به گزارش ایرنا، سید محمد تقوی فرماندار به نظر عزم خود را جزم کرده و در همین شروع فعالیت خود بارها در سطح استان و ملی پیگیر شده است که این واحد معدنی در همین دولت چهاردهم به یک یک سرمنزل و نتیجهی در خور برسد و از بلاتکلیفی بیرون بیاید.
تقوی بهمراه چندتن از مدیارن و اعضای شورای معادن استان و شهرستان به دل کوه ریش زدند و از نزدیک در جریان روند مطالعات این طرح قرار گرفتند.
فرماندار شهرستان لنده در بازدید میدانی از معدن فسفات قیام از آغاز دوباره بررسیهای کارشناسی برای فعالسازی این معدن مهم خبر داد.
تقوی گفت: این معدن مطالبه بیش از پنجاه ساله مردم لنده است که حدود نیم قرن است کشف شده و بارها توسط سازمانها و کارشناسان مختلف مورد مطالعه قرار گرفته ولی تاکنون اقدام قابل توجهی صورت نگرفته است .
وی افزود : آخرین برآوردها نشان میدهد که این معدن بیش از ده تا بیست میلیون تُن و عیار ۱۲ درصد و شیب ۴۵ درجه زیرزمین تعیین شده است.
فرماندار لنده با اشاره به اهمیت این پروژه در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به نام سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری شده است، افزود: احیای این معدن میتواند لنده را در حوزه صنعت و اشتغال به جایگاه شایستهای برساند و بیش از ۳۰۰ فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم ایجاد کند.
وی مهمترین مانع فعلی را نبود جاده دسترسی مناسب عنوان کرد و گفت: ید اله رحمانی استاندار و مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان طی تماس تلفنی پیگیر وضعیت این معدن شدند و مقرر شد این هفته در نشستی با حضور مسئولان مرتبط به بررسی آخرین وضعیت این معدن و راهکارهای احیای آن پرداخته شود.
به گفته تقوی، تیمی از دستگاههای ذیربط همچون محیط زیست، منابع طبیعی، سازمان صنعت، معدن و تجارت با حضور میدانی در محل معدن، وضعیت جاده دسترسی و ظرفیت منطقه را بررسی کردند و نتایج کارشناسی به استاندار، مدیران استانی و دستگاههای متولی ارائه خواهد شد.
فرماندار شهرستان در تماس تلفنی در محل معدن با مجری طرح ایجاد زیر بناها در معادن بزرگ و مناطق معدنی کشور خواستار تسریع در روند مطالعه و تکمیل آن شد و خاطرنشان کرد: راه اندازی این طرح معدنی علاوه بر اشتغالزایی قابل توجه به رونق منطقه و شهرستان کمک شایانی خواهد کرد.
داریوش فرهنگ در این خصوص تاکید کرد: همه تلاشها برای تکمیل مطالعه و پیگیری مشکلات این معدن به کار بسته خواهد شد.
فرهنگ یادآور شد:
، توسعه تولیدات معدنی و احداث صنایع تبدیلی و فراوری می تواند ایران را به قدرت صنعتی دنیا تبدیل کند و ضمن ارتقای سرانه اشتغال کشور، نفع این بخش به صورت مستقیم بر زندگی مردم می رسد و به ویژه در مناطق معدنی اثرگذار خواهد بود.
سال های زیادی است که به شهرستان لنده و روستاهای آن به دلیل نبود امکانات و زیرساخت های لازم، محرومیت را با خود یدک می کشد و اگرچه در ۴۰ سال از عمر انقلاب اسلامی ،برای ایجاد زیرساخت ها تلاش های فراوانی صورت گرفته اما خدمات انجام شده در میان عمق محرومیت این مناطق گم شده است.
نهایی شدن فعالیت معدن فسفات لنده می تواند محرومیت را از چهره منطقه کمتر توسعه یافته دیشموک بزداید و توسعه این منطقه را شتاب بخشد.
بالایی در زمینه معدن برخوردار است و نیاز به سرمایهگذاری برای شکوفا شدن دارد.حدود ۳۰ درصد از صادرات استان در حوزه معادن است .
شهرستان قدیمی لنده به مرکزیت شهر لنده از شهرستان های ۹ گانه کهگیلویه و بویراحمد دارای جمعیتی افزون بر ۲۳ هزار نفر در فاصله حدود ۲۷۰ کیلومتری یاسوج مرکز این استان واقع شده است.