فلج دائم در کمین کودکان غزه/ مرگ جمعی و گسترش سرطان

منابع پزشکی غزه با بیان اینکه ۶۰۰ هزار کودک به دلیل ممانعت صهیونیستها از ورود واکسن فلج اطفال به این باریکه در معرض خطر فلج دائم هستند، تاکید کردند که ابتلا به سرطان در نتیجه استفاده دشمن از سلاحهای ممنوعه، به شدت گسترش یافته است.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، وزارت بهداشت فلسطین در غزه امروز در بیانیهای با هشدار درباره وضعیت فاجعه بار مردم غزه به ویژه کودکان اعلام کرد که رژیم اشغالگر برای چهلمین روز متوالی مانع ورود واکسنهای فلج اطفال به نوار غزه شده است.
600 هزار کودک در معرض فلج دائم
این وزارتخانه تاکید کرد: در صورت ادامه این وضعیت، حدود 600 هزار کودک در نوار غزه با خطر ابتلا به فلج دائم و ناتوانیهای مختلف جسمی مواجه میگردند.
فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) هم امروز در سخنانی به همین منظور اعلام کرد که بیش از دو میلیون انسان در نوار غزه که بیشتر آنها را زن و کودکان تشکیل میدهند در معرض مجازات جمعی قرار دارند.
کمیسر آنروا گفت که کمکهای انسانی در غزه به ابزاری برای باجگیری و چانه زنی سیاسی و سلاح جنگی تبدیل شدهاند. محاصره غزه باید هرچه زودتر پایان یابد، کمک ها بدون مانع وارد شوند و اسرا آزاد گردند و آتش بس فوراً از سر گرفته شود.
سوء تغذیه شدید مادران باردار و کودکان
از سوی دیگر خلیل الدقران، سخنگوی بیمارستان شهدای الاقصی در دیرالبلح در مرکز نوار غزه اعلام کرد که زندگی یک میلیون کودک در این باریکه به دلیل گسترش سوء تغذیه در معرض خطر قرار دارد.
وی افزود: مادران باردار به دلیل سوء تغذیه شدید و عدم دریافت مراقبتهای بهداشتی و پزشکی، نوزادان ناقص به دنیا میآورند. جنینهای موجود در شکم مادرانشان هم از پیامدهای محاصره در امان نماندهاند و بخشهای مراقبتهای ویژه نوزادان در بیمارستانها هم ویران شدهاند.
این مسئول پزشکی غزه تصریح کرد: در صورت ادامه جلوگیری از ورود واکسن فلج اطفال به نوار غزه فاجعهای قریب الوقوع 600 هزار کودک را در اینجا تهدید میکند. همچنین بیماریهای هه مگیر که در نتیجه محاصره شیوع پیدا کرده است، ممکن است به کشورهای همسایه نیز سرایت کند.
دکتر منیر البرش، مدیر کل وزارت بهداشت غزه نیز به نوبه خود گفت: رژیم اشغالگر عامدانه چادرهای آوارگان را هدف قرار میدهد و کودکان را قتل عام میکند. میزان سوختگی در بدن افراد به دلیل استفاده ارتش اشغالگر از سلاحهای مرگبار و ممنوعه فراتر از حد تصور است.
وی افزود: بسیاری از کودکان به دلیل سوء تغذیه شدید جان خود را از دست دادهاند و این اتفاقات غیر انسانی در برابر چشم جهانیان و سکوت مشکوک جامعه بینالمللی و سازمانهای حقوق بشری میافتد.
دکتر فادی المدهون، مدیر بخش پزشکی سازمان پزشکان بدون مرز در غزه هم در همین راستا اظهار داشت: وضعیت بهداشتی غزه در حال فروپاشی بوده و با توجه به کمبود تجهیزات پزشکی 50 هزار بیمار و مجروح نیاز به عملهای جراحی فوری دارند و هزاران کودک از سوء تغذیه شدید رنج میبرند.
گسترش بحران سرطان در نتیجه استفاده صهیونیست ها از سلاح های ممنوعه
دکتر مروان الهمص، مدیر بیمارستانهای صحرایی در نوار غزه در این زمینه اعلام کرد که در سایه بمبارانهای مداوم و استفاده دشمن از سلاحهای ممنوعه میزان ابتلا به سرطان در میان مردم غزه بیشتر شده و بعد از گذشت 3 تا 4 سال عمق این فاجعه بیش از پیش خواهد شد؛ جایی که تعداد زیادی از مردم به انواع سرطانها مبتلا میگردند.
وی خاطرنشان کرد: طبق آمار رسمی سازمان جهانی بهداشت 11000 نفر در داخل غزه برای درمان باید خارج از این منطقه بروند اما طبق آمار وزارت بهداشت غزه 25000 زخمی و مجروح نیاز به درمان در خارج از غزه دارند که همه آنها هر لحظه با مرگ دست و پنجه نرم میکنند.
بیماران و مجروحان در معرض مرگ جمعی هستند
این مقام پزشکی غزه با اشاره به اینکه غزه به معنای واقعی وارد مرحله فروپاشی سیستم بهداشتی شده است گفت: به عنوان مثال خدمات بخش قلب و جراحی قلب متوقف شده، 85 درصد خدمات جراحی ارتوپدی و 73 درصد خدمات جراحی عمومی هم دیگر ارائه نمیشوند و ادامه محاصره به معنای مرگ جمعی همه بیماران و مجروحان در غزه است. سازمان جهانی بهداشت و سایر ارگانهای بینالمللی مربوطه از وضعیت غزه آگاهند اما نمیتوانند کاری کنند و رژیم اشغالگر همه مراکز و کارکنان وابسته به صلیب سرخ، هیئت بینالمللی پزشکی و پزشکان بدون مرز را در اینجا هدف قرار داده است.
الهمص اظهار داشت که 36 بیمارستان غزه از کار افتاده و در حال حاضر در جنوب و مرکز نوار غزه تنها 3 بیمارستان یعنی بیمارستان اروپایی، مجتمع پزشکی ناصر و بیمارستان شهدای الاقصی آن هم به شکل محدود کار میکنند. در شمال نوار غزه هم بیمارستان اندونزی با منابع محدود و تحت تهدید دائمی کار میکند. در شهر غزه هم بیمارستان الشفا در شرایطی که کاملاً ویران شده، تنها توانسته بخش پذیرش، اورژانس و اتاق عمل و فعال نگه دارد.
بیمارستانهای صحرایی هم از حمله و محاصره در امان نیستند
وی درباره وضعیت بیمارستانهای صحرایی غزه هم گفت که این بیمارستانها هم مورد هدف قرار میگیرند و تحت محاصره هستند و رژیم اشغالگر از ورود تجهیزات پزشکی به آنها جلوگیری میکند. اکنون تنها بیمارستان صحرایی اماراتی در رفح در جنوب نوار غزه فعالیت میکند. در خان یونس هم سه بیمارستان صحرایی وجود دارد که همه آنها تحت محاصره هستند.
این مسئول بهداشتی غزه خاطرنشان کرد: انبارهای وزارت بهداشت تقریباً خالی شده و تنها 3 7 درصد از داروها مانده است. 99 درصد خدمات جراحی قلب، 85 درصد خدمات جراحی ارتوپدی، 73 درصد خدمات جراحی عمومی، 54 درصد خدمات به بیماران سرطانی، 45 درصد خدمات به بیماران دیالیزی و 54 درصد خدمات به بیماران ابتلا به فشار خون و دیابت دیگر ارائه نمیشود.
دکتر مروان الهمص در پایان با اشاره به محیط ناامنی که برای تیمهای پزشکی و بهداشتی همانند سایر گروهها در غزه وجود دارد تاکید کرد: در نتیجه تجاوزات صهیونیستها 1400 نفر از کادر پزشکی از جمله متخصصان نادر خود را از دست دادیم و علاوه بر آن 380 تن از کادر پزشکی غزه هم توسط نیروهای اشغالگر بازداشت شدهاند. ما همچنین همانند سایر مردم غزه در چادرها و بدون داشتن حریم امن زندگی میکنیم و وظیفه خود را برای کمک رسانی به مردم، بدون حداقل شرایط اولیه انجام میدهیم.
انتهای پیام/





مطالب مرتبط
- کوین بیس معاملات آتی XRP را برای کاربران آمریکایی فعال کرد
- تشدید نظارتهای زیست محیطی بر تصفیه خانه جنوب تهران
- بقائی: سپاه نماد مقاومت و افتخار ملتی است
- انفجار مهیب در منطقه ولادیمیر نزدیک مسکو/ ویدئو
- اجرای طرح گردشگری در پادگان ۰۷ خرم آباد پازل جذب گردشگران را تکمیل می کند
- فیلم| راهاندازی ایستگاه شارژ خودروهای برقی در غرب مازندران کلید خورد
- اتریوم به پایینترین سطح خود در برابر بیت کوین طی ۵ سال اخیر سقوط کرد
- کارشناس روابط بین الملل: قدرت دیپلماسی آنقدر زیاد است که صرفا با یک گفتوگوی غیر مستقیم دو جانبه، ارزش پول ملی بیش از ٢٠ درصد افزایش پیدا میکند / تحرکات بین المللی نشان میدهد که چهارچوبهای اصلی برای جمعبندی مذاکرات مورد موافقت کلی قرار گرفته / ترامپ سعی کرده خطوط قرمز ایران را بصورت نسبی رعایت کند / راض