مومنی: باید از امنیتی شدن پدیده‌های اجتماعی جلوگیری کنیم

 مومنی: باید از امنیتی شدن پدیده‌های اجتماعی جلوگیری کنیم

  وزیر کشور گفت: در حوزه‌های اجتماعی ابتدا باید از امنیتی شدن پدیده‌های اجتماعی جلوگیری کرده و مسائل اجتماعی را با سازوکار مشخص، ساماندهی کنیم یعنی نگذاریم امنیتی شود.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، اسکندر مومنی وزیر کشور در همایش معاونین و مدیران کل امور اجتماعی استانداری‌ها بیان کرد: بارها بنده گفته‌ام که حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی در اولویت است؛ البته مفهوم این سخن آن نیست که حوزه‌های سیاسی امنیتی در اولویت نیستند. وزارت کشور بیشتر به حوزه‌های سیاسی و امنیتی شناخته می‌شده اما شاید نیاز است در حوزه‌های دیگر یعنی اجتماعی و اقتصادی تلاش بیشتر داشته باشیم.

وی افزود: حوزه اجتماعی یکی از اولویت اولویت‌های اساسی است؛ البته باید به اهمیت مسئله ورزش نیز واقف بود. یکی از عرصه‌هایی که می‌تواند در جامعه نشاط و شادمانی ایجاد کرده و اتفاقاً پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی داشته باشد، ورزش است.

وزیر کشور اظهار داشت: به معاونین استانداران تاکید می‌کنیم در جلسه هفته آینده که با استانداران خواهیم داشت، تأکید داریم حمایت‌های لازم از ورزش به‌عمل بیاید. این حمایت نیز حمایت‌های زیرساختی و هم‌چنین فراهم آوردن زمینه فعالیت بهتر فدراسیون‌هاست.

مومنی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حوزه‌های اجتماعی ابتدا باید از امنیتی شدن پدیده‌های اجتماعی جلوگیری کرده و مسائل اجتماعی را با سازوکار مشخص، ساماندهی کنیم یعنی نگذاریم امنیتی شود. این سیاست قطعی و رویکرد قطعی وزارت کشور و دولت چهاردهم هست.

وی با بیان اینکه لازم است پدیده‌های اجتماعی را با سازوکارهای مشخص حل کنیم، اظهار داشت: در همین دوره کوتاه موضوعات اجتماعی بودند که اگر قرار بود با نگاه امنیتی با آن پدیده‌ها برخورد کنیم نه‌تنها حل نمی‌شد بلکه مشکلات بزرگ‌تری را غیر از آن پدیده برای کشور به بار می‌آورد. در گذشته نمونه‌‌هایی از پدیده‌های اجتماعی را شاهد بودیم که با رویکرد امنیتی به آن نگریسته شد و آثار و تبعات ناگواری بر جای گذاشت.

وزیر کشور در ادامه‌ی مباحث خود به مسئله‌ی جمعیت اشاره و با تأکید بر اهمیت این موضوع، عنوان کرد: اگر با همین  آهنگ رشد جلو برویم، شاید در سال 1480 جمعیت کشور ما طبق اساس گزارش رسمی وزارت بهداشت به حدود نصف جمعیت فعلی برسد؛ این یعنی هویت تمدنی و تاریخی ایران دچار مشکل خواهد شد. گفته می‌شود مشکل اصلیِ رشد کُند جمعیت، علت اقتصادی است و اگر وضعیت اقتصادی خوب شود فرزندآوری بیشتر می‌شود. قطعاً این هست ولی وجود دارند کسانی که مشکل اقتصادی هم ندارند ولی فرزندآوری بالایی را در آنان شاهد نیستیم. چرا؟ چون این عدم فرزندآوری تبدیل به یک سبک زندگی شده و با اینکه مشکل اقتصادی وجود ندارد، فرزندآوری‌شان پایین است. نباید به سادگی به این مسئله نگاه کرد؛ ما در حال تلاش در این زمینه هستیم.

انتهای پیام/

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها