تولید روزانه ۹۰۰ تن پسماند خانگی و شهری در استان مرکزی

تولید روزانه ۹۰۰ تن پسماند خانگی و شهری در استان مرکزی

 اراک - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: روزانه ۹۰۰ تن پسماند خانگی و شهری در این استان تولید می‌شود که سرانه تولید زباله را به حدود ۵۵۰ تا ۶۰۰ گرم رسانده است.

به گزارش ایرنا، یوسف یوسفی روز سه‌شنبه به مناسبت روز زمین پاک در جمع خبرنگاران، افزود: ۵۸ هزار تن پسماند عادی روزانه در کشور تولید می‌شود که سهم استان مرکزی در این بخش حدود ۹۰۰ تن در روز است و حدود ۷۸ درصد آن مواد آلی و فسادپذیر و ۲۲ درصد آن مواد غیرآلی است.

وی بیان کرد: بر اساس آمار اعلام شده، روزانه ۵۰۰ تن پسماند پزشکی یا بیمارستانی در کشور تولید می‌شود و این آمار در استان مرکزی با ۲۱ بیمارستان و ۲ هزار مرکز درمانی و تشخیصی، هفت و نیم تن است که پنج و نیم تن آن در اراک است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: پنج و سه دهم تن از مجموع پسماندهای تولیدی این استان در بیمارستان‌ها و بقیه متعلق به مراکز درمانی و تشخیصی است.

یوسفی تاکید کرد: پسماندهای عفونی در کل مراکز درمانی از جمله بیمارستان‌ها و مراکز درمانی خصوصی ( مطب‌ها و کلنیک‌ها ) اتوکلاو و سپس دفن بهداشتی می‌شوند که در این زمینه وضعیت مطلوبی نسبت به سایر استان‌ها وجود دارد.

وی تصریح کرد: سالانه حدود هشت میلیون تن پسماند ویژه در کشور تولید می‌شود که در استان مرکزی این میزان پسماند به حدود یک میلیون تن در سال می‌رسد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: نقل و انتقال پسماندهای صنعتی و ویژه از طریق سامانه محیط زیست و تنظیم صورتجلسه با حضور نماینده محیط زیست انجام می‌شود.

یوسفی با بیان اینکه سال گذشته هفت کارگروه مدیریت پسماند، ۳۶ نشست کارگروه مدیریت پسماند شهرستانی، سه نشست مدیریت پسماند عفونی، سه نشست مدیریت پسماند صنعتی و یک نشست مدیریت پسماند کشاورزی برگزار شد، گفت: ۱۷۳ اخطاریه و ۳۵ پرونده نیز سال گذشته در حوزه پسماند به دادگاه معرفی شد.

وی، در بخش دیگری از سخنانش، شعار جهانی روز زمین امسال را «توان ما، زمین ما» با تمرکز بر استفاده از انرژهای تجدیدپذیر نامگذاری شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: روز زمین پاک یک رویداد سالانه است که در سراسر جهان برای نشان دادن حمایت از حفاظت محیط زیست برگزار می‌شود.

یوسفی اظهار کرد: از سال ۱۳۹۹ تا سال ۱۴۰۳، در قالب پویش ملی مسیر سبز- ایران پاک، پاکسازی محورهای ارتباطی و جاده‌های استان مرکزی با بکارگیری اقشار آسیب دیده و حمایت افراد خیر و شرکت‌های صنعتی انجام شده که در راستای آن ۸۰۰ هکتار طول مسیر جاده‌ها پاکسازی و یک‌هزار و ۸۱ کیسه زباله نیز جمع‌آوری شد.

وی گفت: به منظور دفن اصولی و بهداشتی پسماندهای تولیدی، سال گذشته با پیگیری این اداره کل و تلاش شهرداری اراک، لندفیل اراک در فضایی به وسعت ۲۵۰ هزار مترمربع برای انباشت اصولی و بهداشتی زباله ایجاد و آماده بهره‌برداری است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: در سال‌های اخیر در راستای سیاست تجمیع محل‌های دفن پسماند عادی جهت کاهش محل‌های آلوده کننده آب و خاک، اقدامات خوبی از جمله انتقال زباله‌های شهرهای شازند، کمیجان، بازنه، توره، حصار، فراهان و خنداب به محل دفن اراک انجام شد.

یوسفی اظهار کرد: ساخت لندفیل در محل دفن زباله ساوه برای انتقال زباله‌های زرندیه و تفرش به این مکان در حال پیگیری جدی است.

وی، مدیریت پسماند را امری ضروری دانست و گفت: تولید خشکاله از روش‌های کاهش زباله است و با توجه به اینکه حدود ۷۰ درصد پسماند خانگی را زباله‌تر تشکیل می‌دهد، تولید این روش به ویژه در ساه و زرندیه مورد توجه است.

۲ اردیبهشت‌ماه به عنوان روز زمین پاک نامگذاری شده است.

 

 منبع خبر