به گزارش خبرنگار ایرنا، رئیس مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث جامعه المصطفی العالمیه (س) روز شنبه در این نشست در تالار قدس مجتمع آموزش عالی امام(ره) قم، استعمار را یک واژه قرآنی دانست و گفت: انگلیسیها برای فریب ملتهای مسلمان، در توجیه حضورشان در ممالک شرقی، میگفتند ما برای عمران و آبادانی (استعمار) به این سرزمینها آمدهایم.
حجتالاسلاموالمسلمین محمدعلی رضایی اصفهانی همچنین اظهار کرد: قرآن از ما طلب استعمار میکند و میخواهد زمین را آباد کنیم، به همین علت غرب از کلمه استعمار برای فریب جهان به ویژه مسلمانان استفاده کردهاست.
وی با ذکر این نکته که استعمار به شیوه های گوناگون از جمله نظامی وارد کشورها شد خاطرنشان کرد: استعمارگران، پس از روش نظامی، برای تسلط بر کشورها، به استعمار نو روی آوردند، که این اقدام از طریق علوم انسانی صورت گرفت.
مدرس جامعه المصطفی العالمیه هدف اصلی استعمار را به بردگی کشیدن و غارت منابع طبیعی کشورهای گوناگون دانست و بیان کرد: گسترش سرزمین های کوچک نیز از دیگر هدف های استعمارگری به شمار میآید.
رضایی اصفهانی یادآور شد: سرزمین کوچکی به نام هلند، که امروز از آن به عنوان کشور گل و بلبل یاد میشود، با تسلط بر اندونزی بزرگترین کشور اسلامی، خود را توسعه داد.
وی با بیان اینکه اندونزی متشکل از ۱۷ هزار جزیره و با ۳۰۰ میلیون جمعیت، پهناورترین کشور اسلامی محسوب میشود گفت: ۲ میلیون نفر از مردم اندونزی برای بیرون راندن هلندی های استعمارگر کشته شدند.
وی همچنین تسلط انگلیس بر کشور های هندوستان و پاکستان را نیز نمونه دیگری از استعمار غرب ذکر کرد و افزود: انگلیس میلیون ها انسان را به عنوان برده از آفریقا به اروپا و آمریکا منتقل کرد.
وی ادامه داد: انگلیسی ها ۲۰۰ سال بر هند مسلط بودند، و ۱۶۵ میلیون نفر را به کام مرگ کشاندند، برخی از این کشتار، ناشی از قحطی های غیرطبیعی و دستساز بوده است.
رئیس مجتمع عالی قرآن همچنین بیان کرد: ارزش سرمایه هایی که انگلیس در طول سال های سلطه بر هند از این کشور غارت کرده، بالغ بر ۴۵ تریلیون دلار است.
رضایی اصفهانی با اشاره به بهرهکِشی جنسی استعمار از مردم کشور های شرقی خاطرنشان کرد: فعالیت های تبشیری و مسیحیسازی جهان نیز از اقدام های استعمار محسوب میشود، البته غربی ها به مسیحیت نه یک دین بلکه به عنوان ابزار و وسیله نگاه میکنند.
وی در ادامه یادآور شد: غربی ها در اندلس و اسپانیای امروز حتی مسیحیان را نیز کشتند.
این مدرس جامعه المصطفی همچنین تاریخچه استعمارگری در ایران را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: وقتی نیرو های انگلیسی برای کمک به روسیه در جنگ با آلمان، از مسیر جنوب وارد ایران شدند، حدود سه میلیون نفر را در اثر قحطی دستساز به قتل رساندند.
وی یادآور شد: در آن زمان، جمعیت ایران کمتر از ۱۰ میلیون نفر بود، حدود ۴۰ درصد مردم به دلیل قحطی مواد غذایی جان سپردند.
رضایی اصفهانی بیان کرد: انگلیسی ها گندم و مواد غذایی را برای مقابله با آلمان، از ایران به جبهه روسیه فرستادند.
اندیشه رهبر انقلاب در مقابله با استکبار، مبتنی بر تعالیم اهل بیت است
معاون آموزش و پژوهش موسسه فرهنگی انقلاب اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب با جریان های مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی جهان اسلام آشنایی کامل دارند گفت: تعامل های رهبر انقلاب با این جریان ها، از معظمله یک شخصیت منحصر به فردی را به وجود آورده، به نحوی که کُنش، شخصیت و اندیشه ایشان بر مبنای قرآن شریف و تعالیم اهل بیت(ع) بنا نهاده شده است.
محمد عمرانی لزوم شناخت آرا و اندیشه های رهبر انقلاب را مورد تاکید قرار داد و افزود: باید شناخت صحیحی از این اندیشه ها داشته باشیم، و در جهت ترویج و تبیین آنها تلاش کنیم.
وی همچنین آشنایی با روش های جدید سلطهگری استعمار و بیدار کردن ملت ها را ضروری خواند و گفت: نظام سلطه که همان ولایت طاغوت است، نباید بر مومنان تسلط یابد.
وی با اشاره به اینکه غارتگری استعمار، از منابع مادی فراتر رفته و به منابع انسانی و نخبگان رسیده است تصریح کرد: استعمار از طریق گسترش فساد و نسلکُشی همچنان در تلاش است تا رشد و توسعه پیدا کند.
وی با بیان این مطلب که رهبر انقلاب در فرمایشهایشان تاکید زیادی بر شناخت استکبار و روش های استکباری همچنین استعمار و انواع استعمارها دارند یادآور شد: استعمار کهن به این صورت بوده که قدرت های بزرگ با اِعمال زور وارد کشورها میشدند، و حاکمیت پیدا میکردند و با ابزارهای رسانهای و تحمیق ملت ها، سلطه خودشان را تداوم میدادند.
عمرانی گفت: در حال حاضر استعمار نو را نیز پشت سر گذاشتهایم، استعمار به عنوان دشمن انسانیت و بشریت خود را به روز میکند و به دنبال نوآوری است.
وی همچنین یادآور شد: پیروزی انقلاب اسلامی و دگرگونی در ساختارهای بینالمللی و موج گرایش به اسلام سیاسی و انقلابی باعث شده تا جریان های استعماری به روش های دینی روی بیاورند.
وی گفت: اندیشمندان، استادان، پژوهشگران و دانشجویان کشورهای مختلف باید تجربه زیستی ملت خود در رابطه با استعمار را شرح دهند و در مقابله با این حرکت گسترده نظام سلطه و استکبار نقشآفرینی کنند.
معاون موسسه انقلاب اسلامی با یادآوری اینکه شیطان بزرگ و کشور هایی مانند بلژیک، ایتالیا، آلمان و روسیه در طول سالیان متمادی پدیده استعمارگری را ایجاد کردهاند بیان کرد: در آسیا و آفریقا و آمریکا هیچ کشوری از استعمار بیآسیب نمانده است.
وی افزود: انگلیسی های با حمله وحشیانه به مناطقی که سرخپوستان آمریکایی ساکن بودند، نیروی انسانی و منابع زیرساختی کشورهای آسیایی و آفریقایی را جایگزین آنان کردند.
وی با یادآوری اینکه، الجزایر در سال ۱۹۶۰ بیش از یک میلیون نفر برای استقلال از فرانسه کشته داد بیان کرد: در سال ۱۹۴۵ و پایان جنگ جهانی دوم که به ظاهر بسیاری از مستعمره ها آزاد شدند، فرانسه مدعی تمدن و آزادیخواهی، الجزایر را تحت سلطه قرار داد و بیش از یک میلیون مسلمان الجزایری با گیوتین و انواع روش های خشونتآمیز از بین رفتند.
وی همچنین تسلط پرتغال بر خلیج فارس را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: قلعه پرتغالیها تا مدت های زیادی در خلیج فارس وجود داشته است، استعمارگران از دارایی های ملی ملت ها ثروتمند شدند و آنان را به خاک سیاه نشان دادند.
نشست جنایت های استعمارگران در کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکایی با حضور جمعی از استادان، طلبه ها و دانشجویان ایرانی و خارجی برگزار شد.
این نشست از پیش نشست های همایش بینالمللی، "ما و غرب در آرا و اندیشه رهبر معظم انقلاب اسلامی" بود که ۱۳ آبانماه سال جاری از سوی موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب برگزار خواهد شد.