آمار تازه از پشت سدها؛ زنگ هشدار بیصدا در تهران

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، بهزاد پارسا گفت: میزان حجم کل مخازن سدهای استان تهران در حال حاضر ۴۶۵ میلیون متر مکعب است که نسبت به ۶۱۷ میلیون متر مکعب سال گذشته ۱۵۲ میلیون متر مکعب کاهش داشته و همچنین نسبت به میانگین بلندمدت ۹۶۷ میلیون متر مکعبی انتهای خردادماه ۵۰۲ میلیون متر مکعب کاهش را نشان می دهد.
وی عنوان کرد: به دلیل کاهش بیش از ۴۳.۴ درصدی بارش استان تهران نسبت به متوسط بلند مدت، منابع تأمین آب شرب تهران در سدهای لار، لتیان، ماملو و به ویژه سد امیرکبیر با کاهش قابل ملاحظهای روبرو است.
پارسا با اشاره به اینکه ذخیره آب موجود در سدهای امیرکبیر، لتیان، لار و ماملو ۱۶ درصد مجموع گنجایش مخازن این سدهاست، تصریح کرد: هم اکنون حجم آب موجود در مخزن سد امیرکبیر حدود ۷۷ میلیون مترمکعب است که نسبت به میانگین بلندمدت ۱۷۸ میلیون مترمکعبی انتهای خردادماه ۱۰۱ میلیون متر مکعب کاهش دارد. همچنین در حال حاضر حجم آب ذخیره شده در سد طالقان نیز به میزان ۲۲۷ میلیون متر مکعب است که در مقایسه با میانگین بلند مدت ۳۴۳ متر مکعبی انتهای خرداد ماه ۱۱۶ میلیون متر مکعب کاهش را نشان می دهد.
وی افزود: میانگین حجم مخزن سد لار در انتهای خرداد معادل ۲۰۴ میلیون مترمکعب بوده که موجودی فعلی آن ۸۱ میلیون مترمکعب است و در مقایسه با میانگین بلند مدت ۱۲۳ میلیون متر مکعب کاهش داشته است. ضمنا میانگین حجم مخزن سد ماملو در انتهای خرداد ماه معادل ۱۶۶ میلیون مترمکعب است و امسال هم اکنون حجم آب موجود در مخزن این سد ۲۸ میلیون متر مکعب بوده که نسبت به میانگین آخر این ماه ۱۳۸ میلیون متر مکعب کاهش را نشان می دهد و این درحالیست که حجم ذخیره آب موجود در سد لتیان در این روز معادل ۵۲ میلیون متر مکعب است که نسبت به میانگین بلندمدت ۷۶ میلیون مترمکعبی انتهای خردادماه ۲۴ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران همچنین تأکید کرد: امروز چهار سد اصلی تأمینکننده آب شرب تهران فقط ۱۶ درصد و با احتساب سد طالقان در مجموع ۲۵ درصد حجم مخزن خود را در اختیار دارند.
پارسا در خصوص میزان بارشها نیز گفت: میزان بارشها از ابتدای سال آبی تاکنون ۱۴۵.۵ میلیمتر ثبت شده که این میزان در سال گذشته ۲۱۰.۵ میلیمتر بوده است؛ بر این اساس میزان بارشها نسبت به سال آبی قبل آن ۳۱ درصد کاهش و نسبت به بلندمدت ۴۳.۴ درصد کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران با بیان اینکه منابع آب ما محدود است و با کاهش بارشها و پایین آمدن سطح آبخوانها، تأمین آب بیش از این با چالش مواجه خواهد بود، خاطر نشان کرد: با توجه به میزان نزولات جوی تا این لحظه و کاهش حجم آب موجود پشت سدها، مشارکت همگانی درحفاظت ازمنابع آبی و مدیریت بهینه مصرف ضروری است و امیدواریم با همدلی و همراهی مردم بتوانیم تابستان پیش رو را بدون مشکل سپری کنیم.