رضا شهبازی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هر ساله حدود ۱۰۰ تن از گیاهان دارویی مورد اشاره به خارج از کشور صادر میشود که بیشترین آن کتیرا، آنغوزه و باریجه است.
وی اضافه کرد: کشورهای اروپایی مانند فرانسه، آلمان و ایتالیا، کشورهای آسیایی مانند ژاپن و هند و برخی کشورهای قاره آمریکا از جمله خریداران محصولات ما هستند.
رییس اداره بهره برداری اداره کل منابع طبیعی افزود: سالانه حدود ۲ هزار انواع گیاهان دارویی در عرصههای طبیعی استان تولید میشود و میزان دقیق آن به مقدار بارشها بستگی دارد.
شهبازی خاطرنشان کرد: ۲۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم در استان بیشتر از قشر عشایر و روستایی در این زمینه به کار مشغولند که در مجموع بالغ بر ۴۰۰۰ میلیارد ریال درآمدزایی برای آنان به همراه دارد.
وی گفت: حدود ۴۰۰ تن از گیاهان دارویی مراتع و جنگلهای منطقه با انعقاد قرارداد بین بهره برداران و ما برداشت و باقیمانده بدون چنین قراردادی بهره برداری میشود، یعنی برداشت حدود یک هزار و ۶۰۰ تن از گیاهان نامبرده تحت نظارت اداره بهره برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان نیست.
به گزارش ایرنا، نگاهی به وضعیت استان اصفهان از حیث عرصههای طبیعی حاکیست که این خطه به مرکزیت شهرستان اصفهان با ۲۹ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از این مساحت را معادل ۹.۸ میلیون هکتار عرصههای منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار جنگل معادل (۴ درصد) ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) در بر گرفته است.
جنگلهای استان اصفهان بهطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار پراکنده است و سرانه جنگل آن کمتر از ۰.۱ هکتار است اما با وجود سطح به نسبت کم از تنوع گونهای خوبی (۳۵ گونه درختی و درختچهای) برخوردار است.
این منطقه از نظر تقسیمبندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل میشود و بقیه مناطق استان جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی است.
استان اصفهان واقع در مرکز کشور دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است و از پهنه مورد اشاره ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۲ درصد سطح استان را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل داده است که به طور عمده در بخشهای شمالی و شرقی آن پراکنده است.