به گزارش ایرنا، حجت الاسلام نصرالله پژمان فر روز شنبه در حاشیه بازدید از روستاهای سوادکوه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: براساس شکایاتی که به کمیسیون اصل۹۰ میرسد، پروندههایی تشکیل میشود و بر اساس آن به صورت میدانی بازدید انجام میشود. ۲ روز که در استان هستیم، موضوعات متعددی را مورد بررسی قرار دادیم، مواردی در حوزه رفع تداخلات که در ارتباط این موضوع کمیسیون وجود دارد که باید این تداخلات را بررسی کند.
وی تصریح کرد: با توجه به جمع بندی کمیسیون رفع تداخلات برخی از مردم رضایتمندی آنها تامین شده و بعضی از جاها رضایتمندی مردم تامین نشده که باید مورد بازنگری قرار بگیرد.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از جمله ملاکهایی که کمیسیون دارد بررسی میکند، یکی بحث نقشهها و اسنادی که در ارتباط با این موضوع وجود دارد است و بررسی میدانی که باید صورت بگیرد همه میتواند شاخص باشد تا اختلافاتی که بین مردم و کسانی که صاحب نسخ هستند و کسانی که از طرف اراضی ملی در واقع اراضی ملی مسئولیت دارند که اینها را مراقبت بکنند برطرف شود.
پژمان فر افزود: قرار شد که ما این را به عنوان یک موضوع به صورت طرزکاری که کمیسیون دارد بررسی کند، روش محاسباتی که گاهی موجب نارضایتی میشود این روشها را بررسی کنیم و امیدوار هستیم این بررسی منجر به این شود که رضایتمندی بیشتری برای صاحب نسخها و کشاورزان ایجاد شود.
کمیسیون اصل نود یکی از کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی است که وظیفه محول شده به مجلس در اصل نودم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را انجام میدهد.
با توجه به اصل ۹۰ قانون اساسی و سایر قوانین مربوط، وظایف و اختیارات قانونی این کمیسیون، سامان دادن و کارآمدسازی مجلس و نمایندگان، بررسی طرزکار قوای مجریه و قضائیه و مجلس براساس برنامههای مدون سالانه و مصوب کمیسیون، رسیدگی به شکایتهای مربوط به طرز کار مجلس، قوه مجریه و قوه قضائی، مطالبه پاسخ کافی از مجلس، قوه مجریه و قوه قضائیه، ارائه و اعلام نتیجه رسیدگی کمیسیون به اشخاص ذینفع، اعلام نتیجه رسیدگی کمیسیون به عموم در مواردی که مربوطه به عموم باشد، است.
همچنین ارائه و اعلام نتیجه رسیدگیکمیسیون به مجلس در مورد گزارشهای قرائت شدهکمیسیونهای تخصصی از تریبون مجلسحسب تقاضایآن کمیسیون، مکاتبه با قوای سهگانه، وزارتخانهها، ادارات، بنیادها، نهادهای انقلابی، شرکتهای دولتی و مؤسساتی که به نحوی از انحاء به یکی از قوای یادشده مرتبط میباشند و نیز مراجعه به آنها، اعلام تخلف مسئولان دستگاهها (در عدم پاسخگوئی به کمیسیون یا عدم پاسخ صحیح به آن یا عدم اجابت دعوتهای مربوطه) به مراجع صالحه قضائی جهت پیگیری و اعمال مجازاتهای قانونی، اعزام بازرس یا بازرسان جهت انجام تحقیق و بررسی شکایات، اعلام تخلف عملی دستگاهها به مراجع صالحه قضائی برای رسیدگی خارج از نوبت، اقدام قانونی نسبت به گزارش نهایی تحقیق و تفحصها، ارائه گزارشهایی که مربوط به عموم باشد به هیئت رئیسه مجلس و قرائت آن در جلسه علنی مجلس، تقاضای انجام بازرسی فوقالعاده از سازمان بازرسی کل کشور، عضویت ۲ نفر از اعضاء کمیسیون در هیئت مرکزی نظارت بر امر انتخابات شوراهای اسلامی کشوری جزو دیگر وظایف کمیسیون اصل ۹۰ است.