گوشتی که در بازار‌های مصرف از جمله در تهران توزیع می‌شود، فاصله‌ی قیمتی‌اش با قیمت واقعی بسیار است / خشکسالی بی سابقه‌ای که تجربه می‌کنیم، اثر منفی خود را بر مسأله‌ی گوشت خواهد گذاشت / وقتی دامدار نتواند دام خود را سیر کند، قاچاق گسترده شیوع پیدا می‌کند

 گوشتی که در بازار‌های مصرف از جمله در تهران توزیع می‌شود، فاصله‌ی قیمتی‌اش با قیمت واقعی بسیار است / خشکسالی بی سابقه‌ای که تجربه می‌کنیم، اثر منفی خود را بر مسأله‌ی گوشت خواهد گذاشت / وقتی دامدار نتواند دام خود را سیر کند، قاچاق گسترده شیوع پیدا می‌کند

  افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور، درباره‌ی رشد قیمت گوشت در پایان سال 1403 گفت: در اسفند ماه دامی که عرضه می‌شود، دامی است که فصل تولید آن در انتها قرار گرفته است. تولیدات ما از فروردین شروع می‌شود، زمان عرضه‌ی آن در تابستان است و در پاییز پایان آن است. نوبت دوم تولید در پاییز است که در آخر سال عرضه می‌شود. در نتیجه طبیعی است که در اسفند ماه با افزایش قیمت دام زنده رو به رو باشیم.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بازار گوشت در سال 1403 تورم قابل توجهی را تجربه کرد. این روند ادامه یافت و به سال 1404 نیز منتقل شد. فعالان این عرصه معتقدند که تداوم خشکسالی باعث عدم توانایی نگهداری دام شده و همین موضوع بر روی قیمت گوشت تأثیر منفی قابل توجهی خواهد گذاشت.

افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور، درباره‌ی رشد قیمت گوشت در پایان سال 1403 به «انتخاب» گفت: در اسفند ماه دامی که عرضه می‌شود، دامی است که فصل تولید آن در انتها قرار گرفته است. تولیدات ما از فروردین شروع می‌شود، زمان عرضه‌ی آن در تابستان است و در پاییز پایان آن است. نوبت دوم تولید در پاییز است که در آخر سال عرضه می‌شود. در نتیجه طبیعی است که در اسفند ماه با افزایش قیمت دام زنده رو به رو باشیم. قیمت دام زنده‌ای که افزایش پیدا می‌کند از اواخر اردیبهشت ماه به تدریج شکسته می‌شود تا به شهریور برسیم. قیمت‌های بازار از قیمت دام زنده پیروی نکرده است. قیمت دام زنده در اسفند ماه حدود 300 هزار تومان بوده و با چک‌های دو ماهه، دام را از دامدار خریده‌اند. قیمتی که به دست مردم رسیده با کیلویی 300 هزار تومان تفاوت بسیاری دارد.

وی درباره‌ی تفاوت قیمت گوشت توزیعی با دام بیان کرد: من همیشه گفته‌ام و باز هم می‌گویم گوشتی که در بازار‌های مصرف از جمله در تهران توزیع می‌شود، فاصله‌ی قیمتی‌اش با قیمت واقعی بسیار است. کسانیکه این بازار را در اختیار دارند، گوشت گوساله و گوسفند را به قیمت واقعی به دست مردم نمی‌رسانند. این مشکل ناشی از نظام توزیع محصولات کشاورزی است. در سیب زمینی و پیاز و میوه هم این مشکل وجود دارد. با وجود اینکه سازمان میادین میوه و تره بار برای این مسأله در تصمیم‌گیری شورای انقلاب در سال 58 پیش‌بینی شده، دچار چالش‌های اساسی در این زمینه هستیم. در قانون واگذاری اختیارات به وزارت جهادکشاورزی، در خصوص عرضه‌ی مستقیم محصولات، هیچ پیش‌بینی نشده است.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور درباره‌ی وضعیت بازار گوشت در سال 1404 اظهار داشت: ما یک خشکسالی گسترده در کل کشور داریم. در نیمه‌ی جنوبی کشور وضعیت خیلی بد است و علوفه‌ی مراتع رشد چندانی نداشته است. بارش‌های اخیر نیز مقدار علوفه‌ای که ایجاد می‌کند برای یک ماه آینده است. خشکسالی در نیمه‌ی شمالی هم حاکم است. با توجه به اینکه خشکسالی بی سابقه‌ای را تجربه می‌کنیم، روی آب چشمه‌ها و مراتع تأثیر منفی گذاشته و بعضا حتی چشمه‌ها را خشک کرده است. دام ما در مرتع اول مسأله‌ی کمبود علوفه و سپس کمبود آب شرب دارد. لازم است که متولیان مربوطه در وزارت کشور، ستاد بحران، وزارت جهاد کشاورزی، در این خصوص کمک‌های لازم را به تولید‌کننده‌های دام داشته باشند. در نتیجه سال 1404 درگیر خشکسالی هستیم که اثر منفی خود را بر مسأله‌ی گوشت خواهد گذاشت.

او افزود: وقتی دامدار نتواند دام خود را سیر کند، قاچاق گسترده شیوع پیدا می‌کند و سپس کشتار دام مولد شدت می‌گیرد. کسی که دام مولد را می‌خرد یا قاچاقی است یا آن را کشتار می‌کند. چون تأمین علوفه سخت است، دام‌ها زیر ظرفیت به کشتارگاه می‌آیند که یک ضرر اقتصادی به کشور است. در نتیجه از مرداد ماه به بعد با افزایش قیمت جدی مواجه می‌شوید.

دادرس ادامه داد: مردم اگر دام سالم بخرند و رعایت نکات بهداشتی را رعایت کنند، مسلماً با قیمت ارزان‌تری گوشت می‌خرند. در تهران هم سه نقطه برای توزیع دام زنده وجود دارد که کشتار بهداشتی انجام می‌شود. شهروندان می‌توانند هر دامی را که می‌خواهند انتخاب کنند و در آن جا دامشان را قطعه‌بندی شده می‌گیرند.

برچسب
 

 منبع خبر