار خانواده و دوستان از بافت و طعم بی‌­نظیرش لذت می‌­برند. پرطرفدارترین مدل باسلوق در ایران، باسلوق گردویی است.

در این متن می­‌خواهیم طرز تهیه باسلوق گردویی خوش­مزه خانگی را برای لذت بردن از دسری لذیذ و سرشار از امگا 3 آموزش دهیم. اگر از طرفداران طعم شیرین و بافت نرم این دسر اصیل هستید، تهیه آن را به شما پیشنهاد می­‌کنیم. امیدواریم با پخت این شیرینی خوش­مزه از چشیدن طعم عالی آن در کنار دوستان و عزیزانتان لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه باسلوق

ردیف

مواد لازم

میزان

1

آب

چهار پیمانه

2

نشاسته گندم و شکر

یک پیمانه

3

گلاب

یک دوم پیمانه

4

پودر ژلاتین

یک چهارم پیمانه

5

کره

25 گرم

6

مغز گردو، پودر نارگیل و جوهر لیمو

به مقدار لازم

طرز تهیه باسلوق ژله‌­ای

  • پودر ژلاتین را با نصف پیمانه آب مخلوط کرده و به روش بن­ماری حل نمایید تا شفاف شود.

  • نشاسته را همراه دو پیمانه آب در ظرفی ریخته و اجازه دهید حل شود.

  • چند دقیقه بعد که نشاسته ته­‌نشین شد، آب روی آن را دور بریزید.

  • نشاسته صاف شده را با یک پیمانه آب تازه ترکیب کرده و کنار بگذارید.

  • یک پیمانه شکر و یک پیمانه آب را در ظرفی حرارت دهید تا به جوش بیاید.

  • نوک قاشق چای‌خوری جوهر لیمو به آب و شکر اضافه کنید.

  • بلافاصله بعد از جوش آمدن ترکیب، حرارت اجاق را روی شعله ملایم بگذارید.

  • مخلوط آب و نشاسته را با قاشق چوبی روی حرارت ملایم هم بزنید.

  • وقتی نشاسته غلیظ شد ژلاتین مایع را به ظرف افزوده و هم بزنید.

  • سپس گلاب را به مایه باسلوق افزوده و هم بزنید تا بافتی یکدست حاصل شود.

  • وقتی مواد به خوبی پخت و پیش از زیادی سفت شدن، کره را اضافه کنید.

  • هنگامی که مایه باسلوق به غلظت دلخواه (در حد فرنی) رسید شعله را خاموش کنید.

  • بگذارید مایه باسلوق خنک شده و از دما بیفتد.

  • در ظرفی پودر نارگیل ریخته و مایه باسلوق را به شکل توپ‌های کوچک در آورده و در پودر بغلتانید.

  • روی هر توپ باسلوق آماده و شکل داده شده نصف یک مغز گردو قرار دهید.

  • تمام باسلوق‌ها را به همین شکل حاضر کرده و در یخچال قرار دهید تا خود را بگیرد.

  • باسلوق گردویی خوش­مزه خانگی شما آماده سرو است. نوش جان!

باسلوق

نکات تهیه باسلوق خانگی

  • در طول پخت حتما باید حرارت بسیار ملایم باشد و پخت با صبر و حوصله انجام شود.

  • در هنگام پخت نشاسته مداوم آن را هم بزنید تا یکدست شده و خام نماند.

  • مراقب باشید که مایه هنگام پخت سفت و گلوله­‌ای نشود.

  • استفاده از اندکی جوهر لیمو مانع از شکرک زدن شربت شکر خواهد شد.

  • می‌توانید باسلوق­‌ها را به اشکال مربع، مستطیل یا لوزی نیز شکل بدهید.


 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها