رفع عمده مشکلات آمبولانس‌ها و کشنده‌های رسوب شده در منطقه آزاد ماکو

رفع عمده مشکلات آمبولانس‌ها و کشنده‌های رسوب شده در منطقه آزاد ماکو

 رئیس سازمان بازرسی از رفع عمده مشکلات آمبولانس‌ها و کشنده‌های رسوب شده در منطقه آزاد ماکو خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در راستای برنامه ریزی سازمان بازرسی کل کشور به منظور تحقق شعار سال «سرمایه گذاری برای تولید»، نشست هم‌اندیشی مدیران عامل سازمان‌های مناطق آزاد سراسر کشور با حضور دکتر خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ابتدای این نشست ضمن تسلیت حادثه بندر شهید رجایی، اعلام کرد که با مأموریت به بازرس کل استان هرمزگان، موضوع در دست بررسی سازمان بازرسی قرار دارد.

وی هدف از برگزاری این نشست‌های کارشناسی را شنیدن دغدغه‌ها، ایجاد تعامل بیشتر و افزایش هم‌افزایی بین دستگاه‌های اجرایی و سازمان بازرسی دانست و تأکید کرد: هرچه این جلسات تداوم یابد، قطعاً در بهبود عملکرد و رفع مشکلات مؤثرتر خواهد بود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به انتخاب شعارهای سال طی بیش از یک دهه اخیر توسط مقام معظم رهبری «مدظله العالی»، تصریح کرد: این شعارها صرفاً جنبه نمادین ندارند بلکه منویاتی هستند که به عنوان تکلیف به همه مسئولان کشور ابلاغ شده و باید سیاست‌های مرتبط با آن را عملیاتی نمائیم.

وی با بیان اینکه اگر در مسیر بهبود سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال گام برداریم قطعاً بن‌بستی وجود ندارد، تصریح کرد: باید به گونه‌ای برنامه ریزی و اقدام کرد که با رفع موانع و مشکلات، سرمایه و سرمایه گذار را حفظ کرده و اجازه ندهیم سرمایه‌گذار از کشور خارج شود.

خدائیان با اشاره به فلسفه تشکیل مناطق آزاد، یادآور شد: مناطق آزاد به منظور ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری و رهایی سرمایه گذار از کاغذبازی‌های اداری ایجاد شده‌اند و باید بررسی شود که اهدافی که قانون برای این مناطق تعریف کرده تا چه میزان محقق شده است.

وی ادامه داد: سرمایه‌گذار واقعی نباید در پیچ‌وخم‌های اداری گرفتار شود، همان‌طور که در بسیاری از کشورها مسیر برای سرمایه‌گذاران تسهیل شده است.

رئیس سازمان بازرسی در ادامه به بیان تأکیدات و توصیه‌هایی در راستای رفع مشکلات و مسائل مناطق آزاد پرداخت و بیان کرد: زمانی که معیارها و ضوابط مشخص نباشد و تصمیمات در اختیار افراد خاصی قرار گیرد، امضای طلایی شکل گرفته و بستر فساد مهیا می‌شود، بنابراین با شفافیت می‌توان مانع شکل‌گیری فساد شد.

وی شناسایی ظرفیت‌های سرمایه گذاری را به عنوان نکته بعد مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: مناطق آزاد زمانی می‌توانند موفق عمل کنند که ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری شناسایی، زیرساخت‌ها آماده و مجوزها به‌موقع صادر شود و با فراهم کردن این موارد، سرمایه گذار حق انتخاب داشته باشد.

خدائیان لزوم تسلط کامل مدیران این مناطق بر قوانین، ظرفیت‌ها و روندهای اقتصادی را ضروری دانست و از آن به عنوان یکی از ابزارهای هدف‌گذاری دقیق یاد کرد.

وی خطاب به مدیران مناطق آزاد تاکید کرد: نباید روند اخذ مجوزها طولانی و خسته‌کننده باشد، مناطق آزاد باید از کاغذبازی‌های اداری مصون بمانند و مدیران باید جسارت و ریسک‌پذیری داشته باشند.

این مسئول عالی قضائی با بیان اینکه سازمان بازرسی حامی مدیران پرتلاش، جهادی و ریسک پذیر است، خاطرنشان کرد: اگر مدیری کار خود را طبق قانون، برنامه و شفافیت انجام دهد نباید از نظارت‌ها واهمه داشته باشد.

خدائیان در ادامه تأکید کرد: مدیری که فاقد جسارت و نوآوری لازم برای پیشبرد امور است باید کنار برود و جای خود را به مدیران شجاع و کارآمد بدهد.

وی افزود: مدیران باید خود میدان دار توسعه باشند و با جسارت قدم بردارند و فضای امن و اطمینان بخشی برای سرمایه گذاران فراهم نمایند.

رئیس سازمان بازرسی خاطرنشان کرد: همچنین عملکرد مدیران پیشین باید به دقت ارزیابی شود و کم‌کاری‌های احتمالی و اقدامات نیمه تمام و فاقد اثر این مدیران، در سوابق آن‌ها ثبت شود.

وی بر لزوم اجرای ماده ۶۵ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور به منظور ساماندهی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و ایفای نقش مؤثر آنها در تحقق اهداف سند چشم انداز بیست ساله نظام و اعطای اختیار کافی به مدیر، تأکید و با انتقاد از عدم ثبات مدیریت در برخی مناطق آزاد، بیان کرد: گاهی شاهد هستیم طول عمر مدیریتی برخی مدیران در مناطق آزاد دو سال است درحالیکه نباید به راحتی مدیران تغییر کنند؛ چراکه ثبات مدیریت لازمه تحقق اهداف توسعه‌ای است و این تغییرات زودهنگام مدیریتی فرصت کار را از آن مدیر و مردم آن مناطق خواهد گرفت.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در رابطه با گزارش یکی از مدیران مناطق مبنی بر عدم اجرای معافیت‌های قانونی به نفع سرمایه‌گذاران به مدیرکل دفتر حمایت از سرمایه گذاری و تولید ملی مأموریت داد که موضوع را پیگیری و با همکاری دستگاه‌های متولی موانع پیش روی سرمایه‌گذاران را برطرف و مشوق‌های قانونی اعمال شود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور همچنین به مشکلاتی مانند عدم پیگیری جدی سند مالکیت اراضی مناطق آزاد اشاره کرد و بیان داشت: مدیران باید خود پیگیر این مسائل باشند و حقوق مناطق را مطالبه کنند.

خدائیان با اشاره به مأموریت رئیس قوه قضائیه به وی مبنی بر بررسی منطقه آزاد ماکو در جریان سفر استانی آذربایجان غربی، خاطرنشان کرد: متأسفانه وضعیت مناسبی در این منطقه وجود نداشت و حتی امکانات اولیه برای مردم محلی این منطقه فراهم نشده است.

وی با اشاره به ترخیص ۹۸ دستگاه آمبولانس و همچنین تعیین تکلیف تعداد قابل توجهی کشنده رسوب شده در گمرک این منطقه پس از سفر ریاست محترم قوه قضائیه، از بروکراسی‌های زائد، عدم هماهنگی میان دستگاه‌های متولی و نبود مدیریت منسجم در رابطه با موضوعاتی از این قبیل انتقاد کرد و ادامه داد: خوشبختانه با دستورات صریح رئیس محترم قوه قضائیه در جریان این سفر استانی عمده مشکلات آمبولانس‌ها و کشنده‌ها رفع شد؛ اما بهره مندی سریع‌تر در این خصوص با یک مدیریت قوی و هماهنگی لازم نیز امکانپذیر بود.

رئیس سازمان بازرسی با تأکید بر اینکه مدیران مناطق باید حضور میدانی و فعال در محل خدمت خود داشته باشند، تصریح کرد: مدیران مناطق آزاد نباید در تهران باشند؛ چراکه مدیریت موفق نیازمند نظارت میدانی و اشراف کامل بر روند امور است و نباید به اداره مناطق از راه دور اکتفا کرد.

خدائیان همچنین به برخی پروژه‌های معطل‌مانده در مناطق آزاد اشاره و تأکید کرد که باید هرچه زودتر این پروژه‌ها تکمیل شوند.

وی بیان داشت که هدف اصلی باید ایجاد زمینه‌های رونق سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی باشد.

رئیس سازمان بازرسی در پایان خطاب به مدیران مناطق آزاد، یادآور شد: با عزم جدی، شفافیت، جسارت و پیگیری امور می‌توان شاهد تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی کشور باشیم.

رضا مسرور دبیر شورای عالی مناطق آزاد نیز در این نشست ضمن تشکر از حمایت‌های سازمان بازرسی کل کشور در رابطه با رفع موانع سرمایه گذاری؛ تعیین تکلیف پروژه‌های بلاتکلیف در مناطق آزاد و تغییر نظام درآمدی مناطق آزاد از فروش زمین به سایر منابع درآمدی را از اولویت‌های دوره مدیریتی جدید اعلام کرد.

گفتنی است، در این نشست مدیران عامل سازمان‌های مناطق آزاد سراسر کشور به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

 

 منبع خبر