خواص سلامت‌ بخش پرتقال

خواص سلامت‌ بخش پرتقال
 میوه پرتقال منبع سرشاری از انواع ویتامین‌ها و مواد سلامت‌بخش دیگر است که از دیابت، بیماری قلبی و سرطان‌ها پیشگیری می‌کنید.

به گزارش همشهری آنلاین شما با خوردن یک پرتقال می‌توانید حدود ۷۰ درصد از مقدار توصیه‌شده ویتامین سی را از این طریق دریافت کنید. ویتامین سی به تقویت دستگاه ایمنی بدن یاری می‌رساند و نیز جذب و ذخیره آهن را بهبود می‌بخشد. بدن ما برای التیام و تشکیل عروق خونی، غضروف، عضله و کلاژن استخوان به ویتامین سی نیاز دارد.

یک پرتقال متوسط حاوی ۳ گرم فیبر خوراکی است. این فیبرهای خوراکی نه تنها یبوست را برطرف می‌کنند، بلکه روده‌ها را سالم نگه می‌دارند، کلسترول خون را کاهش می‌دهد و میزان قند خون را کنترل می‌کند. فیبر موجود در پرتقال همچنین کمک می‌کند تا مدت بیشتری احساس سیری کنید، درنتیجه کمتر غذا خواهید خورد و از چاقی شما جلوگیری خواهد شد.

این دریافت فیبرهای خوراکی همچنین احتمال دیابت، بیماری قلبی و انواع سرطان‌ها را کاهش می‌دهد.

پرتقال حاوی ۶۰ نوع از گروهی مواد آنتی‌اکسیدان به نام فلاوونوییدها است که خاصیت ضدالتهابی نیز دارند. پرتقال و سایر غذاهای سرشار از آنتی‌اکسیدان در مبارزه با التهابات طولانی‌مدت و حتی از دارو نیز قوی‌تر عمل می‌کند. التهاب عارضه‌ای است که با سرطان، بیماری قلبی، دیابت، آرتروز، افسردگی و آلزایمر در ارتباط است.

گرچه به موز دارا بودن پتاسیم زیاد شهرت دارد، اما میزان پتاسیم پرتقال هم زیاد است و هر پرتقال ۲۴۰ میلی‌گرم از این ماده معدنی را دارد. پتاسیم به کارکرد درست عصب‌ها و عضلات کمک می‌کند و ضربان قلب را ثابت نگه می‌دارد. بعد از تمرین ورزشی، یک پرتقال بخورید تا گرفتگی عضلات را از بین ببرد و الکترولیت‌های بدن را تأمین کند.

بدن ما برای ساخت دی‌ان‌ای و سایر مواد ژنتیکی و کمک به تقسیم سلول‌ها به فولات، یک نوع ویتامین B نیاز دارد. فولات به ویژه برای زنان باردار مفید است. فولات از نقایص هنگام تولد در مغز و ستون فقرات نوزادان پیشگیری می‌کند.

بتا-کاروتن رنگ‌دانه‌ای است که رنگ نارنجی پرتقال ناشی از آن است. این ماده نیز یک آنتی‌اکسیدان قوی است که باعث سلامتی سلول‌ها می‌شود و آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد را به بدن کاهش می‌دهد. رادیکال‌های آزاد مولکول‌هایی هستند که بدن، هنگام تجزیه غذا یا سوخت‌وساز یا قرار گرفتن در معرض عواملی مانند مواد شیمیایی، دود سیگار یا پرتوهای ماورای بنفش نور خورشید در بدن تولید می‌شوند و به سلول‌ها آسیب می‌زنند.

تیامین که ویتامین B۱ نیز نامیده می‌شود، ویتامینی است که به بدن کمک می‌کند تا سایر مواد مغذی را فراوری کند و آن‌ها را به انرژی تبدیل کند. تیامین عاملی ضروری برای کارکرد درست سلول بدن است. ممکن است تیامین را با غنی کردن ماکارونی، برنج و غلات به آن‌ها اضافه کنند، اما پرتقال نیز منبع خوب تیامین است.

گرچه هم پرتقال کامل و هم آب پرتقال برای بدن مفید هستند اما در صورت امکان بهتر است پرتقال کامل را بخورید. آب پرتقال مقداری فیبر دارد اما برای تأمین نیازهای روزانه ما کافی است. پرتقال کامل ۳ گرم فیبر از ۲۵-۳۰ گرم فیبر مورد نیاز روزانه را دارد.

پوست پرتقال نیز همچنین مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان و به علاوه مقداری کلسیم و پتاسیم در خود دارد. پرتقال را ابتدا خوب بشویید، سپس پوست آن را بکنید و رنده کنید و این پوست رنده شده را به شیرینی‌ها و غذاهای گوناگون بیفزایید.

بیشتر مردم از خوردن بخش سفید رشته‌ای و اسفنجی بین پوست و میوه پرتقال پرهیز می‌کنند زیرا مزه آن تلخ است اما این بخش هم سرشار از کلسیم، فیبر، ویتامین C و فلاوونوئیدهای تقویت‌کننده دستگاه ایمنی است. می‌توانید این بافت سفید را با آب میوه مخلوط کنید تا طعم آن مشخص نشود و از همه خواص آن بهره‌مند ‌شوید.
منبع: WebMD

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها