گنج گوشوارههای طلای 2 هزارساله از یک مقبره بیرون آمد

ساعد نیوز: باستانشناسان در منطقه ترکستان واقع در جنوب قزاقستان، موفق به کشف آثار باستانی ارزشمندی از جمله جواهرات طلا، تعدادی نوک پیکان و آینهای بزرگ از جنس برنز شدهاند که قدمت آنها حدود 2 هزار سال تخمین زده میشود.

به گزارش سرویس چندرسانه ای ساعدنیوز،این کشفیات در گورستان تاریخی «تولبایتوبه» در منطقه روستایی کاراآسپان در شهرستان اورداباسی قزاقستان انجام شدهاند. کارشناسان معتقدند این اشیاء متعلق به دوران حکومت «ایالت کانگجو» هستند؛ حکومتی کمتر شناختهشده که از قرن پنجم پیش از میلاد تا قرن چهارم میلادی بر این ناحیه تسلط داشت.
تیم باستانشناسی از دانشگاه «اوزبکعلی ژانیبکاُف» به همراه باستانشناسان دولتی، در این منطقه سه تپه خاکسپاری را کاوش کردند. در حالیکه دو تپه قبلاً غارت شده بودند، سومین تپه دستنخورده باقی مانده بود و گنجینهای غنی از آثار باستانی را در خود جای داده بود. این اشیاء، سطح بالای مهارت صنعتگران کانگجو و همچنین ارتباطات گسترده تجاری آن دوران را به خوبی نشان میدهند.
یکی از مهمترین اشیاء کشفشده، آینهای برنزی متعلق به سلسله هان چین (220–206 پیش از میلاد) بود. این آینه شکلی دایرهای دارد با طراحی هشتگوشهای در پشت و سوراخی در مرکز که برای عبودر دادن ریسمان در نظر گرفته شده است. نمونههایی مشابه این آینه قبلا در افغانستان و منطقه اورال جنوبی نیز یافت شدهاند. این آینه در آرامگاه زنی با جایگاه اجتماعی بالا پیدا شد که این نشاندهنده ثروت و نفوذ او در زمان زندگیاش است.
از دیگر آثار کشفشده میتوان به گیرهای به سبک رومی موسوم به «فیبولا»، مهرههایی رنگارنگ، کوزه سفالی، کفش، سگک کمربند و نوک پیکان مخصوص شکار پرندگان اشاره کرد.
در میان این آثار، دو گوشواره طلا با طراحی بسیار پیچیده و چشمگیر نیز کشف شدهاند که قدمت آنها به قرن اول پیش از میلاد بازمیگردد. این گوشوارهها از طلای چندرنگ (پلیکروماتیک) ساخته شدهاند، شکلی هلالی دارند که نماد ماه است، و با فیروزه و یاقوت تزئین شدهاند. نقش خوشههای انگور بر روی آنها طوری طراحی شده که نور خورشید را بازتاب دهد.
مقامات منطقه ترکستان اعلام کردند که این آثار نشاندهنده مهارت بالای صنعتگران ایالت کانگجو و روابط این حکومت با امپراتوریهایی همچون روم، بیزانس، امپراتوری کوشانی و چین است.
ایالت کانگجو که گاهی با نام «کانلی» نیز شناخته میشود، کنفدراسیونی از اقوام گوناگون از جمله گروههای کوچنشین نظیر سَرمَتها، شیونگنو و سَکاها بود. موقعیت آن در مسیر جاده ابریشم، امکان تعامل دیپلماتیک و تجاری گسترده با دنیای باستان را فراهم کرده بود.
منبع: فرادید





مطالب مرتبط
- بهترین منبع ویتامین B۱۲ این غذاها هستند
- درصد افزایش اجاره خانه در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ / نکات مهم نحوه محاسبه اجاره خانه ۱۴۰۴
- حملات به فرودگاه سودان نقض قوانین بینالمللی بشردوستانه است
- برخورد جدی با شهریههای غیرمتعارف مدارس تهران
- دستگیری قاتل فراری شهریار در مرز کرمانشاه
- ساخت دوباره «قند پهلو» اتفاقی ویژه است؛ بخشی از یک هویت ادبی
- هند جریان آب به پاکستان را قطع میکند
- پایان سلطه دلار؛ خیز چین، روسیه و ایران برای استقلال مالی از امریکا/ آیا سلطنت سوئیفت به پایان رسید؟