برخورد قاطع با مسببان آتش سوزی عمدی جنگل ها در کهگیلویه وبویراحمد

برخورد قاطع با مسببان آتش سوزی عمدی جنگل ها در کهگیلویه وبویراحمد

 یاسوج- ایرنا- استاندار کهگیلویه وبویراحمد با تاکید بر اینکه بخش عمده ای از آتش سوزی جنگل ها و مراتعع در سطح استان و بر اساس ارزیابی های دقیق و رصد میدانی و بررسی های قضایی عمدی است، گفت: باید برخوردها با مسببان و عوامل اتش سوزی ها قاطع بدون اغماض و بازدارنده باشد.

ید اله رحمانی در نشست شورای مدیریت بحران کهگیلویه وبویراحمد افزود: استاندار با بیان اینکه، باید عوامل آتش‌سوزی‎ها شناسایی و به مراکز قضای معرفی شوند، تاکید کرد: در خصوص پرونده‌های مربوط به آتش‌سوزی‌های عمدی نباید کمترین گذشتی باشد و رسیدگی قضایی با قاطعیت انجام می‌شود.

برخورد قاطع با مسببان آتش سوزی عمدی جنگل ها در کهگیلویه وبویراحمد

وی با اشاره به ماده ۴۷ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع، گفت: باید از ظرفیت‌های قانونی و تجهیزات استفاده کرد.

استاندار کهگیلویه وبویراحمد تاکید کرد: در زمان آتش‌سوزی تمام ماموران دولتی، نظامی و شهرداری‌ها موظفند با درخواست ماموران جنگلبانی و محیط‎‌زیست، در کمترین زمان ممکن با تمام امکانات وارد عمل شوند.

رحمانی بر تهیه نقشه مکانی برای برداشت آب از منابع موجود در مواقع بحران و آتش‌سوزی‌ها تاکید کرد و ابراز داشت: هماهنگی با دادستانی و مراکز قضایی برای برخورد با متخلفان آتش‌سوزی‌های عمدی و سهل‌انگاری‌ گردشگران و کشاورزان در این رابطه مورد تاکید است.

استاندار به لزوم نصب دوربین‌های پایش از دستگاه‌های مربوطه خواست ظرف ۲ هفته گزارش دقیقی از شرایط موجود ارائه دهند. رحمانی بر ارزیابی خسارات آتش‌سوزی‌های اخیر بر اساس شاخص‌های مشخص تاکید کرد و افزود: گزارش‌ها مبنای پیگیری برای جذب اعتبارات، امکانات از جمله بالگرد اطفای حریق باشد

. استاندار به تمام دستگاه‌های اجرایی تاکید کرد در رزمایش« مدیریت بحران الهی بیت‌المقدس» همکاری لازم را داشته باشند، گفت: حضور در این رزمایش در ۳۱ خرداد در دستور کار است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد: تدوین برنامه های جامع برای پیشگیری و مقابله با بحران استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر تدوین برنامه‌ای جامع برای اقدامات پیشگیرانه و مقابله با بحران تاکید کرد.

وی اظهار داشت: استان علاوه بر حوادث طبیعی به دلیل پوشش جنگلی و مرتعی با معضل آتش‌سوزی مواجه است که در سال‌های اخیر شدت یافته، بنابراین تاکید می‌کنم، اقدامات پیشگیرانه برای حفاظت از جنگل‌ها و مراتع با جدیت دنبال شود.

. رحمانی با تشکر از گزارش‌های ارائه‌شده توسط دستگاه‌های اجرایی، خواستار ارائه گزارش‌های جامع‌تر و استفاده از تمام ظرفیت‌های موجود برای مقابله با بحران شد و افزود: برنامه جامع مقابله با بحران باید با مشارکت این ستاد و دستگاه‌های اجرایی تدوین شود تا به‌عنوان ملاک کار در آینده مورد استفاده قرار گیرد.

استاندار با تاکید بر شناخت کانون‌های بحران‎زار و اقدامات پیشگیرانه، اظهار داشت: اولین گام، برگزاری دوره‌های آموزشی و توجیهی برای بهره‌برداران، ساکنان عرصه‌های منابع طبیعی، جوامع محلی و پرسنل دستگاه‌های اجرایی است تا دانش فنی آن‌ها در زمینه پیشگیری و اطفای حریق افزایش یابد.

رحمانی، بر استفاده از رسانه‌ها، به‌ویژه صدا و سیما برای اطلاع‌رسانی و نصب تابلوهای هشدار دهنده برای کاهش بحران تاکید کرد و افزود: ساماندهی و آموزش تشکل‌های مردمی، نیروهای جهادی، دهیاری‌ها، شهرداری‌ها و نیروهای نظامی و انتظامی در راستای پیشگیری و مقابله با بحران‌ها از جمله آتش‌سوزی در دستور کار باشد

. رحمانی با بیان اینکه، ۹۰ تا ۹۵ درصد آتش‌سوزی‌ها در استان عامل انسانی هستند، گفت: بخش عمده این آتش‌سوزی‌ها عمدی گزارش شده است

رحمانی با قدردانی از عملکرد صندوق بیمه ساختمان، ابراز داشت: در ارزیابی شاخص‌های این صندوق، استان جزو هشت استان برتر کشور بوده و زحمات و تلاش‌های همه دست‌اندرکاران قابل تقدیر است

 

 منبع خبر