بازآفرینی شهری باید احیای حیات شهری و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان را هدف قرار دهد

 بازآفرینی شهری باید احیای حیات شهری و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان را هدف قرار دهد

 برنا - گروه اجتماعی: رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در نشست تخصصی «بازآفرینی شهری پایدار و متوازن» با انتقاد از رویکرد صرف کالبدی در بازآفرینی شهری، بر لزوم توجه به پیوند مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در فرآیند نوسازی محله‌ها و احیای سرمایه اجتماعی در تهران تأکید کرد.

زهرا شمس احسان در نشست تخصصی «بازآفرینی شهری پایدار و متوازن؛ الگو‌های اقتصادی-اجتماعی برای همگرایی توسعه کالبدی، اقتصادی و اجتماعی در کلانشهر‌های ایران» با بیان اینکه چالش‌های امروز تهران فقط کالبدی نیستند، گفت: ما در شهر با مشکلات عمیق اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مواجه‌ایم که در کنار توسعه کالبدی نادیده گرفته شده‌اند.

وی افزود: ناترازی‌ها در حمل‌ونقل، آلودگی، فضای سبز و مهم‌تر از همه افول سرمایه اجتماعی در محله‌ها از مشکلات جدی تهران است. امروز در منطقه ۲۲ تهران شاهد نوسازی صرف کالبدی هستیم، درحالی‌که به سرانه‌های خدماتی و زیرساخت‌های اجتماعی کمتر توجه شده و همین موضوع باعث بروز مشکلاتی در فضای آموزشی، خدماتی و اجتماعی شده است.

شمس احسان با تأکید بر اینکه بازآفرینی شهری باید به معنای احیای حیات شهری باشد، نه صرفاً نوسازی ساختمان‌ها، اظهار داشت: باید در فرآیند بازآفرینی به پیوند میان فرصت‌های اقتصادی، تعاملات اجتماعی و ارتقای کیفیت زندگی توجه کنیم. عدالت فضایی در تهران رعایت نشده و شکاف‌های جدی شمال و جنوب، شرق و غرب و مرکز و حاشیه به چشم می‌خورد. این فاصله‌ها تنها در کالبد نیست، بلکه در توزیع خدمات و امکانات نیز وجود دارد و نتیجه آن کاهش حس تعلق محلی و مشارکت اجتماعی در محله‌هاست.

رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران همچنین گفت: بازآفرینی شهری باید از یک رویکرد متوازن تبعیت کند که به مشارکت مردم در فرآیند‌های تصمیم‌گیری توجه ویژه داشته باشد. با بهره‌گیری از ظرفیت‌های محله‌محور و مشارکت شهروندان می‌توان توسعه شهری را از پایین به بالا و متناسب با نیاز واقعی هر محله پیش برد.

بر اساس این گزارش در نشست تخصصی «بازآفرینی شهری پایدار و متوازن» موضوع ناترازی‌های کالبدی، خدماتی، اجتماعی و اقتصادی در شهر‌های بزرگ ایران و لزوم تحول در حکمرانی شهری و بازتعریف مدل‌های توسعه شهری در چارچوب مشارکت محله‌محور و تأمین مالی پایدار مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد که پیشنهادات و الگو‌های مطرح‌شده در آن، در قالب گزارش تخصصی برای نخستین کنفرانس ملی بازآفرینی نظام اقتصادی ایران تدوین و ارائه شود.

انتهای پیام /

 

 منبع خبر