روبیو: کشورهای جهان باید فلسطینی های آواره را داوطلبانه بپذیرند

روبیو: کشورهای جهان باید فلسطینی های آواره را داوطلبانه بپذیرند

 وزیر امور خارجه آمریکا در سخنانی تحریک‌آمیز که به طرح جنجالی ترامپ تکیه دارد، گفت: آمریکا از کشورها می‌خواهد فلسطینی‌های آواره را «به‌صورت داوطلبانه» بپذیرند.

به گزارش تجارت نیوز، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه گفت ایالات متحده با کشورهایی درباره پذیرش «جابه‌جایی داوطلبانه» فلسطینی‌ها تماس گرفته است.

روبـیو ادعا کرد: «هیچ اخراجی در کار نیست.»

وزیر خارجه آمریکا گفت: «آنچه ما با برخی کشورها درباره‌اش صحبت کرده‌ایم این است که اگر کسی به‌صورت داوطلبانه و با میل خود بگوید می‌خواهم برای مدتی به جای دیگری بروم چون مریضم، چون فرزندانم باید به مدرسه بروند یا دلایل دیگر، آیا کشورهایی در منطقه حاضرند آن‌ها را برای مدتی بپذیرند؟»

در پاسخ به این سخنان، سناتور دموکرات جف مرکلی با انتقاد از وزیر دولت ترامپ، گفت: «اگر آب سالم نیست، غذا نیست و اطراف شما با بمباران احاطه شده، واقعاً می‌شود گفت این تصمیم داوطلبانه است؟»

کارشناسان حقوق بشر، دولت‌های عربی و امدادگران، ادعای داوطلبانه بودن این روند را رد کرده‌اند. فلسطینی‌ها در اثر جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه به‌اجبار آواره شده‌اند. پیشتر ترامپ این برنامه جنجالی را ارائه کرد که از همان موقع با محکومیت شدید بین‌المللی مواجه شده است. فلسطینی‌ها هم حاضر به ترک سرزمین خود نیستند.

مارکو روبیو همچنین مدعی شد که «مداخله» کشورش باعث شده رژیم صهیونیستی پس از ماه‌ها محاصره غذا، دارو و اقلام ضروری، اجازه ورود مقدار محدودی کمک به غزه را بدهد.

در جلسه‌ای در کمیته سنای آمریکا در روز سه‌شنبه، جف مرکلی دموکرات از روبیو درباره موضعش نسبت به محاصره رژیم صهیونیستی که نگرانی از وقوع قحطی در فلسطین اشغالی ایجاد کرده، سؤال کرد.

وزیر خارجه آمریکا پاسخ داد که آمریکا خوشحال است که کمک‌های بشردوستانه شروع به ورود به منطقه کرده‌اند. روبـیو مدعی شد: «در نهایت فکر نمی‌کنم بدون مداخله ما و دیگران، اتفاقات چند روز گذشته رخ می‌داد.»

رژیم صهیونیستی روز دوشنبه اجازه داد چند کامیون حامل کمک وارد غزه شوند و مقامات سازمان ملل گفته‌اند حدود ۱۰۰ کامیون دیگر نیز مجوز ورود در روز سه‌شنبه را گرفته‌اند. از پنج کامیون اولی که اجازه ورود پیدا کردند، دو کامیون حامل کفن بود. اما این مقدار هنوز تنها بخش کوچکی از نیاز روزانه جمعیت بیش از ۲.۱ میلیون نفری غزه را تأمین می‌کند.

روبـیو همچنین ادامه داد: «اسرائیل همچنان متحدی قدرتمند است. ما از آن حمایت می‌کنیم. ما درک می‌کنیم که به‌دلیل امنیت‌شان، وجود حماس برایشان قابل قبول نیست. همچنین بسیار خوشحالیم که اجازه ورود کمک‌ها را داده‌اند و امیدواریم این روند ادامه یابد.»

چندین کشور غربی، از جمله شرکای نزدیک رژیم صهیونیستی، اخیراً محاصره غزه توسط صهیونیست‌ها را محکوم کرده‌اند.

رهبران بریتانیا، فرانسه و کانادا روز دوشنبه در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند از تشدید حملات نظامی رژیم صهیونیستی در غزه و محاصره کمک‌های انسانی «وحشت‌زده» شده‌اند. آن‌ها تهدید کردند که اگر رژیم صهیونیستی به گسترش حملات نظامی ادامه دهد، به اقدامات ملموسی مانند تحریم متوسل خواهند شد.

در همین حال، دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، همچنان قاطعانه طرفدار رژیم صهیونیستی باقی مانده، اما کارشناسان می‌گویند اقدامات اخیر کاخ سفید نشان‌دهنده شکاف فزاینده‌ای میان آمریکا و تل‌آویو است. برای مثال، ترامپ در سفر اخیرش به منطقه، فلسطین اشغالی را در برنامه سفر خود قرار نداد.

در بحبوحه بحران غزه، همچنین هفته گذشته روبیو در مصاحبه‌ای با بی‌بی‌سی گفت که از بحران انسانی در غزه «نگران» است. تام فلچر، رئیس امور بشردوستانه سازمان ملل هم روز سه‌شنبه به بی‌بی‌سی گفت اگر غذا به غزه نرسد، تا ۱۴۰۰۰ کودک در ۴۸ ساعت آینده در خطر مرگ قرار دارند.

منبع: ایسنا

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها