خرید تضمینی ۹۸۰ هزار تن گندم تاکنون/کشاورزان بقایای گیاهی مزارع را حفظ کنند

 خرید تضمینی ۹۸۰ هزار تن گندم تاکنون/کشاورزان بقایای گیاهی مزارع را حفظ کنند

 برنا - گروه اقتصادی؛ ۹۸۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان از زمان برداشت تا صبح امروز توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران خرید تضمینی شده است.

مجری طرح گندم کشور اظهار داشت: این میزان خرید نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸ درصد کاهش نشان می‌دهد.

سهراب سهرابی گفت: در مدت مشابه سال گذشته یک میلیون و ۶۵ هزار تن گندم خرید تضمینی شد.

وی اظهارداشت: قیمت خرید تضمینی در سال زراعی جاری برای هر کیلوگرم گندم نان ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان و هر کیلوگرم گندم دوروم ۲۱ هزار تومان تعیین شده است.

سهرابی ادامه داد: در سال جاری از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۲۸۵ هزار و ۷۰۰ هکتار گندم از مزارع برداشت شده که ۲۷۴ هزار هکتار آن مربوط به اراضی آبی و ۱۱ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی دیم بوده است.

وی تصریح کرد: به علت کاهش بارندگی‌ها در فصل‌های پاییز، زمستان و بهار امسال بخشی از مزارع گندم که از منابع آب‌های زیرزمینی و سطحی بهره‌مند میشدند، تحت تاثیر قرار گرفته‌اند.

سهرابی با بیان این که میزان بارندگی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰ درصد کاهش داشته است، گفت: براساس آخرین گزارش وزارت نیرو، ذخیره آب سد‌های کشور ۱۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است.

وی سطح قابل‌برداشت با کمباین در سال زراعی جاری را در مزارع آبی دو میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار و در مزارع دیم سه میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار عنوان کرد.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: حدود ۲۰ هزار کمباین، عملیات برداشت گندم را انجام می‌دهند و بیش از ۱۱۰۰ مرکز خرید تضمینی در سراسر کشور، گندم مازاد بر نیاز کشاورزان را تحویل می‌گیرند.

وی با اشاره به این که بیشترین خرید تضمینی گندم تاکنون مربوط به استان خوزستان با بیش از ۷۰۰ هزار تن بوده است، اذعان داشت: جنوب کرمان نیز ۱۲۰ هزار تن و فارس ۷۵ هزار تن خرید تضمینی داشته‌اند.

سهرابی اضافه کرد: برداشت گندم در استان‌هایی همچون ایلام، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و کرمان آغاز شده و این استان‌ها محصول خود را به مراکز خرید تضمینی تحویل داده‌اند.

وی از گندم‌کاران کشور خواست تا محصول خود را پس از برداشت به مراکز خرید تضمینی گندم تحویل دهند و از تحویل گندم به دلالان یا سودجویان خودداری کنند.

سهرابی افزود: اقلیم‌های معتدل و سرد در مرحله داشت گندم هستند و ازاین‌رو مدیریت داشت مانند مدیریت آبیاری، کنترل آفات، بیماری‌ها و مبارزه با علف‌های هرز مصرف کود‌های شیمیایی بر اساس دستورالعمل‌های موسسه تحقیقات آب‌وخاک بسیار بااهمیت است.

وی درهمین باره بر حفظ بقایای گیاهی در مزارع تاکید ورزید و گفت: کشاورزان پس از برداشت، بقایای گیاهی را در مزارع خود حفظ و از آتش‌زدن آن پرهیز کنند.

انتهای پیام/

برچسب
 

 منبع خبر