کهگیلویه وبویراحمد به وقت بهار؛چشم نوازی طبیعت سحر انگیزش تا آبشارهای مفرح

کهگیلویه وبویراحمد به وقت بهار؛چشم نوازی طبیعت سحر انگیزش تا آبشارهای مفرح

 یاسوج- ایرنا- اینجا سرزمین هزار رنگ کهگیلویه و بویراحمد است، دیار برف و افتاب جایی که زیر هر درخت کهنسال بلوطش شقایقی می روید ،کوهستان های سرسبزش، آبشارهای زیبا، درختان بلوط و گردوهای سربه فلک کشیده و آواز بلبلان در هوای دلپذیر و عطر شکوفه‌ های بهاری اش مست کنان بهشت را برای هر مسافری تداعی می کند.

به گزارش ایرنا، تماشایی ترین جلوه اردیبهشت ماه این زیباترین دختر بهار در کشتزارهای گندم مناطق سردسیری کهگیلویه و بویراحمد نمایان شده جایی که گندم زارهای سرسبز با باد بهاری همراه شده و سرمست می رقصند، اینجا گل های خودروی لاله های واژگون به رسم مهمان نوازی و شادباش آمده اند تا چشمان طبیعت دوستان را به عروس زاگرس روشن کنند.

این روزهای اردیبهشت ماهی آسمان آبی و تکه ابرهای گذرا بر صیقل زیبای آب و رقص کوه های دنا و خامی در بازتاب رودخانه های خرسان، بشار و رونه گردشگران را مدهوش این همه سرمستی طبیعت کرده است.

روزهای دومین ماه فصل بهار در شرایطی که شهرستان های جنوبی کهگیلویه و بویراحمد چهره تابستانی به خود گرفته اما جاذبه های دیدنی مناطق سردسیری این سرزمین چهارفصل فضای متفاوتی را پیش روی مسافران گشوده است.

کهگیلویه وبویراحمد به وقت بهار؛چشم نوازی طبیعت سحر انگیزش تا آبشارهای مفرح

اردیبهشت ماه بهترین زمان برای سفر به طبیعت شهرستان های بویراحمد، دنا، مارگون و برخی جاذبه های مناطق کوهستانی استان است زیرا از شلوغی تعطیلات نوروز خبری نیست و شکوفه های بهاری خودنمایی کرده و عطرخوششان در مشام جان ها می نشیند.

اینجا تنوع جاذبه های گردشگری از کوه های سربه فلک کشیده دنا و خامی،جنگل ها، تا دریاچه ها،آبشارها،چشمه سارها در کنار مردمان مهمان نواز کهگیلویه و بویراحمد را به بهشتی کم مانند برای طبیعت گردی در اردیبهشت ماه تبدیل کرده است.

آبشار یاسوج،کوه گل، تنگ مهریان، روستای کریک،پارک جنگلی یاسوج،غار ده شیخ، تفرجگاه دریاچه شاه قاسم و رود رونه از جمله مناطق دیدنی استان کهگیلویه و بویراحمد در اردیبهشت ماه محسوب می شود که هر ساله میزبان هزاران نفر گردشگر است.

رود رونه

رود رونه این سرزمین زیبا که در آغوش کوه سه هزار متری خامی آرمیده، گویی چون عروسی آذین بسته شده به انواع آرایش ها از آب گوارا،طبیعت سرسبز، پونه های مشک فشان،گل های رنگارنگ و هوای دلپذیر جاذبه طبیعی کم نظیر در فصول بهار و تابستان است.

کهگیلویه وبویراحمد به وقت بهار؛چشم نوازی طبیعت سحر انگیزش تا آبشارهای مفرح

اینجا سایه سار دلنشین انواع درختان گردو، انگور، انجیر و توت وحشی همراه با مناظر زیبای جنگل های بلوط، محیط دلنشینی را خلق کرده است که می تواند مقصد سفری خاطره انگیز و به یادماندنی برای طبیعت دوستان باشد.

وجود غاز بزرگ معروف به اشکفت میر محمد طاهری و همچنین اشکفت برابر با وسعتی به اندازه برپایی بیش از ۳۰ چادر مسافرتی در کنار چشمه آب گوارا این منطقه را به بهشت گمشده طبیعت گردی تبدیل کرده است.

سواحل زیبای رودرونه شهرستان باشت در جنوب کهگیلویه و بویراحمد با محیطی مفرح، طبیعتی زیبا و آب و هوایی دلپذیر بهشت گردشگری بهاری در این استان بشمار می رود که سالانه مقصد گردشگران پرشماری است.

این تفرجگاه دلنشین در ۱۰ کیلومتری شهر باشت و نزدیکی جاده ارتباطی استان های جنوبی کشور به فارس افزون براینکه محیطی دنج و رویایی برای زدودن گرد و خاک خستگی مسافران است مقصد بسیاری از گردشگران در فصل بهار محسوب می شود.

گردشگرانی که برای نخستین بار تفرجگاه رود رونه را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب می کنند آنچنان مجذوب زیبایی های طبیعی این منطقه بکر می شوند که اینجا پاتوق ثابت گردشگری آنان می شود.

روستای کریک

طبیعت زیبا، رودخانه خروشان، بافت تاریخی و پلکانی واحدهای مسکونی، قرار داشتن در مسیر کوه دنا و امکان کوهنوردی، روستای زیبای کریک در کهگیلویه و بویراحمد را به یکی از مقاصد بوم گردی در استان تبدیل کرده است.

کهگیلویه وبویراحمد به وقت بهار؛چشم نوازی طبیعت سحر انگیزش تا آبشارهای مفرح

روستای کریک که یکی از ۱۴ روستای نمونه گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود در نزدیکی جاده یاسوج به اصفهان در دامنه ارتفاعات دنا و ۱۵کیلومتری جنوب غربی شهر سی سخت این روزها میزبان گردشگران پرشماری است.

عبور رودخانه از میان روستا، تاکستان های انگور و باغستان زیبا،دره با صفای کریک ،قرار داشتن در مسیر دسترسی به منطقه ییلاقی سی‌سخت از زیبایی های وصف ناشدنی روستای کریک است.

قرار گرفتن باغستان ها در گرداگرد روستا، شکل پلکانی بافت مسکونی بطوریکه حیاط هر خانه پشت بام خانه دیگر محسوب می شود،لباس های رنگارنگ زنان، دختران و بوی مست کننده نان و غذاهای محلی در کنار گویش شیرین لری اهالی از دیگر تجربیات شیرین مسافرانی است که روستای کریک را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب کرده اند.

دریاچه کوه گل

دریاچه زیبا، طبیعت پوشیده از گیاهان خوراکی و دارویی،نغمه پرندگان و آب و هوای دلپذیر در کنار زیرساخت های رفاهی کوه گل را به یکی از شلوغ ترین جاذبه های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در این واپسین روزهای فصل بهار بدل کرده است.

کهگیلویه وبویراحمد به وقت بهار؛چشم نوازی طبیعت سحر انگیزش تا آبشارهای مفرح

تنگ کوه گل از نظر پوشش گیاهی و جانوری غنی‌ترین منطقه‌ دنای شرقی محسوب می‌شود اینجا می توان پرندگان مهاجری همچون مرغابی، اردک کله سبز، درنا، لک لک، حواصیل، چنگر، خروس کولی و پرندگانی بومی دیگر را در اطراف آن به تماشا نشست.

اینجا وجود گیاهان خوراکی و دارویی چون قارچ کوهی، چویل، بابونه، نعناع کوهی، ریواس، جاشیر و پونه و گل های رنگارنگ کوه گل را متناسب با نامش یعنی رویشگاهی پوشیده از گل و گیاه کرده است.

آبشار تنگه نمک، چشمه سردو و منطقه‌ حفاظت شده‌ دنا از دیگر جاذبه های گردشگری نزدیک به این منطقه است که می تواند تجربه سفری خاطره انگیز برای مسافران در نیمه دوم هر سال باشد.

برای دسترسی به این بهشت زمینی، باید ابتدا به شهر یاسوج مرکز استان چهار فصل کهگیلویه و بویراحمد سفر کرد و پس از طی کردن مسافتی حدود ۳۵ کیلومتر به طرف شمال غربی این شهر، به شهر سی‌سخت رسید، با گذر از شهر سی‌سخت بعد از حدود ۶ کیلومتر به طبیعت زیبای منطقه کوه‌گل می‌رسید.

لاله های واژگون

از پایین دست منطقه کوه‌گل پس از ۳۰ دقیقه پیاده‌روی، با از گذر از میان درختان کوهی و گل‌بوته‌های وحشی می‌توان به یکی از خیال‌انگیزترین جاذبه‌های طبیعی ایران در ارتفاعات رشته کوه دنا رسید.

کهگیلویه وبویراحمد به وقت بهار؛چشم نوازی طبیعت سحر انگیزش تا آبشارهای مفرح

دشت لاله‌های واژگون یاسوج یکی از زیباترین و دیدنی‌ترین جاذبه‌های گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد است این دشت بسیار تماشایی که در منطقه «کاکان» شهرستان بویراحمد قرار گرفته است و در فصل بهار سرشار از گل‌های طبیعی رنگارنگ می‌شود،دشت لاله‌های واژگون "کاکان"در حدود ۴۰ کیلومتری شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد و مرکز شهرستان بویراحمد قرار گرفته است.

یکی دیگر از مکان ها و رویشگاه های لاله های واژگون کهگیلویه و بویراحمد منطقه دشت‌راق در مرز بین شهرستان های چرام و بویراحمد است که از شمال به میان‌تنگان و کوه دمه، از جنوب به نرماب و کوه سیوک، از غرب به دلی‌مو و کوه ساورز و از غرب به منطقه چنار محدود می‌شود.

این منطقه سرسبز و رویایی که با مساحتی بالغ بر ۱۰۰ هزار هکتار اگرچه رویشگاه گیاهان متنوعی مانند جاشیر، چویل، تره کوهی، کارده، پونه کوهی، چوک، بیلهر، قارچ، ارزن،گینه است اما از زیباترین جلوه گاه های لاله های وازگون در کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود.

تفرجگاه تنگ مهریان

تفرجگاه تنگ مهریان یاسوج یکی دیگر از جاذبه های بکر کهگیلویه وبویراحمد در فصول بهار و تابستان است اینجا جاری شدن آب زلال در دره ای با شیب ملایم و تشکیل آبشارهای چشم نواز در لابه لای درختان تنومند چنار و زبان گنجشک حس وحال خاصی را به گردشگران این مکان داده است.

کهگیلویه وبویراحمد به وقت بهار؛چشم نوازی طبیعت سحر انگیزش تا آبشارهای مفرح



این جاذبه دیدنی در حاشیه رودخانه و خنکای درختان لذت بخش ترین منظرگاه برای مسافران خسته از گرمای جنوب و دل کنده از فضای دود ودم کلان شهرهاست.

مسیر زلال این روان آب گوارا پوشیده از سایه سار مفرح ترین خاطره برای کودکان و نوجوانانی است که باتمام وجود خود را به این آب سرد زده اند تا کمی از خستگی وگرمای سفر بکاهند.

تنگ مهریان در مسیریاسوج اقلید واقع شده است و این مسیر پوشیده از جنگل های سبزبلوط ،باغستان های گردو و دیگر مناظربدیع است،استخرهای پرورش ماهی قزل آلا نیز باعث شده که مسافران از طعم ماهی سردآبی این منطقه بی بهره نباشند.

آبشار یاسوج

هوای دلپذیر،نهرهای آب در بستر مارپیچ مشبک، باغ‌های میوه، مراتع سرسبز چشم اندازی زیبا در آبشار ۱۰ متری یاسوج فراهم کرده است.

در حاشیه این تفرجگاه زیبا آلاچیق‌هایی برای استراحت گردشگران ایجاد شده است که هرگوشه از آن جلوه‌ای از فرهنگ و هنر بومی سنتی استان کهگیلویه و بویراحمد دارد.

پارک آبشار یاسوج که هشت هکتار مساحت دارد و در حدود ۲ کیلومتری شمال شهر یاسوج واقع شده است یکی دیگر از جاذبه های تابستانی کهگیلویه و بویراحمد است.

غار ده‌شیخ پاتاوه

غار ده شیخ یکی از جاذبه های توریستی و جذاب در کهگیلویه وبویراحمد است که در ۲ کیلومتری روستای ده‌شیخ و در ۳۵ کیلومتری شهر توریستی سی‌سخت و ۵۵کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه وبویراحمد قرار دارد.

کهگیلویه وبویراحمد به وقت بهار؛چشم نوازی طبیعت سحر انگیزش تا آبشارهای مفرح

بر اساس بررسی‌های زمین‌شناسی، شکل‌گیری این غار مربوط به دوره دوم زمین‌شناسی بوده که در سالیان طولانی، بر اثر ریزش نزولات جوی، حفره‌هایی در غار ایجاد شده و آب درون حفره‌ها به بیرون راه یافته و به این ترتیب سبب ایجاد قندیل‌های اعجاب‌انگیز و دالان‌های زیبا شده است.

این غار یکی از شگفت‌انگیزترین غارهای شناخته‌شده در کشور است که دهانه آن در ارتفاع ۱۶۷۰ متری از سطح دریا واقع شده و بسیار تنگ و باریک است.

غارنوردان غار ده شیخ را به دلیل قرار گرفتن در همسایگی و بالادست روستای ده شیخ، به نام همین روستا نامگذاری و سرشار از جذابیت های بدیع و شگفتی های حیرت آور توصیف کرده اند،انبوه درختان و جنگل های زیبای بلوط، بشار زیبا و خروشان و دره های عمیق بکر و دست نخورده بر عظمت و زیبایی این پدیده شگفت طبیعی افزوده است.

دریاچه مور زرد زیلایی

دریاچه مور زرد مهمترین جاذبه طبیعی گردشگری شهرستان مارگون محسوب می شود که سواحل آن نمونه ای شگفت انگیز از زیبایی های آفرینش خداوندی است آب این دریاچه که از چشمه های کارستی و روان آب های سطحی تأمین می شود،گستره ای به مساحت ۳۵ متر با میانگین عمق هشت متر را در بر گرفته است.

کهگیلویه وبویراحمد به وقت بهار؛چشم نوازی طبیعت سحر انگیزش تا آبشارهای مفرح

در دریاچه مورزرد که محل زیست انواع ماهی، قورباغه، مار آبی، مارماهی، لاکپشت،خرچنگ است و پرندگان آبی همچون مرغ ماهیخوار، اردک و غاز نیز در اطراف آن زندگی می کنند،مکانی دل انگیز برای مشاهده جذابیت های پرنده نگری به شمار می رود این دریاچه که به نام برم مور زرد زیلایی در فهرست آثار ملی ثبت شده مانند اقیانوس آبی کوچکی است که آینه‌وار طراوت و نشاط را انعکاس می‌دهد.

منطقه اطراف دریاچه مذکور که پوشیده ازجنگل‌های بلوط و زالزالک و گل‌های زرد، درختان کوهی و زمین‌های زراعتی سرسبز است آنچنان چشم نواز است که گویی در بهشتی زمینی را به روی مهمانان خود گشوده آب دریاچه مورزرد زیلایی از طریق یک راه باریک به آب رودخانه ریش در منطقه سادات شاه غالب شهرستان کهگیلویه می‌ریزد و از آنجا پس از طی مسافتی، به رود کارون می‌پیوندد.

آبشار شهنیز

آبشار شهنیز که در منطقه ای بکر و با چشم اندازهای طبیعی دلنشین واقع شده با آب و هوایی دلپذیرو خنک در تابستان و طبیعت سفید پوش در زمستان می تواند در همه فصول سال جذابیت های کم مانندی برای گردشگران داشته باشد.

ارتفاع این آبشار دائمی حدود ۱۸ متر است و پرواز پرندگان بر پهنای آبی آن جلوه ای زیبا از هنرنمایی طبیعت است و دسترسی به این آبشار از طریق جاده ارتباطی شهرستان مارگون به روستای چشمه گلی امکانپذیر است.

دسترسی به آبشار شهنیز از طریق جاده‌ ارتباطی شهرستان مارگون به روستای چشمه گلی امکان پذیر است.

جاذبه های گردشگری استان آماده پذیرش گردشگران

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: بهترین زمان بازدید از جاذبه های گردشگری مناطق سردسیری استان اردیبهشت تا شهریور است.

کهگیلویه وبویراحمد به وقت بهار؛چشم نوازی طبیعت سحر انگیزش تا آبشارهای مفرح

فرشید کرمی افزود: مناطق سردسیری کهگیلویه و بویراحمد با جاذبه های روستایی،عشایری،طبیعی و تاریخی و آب و هوایی دلپذیر سرزمینی برای پذیرش گردشگران با سلیقه های متنوع است .

وی اظهار کرد: بیش از ۱۰۰هتل ،مهمان پذیر،اقامتگاه بوم‌گردی و سایر ظرفیت های اقامتی استان در کنار پارک های استان آماده پذیرش مسافران است.

کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار کیلومتر مربع وسعت بین استان‌های فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان واقع شده است.

این استان با داشتن ۲۸۰ تفرجگاه طبیعی، ۳۰۰ بقعه متبرکه، افزون بر ۷۷۰ اثر تاریخی که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده در کنار جاذبه های مردم شناسی چون پوشش ها و گویش های محلی و آواها و نواهای محلی یکی از مقاصد گردشگری جنوب کشور محسوب می شود.

 

 منبع خبر