ستاد ایمنی کار دانشگاه علوم پزشکی ارومیه: آمار حادثه دیدگان کار اعلام شده معتبر و قابل استناد نیست

برنا - گروه اجتماعی؛ استاد دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، با انتقاد از آمارهای رسمی حوادث کار، اعلام کرد که بسیاری از مصدومان و فوتیهای ناشی از حوادث شغلی در ایران در آمارهای وزارت کار و پزشکی قانونی لحاظ نمیشوند و آمار واقعی بسیار بالاتر از ارقام اعلامشده است.

به گزارش خبرگزاری برنا حمید رضا خالدی: یک استاد ایمنی کاردانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه معتقد است که آمارهای منتشر شده در خصوص کارگرانی که حین کار دچار سانحه و مصدومیت شده یا فوت کردهاند، به هیچ عنوان معتبر نیست و آمارهای واقعی این حوزه بسیار بیشتر از اینهاست.
ابوالفضل قهرمانی، متخصص ایمنی کاردانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، با ذکر اینکه نمیتوان در مورد آمار حوادث کار، به درستی قضاوت کرد به خبرنگار برنا میگوید: در جهان سازمان بین اللملی کار، اداره کلی به نام اداره ایمنی کار دارد که هر سال آمار حوادث و بیماریهای شغلی را در کشورهای مختلف و کل جهان اعلام میکند. براساس مطالعات این متبع معتبر، سالانه حدود ۳ میلیون نفر در جهان به خاطر حوادث کاری فوت میکنند و ۲ میلیون ۴۰۰ هزار نفر نیز مجروح میشوند.
وی ادامه میدهد: همچنین مححققان حوادث کاری در کشورهای توسعه یافته را با کشورهای در حال توسعه مقایسه کردهاند و به این نتیجه رسیدهاند که آمار این حوادث در کشورهای درححال توسعه ۴ تا ۱۰ برابر آمار متوسط جهانی است.
این متخصص ایمنی کار با ذکر اینکه ما هنوز آمار دقیق و مشخصی از حوادث این حوزه و فوتیهای آن نداریم میگوید: نه آمار پزشکی قانونی دقیق است و نه آمار وزارت کار. چون خیلی از کارگران و کارکنان حادثه دیده اصلا به پزشکی قانونی مراجعه نمیکنند و آماری که وزارت کار اعلام میکند نیز، مربوط به کسانی است که دچار حادثه شدهاند و «بیمه» هستند. یعنی کسانیکه بیمه ندارند را شامل نمیشود! با این حال بررسیها نشان میدهد که آمار حوادث بسیار بالاتر از چیزی است که وزارت کار یا پزشک قانونی اعلام میکنند. دلیل آنهم واضح است وقتی فشارهای اقتصادی زیاد و منابع مالی محدود میشود، حمایتهای مالی در حوزه ایمنی نیز به حاشیه رانده شده و کمرنگ میشود، چون اولویت با «تولید» است. اما قوانین ما تا چه توانستهاند حامی کارگران حادثه دیده باشند؟ سوالی که قهرمانی در پاسخ به آن میگوید: ما در این خصوص با دو بعد روبهرو هستیم. یکی قوانینی که روی کاغذ ثبت میشوند و یکی اجرای قوانین. واقعیت این است که ما قوانین خوبی داریم ولی اجرای آن به خاطر شرایط جامعه، اکثرا عقیم میماند. به بیانی متولیان نمیتوانند برای اجرای آنها سختگیری زیادی داشته باشند.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که برآوردهای جهانی در مورد آمار حادثه دیدگان خوادث ایران چقدر است؟ میگوید: یکی – دو مطالعه جهانی در مورد میزان حوادث رخ داده در کشورها صورت گرفته است. در این مطالعات، شرایط کشورها و وضعیت کاری و جمعیت آنها مدل سازی میشود و برهمین اساس اعلام میشود که فلان کشور احتمالا، اینقدر حادثه دیده دارد. براساس همین مطالعات، حدود ۱۰ سال پیش اعلام شد که تعداد حادثه دیدگان و فوتیهای ناشی از حوادث کار در ایران بیش از ۳ هزار نفر در سال است. برای همین با توجه به رشد جمعیت و همچنین حوادثی که هر روز شاهد آن هستیم به نظر میرسد این آمار در حال حاضر باید خیلی بیشتر از اینها باشد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی همچنین تاکید میکند: برای برنامه ریزی در جهت کاهش آمار حوادث کار ابتدا باید آمار درستی داشته باشیم. وگرنه اینکه هر سازمانی بخواهد برای خودش اماری ارایه کند، به کار دولت و متولیان نمیآید. ضمن اینکه نباید از یاد ببریم که معادل ۴ درصد تولید ناخالص ملی کشورها، بر اثرهمین حوادث از بین میرود!
انتهای پیام/





مطالب مرتبط
- قلب میتواند ۴۵ سال پیرتر از سن واقعی فرد باشد!
- حادثه عجیب در فوتبال پرتغال
- دیدن آب خوردن در خواب چه تعبیری دارد؟ / تعبیر خواب آب خوردن
- پیروزی سخت بارسا در روز درخشش تعویضیها/ آبی اناریها لالیگا را میخواهند
- تصاویر: جشنواره ملی مجسمههای نمکی
- دانشآموزان آستارایی میزبان کاروان «زیر سایه خورشید»
- یاران طارمی با برد به استقبال بارسلونا رفتند
- موافقت اولیه با انتقال جشن قهرمانی به تبریز