به گزارش خبرنگار ایرنا، منصور بیجار شامگاه چهارشنبه در نشست شورای برنامهریزی و توسعه سیستان و بلوچستان اظهار کرد: تمرکزگرایی و تصمیمگیری بخشی از مشکلات مزمن در مسیر توسعه استان است و تا زمانی که اختیارات لازم به استانها واگذار نشود، تحقق توسعه متوازن دشوار خواهد بود.
وی با بیان اینکه از زمان انتصابم در نهم آبانماه ۱۴۰۳ به عنوان استاندار؛ گزارشی جامع از وضعیت سیستان و بلوچستان در هیات دولت ارائه شده، تصریح کرد: این موضوع با استقبال رئیسجمهور و هیأت دولت روبهرو و تشکیل ستاد ویژه توسعه استان نیز در همین راستا انجام شد.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: تدوین طرح جامع توسعه استان با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور آغاز شده که در تاریخ توسعه این منطقه بیسابقه است در این طرح، موضوعاتی چون اقتصاد، کشاورزی، صنعت، خدمات، زیرساختها، اصلاح ساختار مدیریتی و تقویت اختیارات استانی با رویکرد کارشناسی لحاظ شده است.
وی تحقق شاخصهای عدالتمحور بهویژه در حوزه آموزش، سلامت و اشتغال را از اولویتهای سیستان و بلوچستان عنوان کرد و گفت: طبق برنامهریزی صورتگرفته، این طرح باید تا پایان دولت چهاردهم به نتایج ملموس برسد.
بیجار از تخصیص اعتبارات ویژه به پروژههایی نظیر راهآهن چابهار، توسعه بزرگراهها، تکمیل زیرساختهای مرزی و حمایت از سرمایهگذاران خبر داد و این پروژهها را پیشران توسعه منطقه دانست.
وی پیشنهاد ایجاد بندر خشک در ایرانشهر را با توجه به موقعیت جغرافیایی آن مطرح کرد و افزود: این پروژه میتواند نقش مؤثری در توسعه شرق کشور ایفا کند.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به ضرورت مشارکت مردمی در فرآیند توسعه تأکید کرد: تحقق توسعه بدون همراهی مردم ممکن نیست و تلاش شده این باور با حضور میدانی در بین اقشار مختلف تقویت شود.
وی گفت: تاخیر در تصمیمگیری و اجرا از آسیبهای جدی نظام مدیریتی کشور است و استان سیستان و بلوچستان دیگر فرصتی برای اتلاف وقت ندارد.
رشد ۵۴ درصدی اعتبارات سیستان و بلوچستان در بودجه ۱۴۰۴
رئیس سازمان برنامه و بودجه سیستان و بلوچستان از رشد ۵۴ درصدی اعتبارات این استان در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: این رشد در پی تشکیل ستاد توسعه استان و تمرکز بر حل مسائل اساسی آن حاصل شده است.
مهرداد عرباول اظهار کرد: یکی از مهمترین نتایج تشکیل ستاد توسعه سیستان و بلوچستان، ایجاد ردیف اختصاصی توسعه استان در قانون بودجه ۱۴۰۴ به مبلغ ۹ هزار میلیارد ریال بود؛ ردیفی که در پنج سال اخیر حذف شده بود.
وی افزود: در همین راستا، اعتبارات حوزه مکُران نیز با رشد چشمگیر از حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال در سال گذشته به ۴۰ هزار میلیارد ریال در سالجاری افزایش یافت.
رئیس سازمان برنامه و بودجه سیستان و بلوچستان مجموع اعتبارات استان در پیوست شماره یک قانون بودجه را ۹۵ هزار و ۳۹۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این رقم نسبت به سال گذشته که ۶۲ هزار و ۱۲۰ میلیارد ریال بود، افزایش ۵۴ درصدی داشته است و نشاندهنده توجه ویژه دولت به استان است.
وی از تدوین سند نهضت عدالت آموزشی در سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: این سند که در دور دوم سفر رئیسجمهور تدوین شد، شامل ساخت ۶ هزار و ۵۳۳ کلاس درس در مناطق شهری و روستایی است این پروژه با مشارکت استاندار و دستگاههای اجرایی مربوطه تهیه، تصویب و وارد مرحله اجرا شده است.
عرباول از نهایی شدن طرح تأمین نیروی انسانی در حوزه درمان سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: با دستور رئیسجمهور، یک هزار و ۹۵۰ مجوز استخدام برای نیروهای درمانی صادر شده؛ همچنین مقرر است سه هزار بورسیه تحصیلی برای دانشجویان پزشکی، پرستاری و پیراپزشکی که در سالهای ۱۴۰۴ تا ۱۴۰۶ وارد دانشگاه میشوند، تأمین شود.
مجموع اعتبارات سیستان و بلوچستان در پیوست شماره یک قانون بودجه ۹۵ هزار و ۳۹۰ میلیارد ریال اعلام شده است
وی افزود: طرحهای مهمی در حوزه کشاورزی نیز با همکاری دستگاههای اجرایی سیستان و بلوچستان تدوین شده که از جمله آنها میتوان به طرح توسعه کشت موز در پاییندست سدهای کهیر، زندان و پیشین اشاره کرد؛ این طرح با هدف بهرهبرداری از ظرفیتهای کمنظیر استان آماده اجرا در سالجاری است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه سیستان و بلوچستان همچنین به تدوین سند تأمین گوشت و برنج از ظرفیتهای مرزی استان با افغانستان و پاکستان اشاره کرد و گفت: این سند در راستای تحقق امنیت غذایی کشور و استفاده از توانمندیهای محلی تهیه و به وزارت کشور ارائه شده است.
عرباول با اشاره به دیگر اقدامات انجامشده در سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ خاطرنشان کرد: امیدواریم در ادامه جلسات با حضور مسوولان سازمان برنامهریزی کشور، بتوانیم گامهای مؤثرتری برای توسعه سیستان و بلوچستان برداریم.