به گزارش ایرنا، ابوذر عطاپور وزیری روز دوشنبه در کارگروه غذایی با محوریت امنیت غذایی در کهنوج اظهار کرد: بخشنامه ای که فرصت داده بود تا پایان سال ۱۴۰۳ معتبر بود و بعد از آن به غیر از ۲ کارخانه هیچکدام نمیتوانستند فعالیت کنند.
وی یادآور شد: فرصت ۶ ماهه جدید برای بخشنامه سال ۱۳۹۸ که پنج سال مهلت داشت، داده شد تا کارخانه داران به اهداف بخشنامه برسند.
معاون استاندار کرمان گفت: اگر صاحبان این واحدهای تولیدی نتوانند به آن شاخصها برسند سال آینده به هر شکل ممکن از فعالیت آنها جلوگیری میشود چون سلامت مردم اولویت ما است.
وی تاکید کرد: صورتجلسه امروز ملاک عمل خواهد بود و طبق آن اقدام میشود و تعارفی هم نداریم.
عطاپور افزود: دولت هم کمک میکند تا این واحدهای فرآوری به هدف تعیین شده توسط بخشنامه برسند.
وی گفت: مکاتباتی توسط دانشگاه علوم پزشکی برای یکسانسازی بخشنامه و قوانین صورت میگیرد و در همین راستا پیشنهاد مجاب کردن کارخانههای تولید رب به خرید محصولات اسپتیک در این مکاتبات مطرح میشود.
اسپتیک شیوههایی برای استریل و افزایش ماندگاری گوجه فرنگی فرآوری شده است که به کارخانههای تولید رب ارسال میشوند.
هفت واحد فرآوری گوجه فرنگی پروانه بهداشتی ندارند
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نیز گفت: ۱۴ کارخانه که هفت مورد آنها ثبت منبع و پروانه بهداشتی داشتند اما تاریخ پروانه آنها منقضی شد که صاحبان تعدادی برای تمدید آمدند و برخی نیامدند.
ابراهیم محمدی افزود: هفت کارخانه هم پروانه بهداشتی ساخت ندارند که به دلیل شرایط منطقه فرصتی داده شده بود.
وی تاکید کرد: کارخانههایی که پروانه بهداشتی نگیرند ممکن است در طول مسیر حمل و نقل تولیدات به استانهای دیگر مانع حمل آنها شوند و از ما نظر میگیرند که مجبور هستیم بگوییم پروانه ندارند.
این مسئول ادامه داد: ضروری است که مسائل فاضلاب، ثبت منبع و نحوه حمل که باید با کامیونهای سردخانه دار باشد، رفع شود.
یک سوم تولیدات گوجه جنوب کرمان فرآوری میشود
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان هم گفت: سه واحد فرآوری گوجه فرنگی در حال آماده سازی و چهار واحد نیز فاقد فعال است و فقط هفت واحد در حال فعالیت هستند.
مسلم مروجی ادامه داد: تولید گوجه فرنگی ۴۵۰ هزار تن است که ۱۵۰ هزار تن از این تولیدات فرآوری میشود و حدود یک سوم تولیدات کل جنوب کرمان است.
وی گفت: هر کدام از تولیدکنندگان بخواهند در حوزه برندسازی کار کنند از منابع استانی و تبصره ۱۳ برای وارد چرخه شدن آنها بهره میگیریم.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کرمان هم گفت: ساخت تصفیه خانه کهنوج و جیرفت یک در حال انجام است.
حسین میجانی افزود: عنبرآباد میزان مصرفی آب آن کمتر از مقداری است که اقدام به ساخت تصفیه خانه شود اما با بخش خصوصی در حال مذاکره هستیم در صورت امکان به صورت مشارکتی ساخته شود.
اجرا نشدن یکسان بخشنامهها
فرماندار عنبرآباد هم اظهار کرد: وقتی کارخانهای تکمیل نشده و وارد چرخه میشود مشکلات امروز پیش میآید.
همت بلوچی گفت: حوزه غذا و دارو هم همکاری بیشتری با تولیدکنندهها داشته باشند تا زودتر مسائل حل شود.
وی تاکید کرد: برخی بخشنامهها در شهر و استان دیگر طور دیگری اجرا میشود که این رویه باید اصلاح شود چون با این روند بسیاری از تولیدکنندهها فراری میشوند.
فرماندار عنبرآباد گفت: طرحهایی اجرا شده و زیرساخت لازم را ندارد، همه پای کار بیایند اگر جزیرهای عمل شود نتیجه ای نمیگیریم.
کارخانههای رب تولیدات غیر اسپتیک میخرند
محمدرضاخانی یکی از صاحبان واحدهای فرآوری گوجه فرنگی در رابطه با یکی از نقصانهای اصلی این واحدها گفت: ۷۰۰ هزار یورو هزینه اسپتیک کارخانه است که راهاندازی آن برای واحدهای جنوب استان سخت است.
وی با بیان اینکه کارخانههای معروف رب محصولات اسپتیک را خریداری نمیکنند افزود: از وزارت بهداشت بخواهید کارخانههایی که رب تولید میکنند فله اسپتیک خریداری کنند.
محمدرضاخانی درباره یکسان سازی بخشنامهها تاکید کرد: بعد از اینکه اسپتیک راهاندازی شد اینگونه نشود که واحدهای شیراز گوجه هرمزگان را خریداری و فرآوری کرده و بدون وجود اسپتیک آن را به کارخانههای رب بفروشند.
به گزارش ایرنا، پیش از این جلسه معاون سیاسی و اجتماعی استاندار کرمان با همراهی سایر مسئولان از چند واحد فرآوری گوجه فرنگی در شهرستانهای جیرفت، عنبرآباد و کهنوج بازدید کرد.