همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: گردو پلو غذایی خوشمزه است که با مرغ، گوشت یا بهصورت گیاهی پخته میشود. دلیل اینکه مهر این غذا را به نام شهر کرد زده اند این است که شهرکرد یکی از مناطق اصلی کشت گردوست.
بیشتر بخوانید:
پلو قشقایی؛ خوشمزه ترین پلو مخلوط به روش سنتی ایل قشقایی شیراز!
برنج ۳ پیمانه
پیاز ۳ عدد
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
گردو ۱۵۰ گرم
زرشک ۵۰ گرم
کشمش ۱۰۰ گرم
نمک ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱.۲ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱.۴ قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق سوپخوری
زعفران دم کرده ۲ قاشق سوپخوری
روغن مایع ۳ قاشق سوپخوری
یک عدد پیاز را رنده کنید چرا که قرار است برای مرینیت کردن گوشت چرخ کرده استفاده شود. مابقی پیازها را نیز خلالی و نازک خرد کنید و در روغن تفت دهید. چرخ کرده شما می تواند از ترکیب گوشت گوساله و گوسفند باشد که البته کاملا سلیقه ای است یا می تواند فقط از ترکیب یک گوشت باشد. به گوشت نمک، فلفل سیاه و زردچوبه بزنید و آب پیاز را بگیرید و به ترکیب بالا اضافه کنید و ورز دهید تا گوشت منسجم و یکدست شود و سپس گوشت را قلقلی کنید.
وقتی پیازها سرخ شدند گوشت های قلقلی را به ماهیتابه اضافه کنید و آروم هم بزنید. گردوی خرد را نیز اضافه کنید. در ادامه زرشک و کشمش را اضافه کنید و هم بزنید و زیر حرارت را کم کنید چرا که دو دقیقه بیشتر نباید روی حرارت نماند. در این فاصله یک قاشق رب گوجه فرنگی رب اضافه کنید و تفت دهید. رب گوجه فرنگی در رسپی اصلی غذا نیست اما وجود کمی رب آن را خوشمزه تر می کند. در ادامه زعفران دم کرده را اضافه کنید و زیر حرارت را خاموش کنید.
برنج را زنده تر از همیشه آبکش کنید و موادی که درست کردیم لایه لایه روی برنج بریزید. حواستان باشد مواد را وسط برنج بریزید مانند عکس زیر.
اگر مواد به کناره های قابله ریخته شود ممکن است بسوزد. سپس برنج را بگذارید روی حرارت کم تا دم بکشد. بهتر است یک شعله پخش کن زیر برنج بگذارید تا ته دیگ برنج طلایی شود. نوش جان.