به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت استان کرمان، علی اصغر جعفری روز چهارشنبه در یازدهمین کنگره ملی ادبیات پایداری با اظهارخوشحالی از اینکه ادبیات پایداری در سایهسار انقلاب اسلامی قد کشید، در دفاع مقدس به بلوغ رسید و در مقاومت به ثمر نشست افزود:دفاع مقدس ادبیات پایداری را به یک مکتب و فرهنگ تبدیل کرد.
وی بیان کرد: امروز ما در فراز و فرود تاریخ ادبیات پایداری شاهد باروری و بلوغ در حوزه معانی و تعابیر هستیم، دیگر پایداری به شکل گذشته نیست بلکه امروز در عرصههای مختلف جوانه زده است.
ایجاد ظرفیت غنی ادبیات پایداری
معاون هماهنگکننده و امور مجلس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت اظهار داشت: امروز به کنگره ملی ادبیات پایداری میبالیم چرا که ظرفیت های غنی ایجاد کرده است.

وی تصریح کرد: مفتخریم ادبیات فارسی، یکی از بلندآوازهترین و پرثمرترین جلوههای ادبیات جهان است؛ ادبیاتی که کرامت، حکمت، خرد، عزت، نوعدوستی، آزادگی و دفاع از مظلوم جزو ویژگیهای این ادبیات محسوب می شود.
به گفته جعفری یکی از گونههای پرافتخار این ادبیات، ادبیات پایداری است و این ادبیات ریشه در تاریخ کهن سرزمین دارد.
این مسئول با بیان اینکه تاریخ به خود ندیده است که ملت موحد ایران در گذر و گذار تاریخ در مقابل استبداد، استکبار و استعمار زانو زده باشد، بیان کرد: ما جزو معدود کشورهایی هستیم که روز استقلال نداریم و این بسیار باشکوه است؛ کشوری که از ابتدا مستقل بوده و مردم این کشور به این استقلال افتخار و همواره از این استقلال دفاع میکنند.
وی خاطر نشان کرد: با پذیرش اسلام و تلفیق معارف اسلام ناب با عناصر جهاد، ایستادگی، پایداری و پایمردی، این مهم فراتر از تقدس، لباس تکلیف هم به خود گرفته است که باید به آن توجه کنیم.
تکلیف برای گسترش ادبیات پایداری
معاون هماهنگکننده و امور مجلس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت افزود: ما امروز مکلف به پایداری، گسترش این حوزه و پاسداری از این میراث گرانبها هستیم که این یکی از ویژگیهای امروز ادبیات پایداری ماست.
وی اظهار داشت: فرهنگ و ادبیات پایداری مبتنی بر مبانی اسلامی و انقلابی، امروز از مردم ایران ملتی ساخته است که مردن را به زندگی با ذلت ترجیح میدهند و ما این مهم را در دفاع مقدس مشاهده کردیم.
جعفری بیان کرد: ملت ما در طول قرنها به مستبدان، مستکبران و متجاوزان اجازه نداد تازیانه تحقیر بر پیکرشان کوبیده شود و این مهم یکی از افتخارات ملت بزرگ ماست.
پرچمداری دانشجویان در ادبیات پایداری
رییس یازدهمین کنگره ملی ادبیات پایداری نیز اظهار داشت: برگزاری چنین کنگرههایی در دانشگاهها باعث میشود، دانشجویان پرچمدار ادبیات پایداری و عزت و اقتدار اسلامی باشند.
حسین اکبری فرد ادامه داد: برگزاری کنگره ملی ادبیات پایداری یکی از نمادهای ارتباط دانشگاه با جامعه است و این کنگره با همکاری دانشگاه شهید باهنر کرمان و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت استان کرمان برگزار میشود.
رییس پیشین دانشگاه باهنر کرمان با بیان اینکه برگزاری و اجرای این گونه کنگرهها نشان از ورود دانشگاه به مسائل علوم انسانی دارد، خاطر نشان کرد: از جمله برکات کنگره ادبیات پایداری میتوان به تهیه و نشر نشریه پایداری و چاپ کتب مجموعه مقالات این عرصه اشاره داشت و برگزاری چنین کنگرههایی میتواند رزومه قوی برای دانشگاه باشد.
به گزارش ایرنا یازدهمین کنگره ملی ادبیات پایداری با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت استان کرمان و دانشگاه شهید باهنر با حضور مسئولان کشوری، استانی و محققان این عرصه در محل تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان آغزا به کار کرد.
آنطور که اعلام می شود ۷۵ مقاله به دبیرخانه یازدهمین کنگره ادبیات پایداری ارسال و ۳۷ مقاله برگزیده شده است.