طرز تهیه شله بریان زیره؛ غذای سنتی لذیذ ولی فراموش شده اصفهان

به گزارش سرویس آشپزی ساعدنیوز،
مواد لازم شله بریان
2 پیمانه برنج
پیمانه گوشت دنده یا گردن گوسفند 300 گرم
پیاز 1 عدد
پودر زیره سیاه 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1/2 قاشق چایخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول
برنج را پاک کنید و با آب ولرم خوب بشورید به اصطالح بذارید خیس بخوره. پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید، همین که پیازها سبک شدند زردچوبه، فلفل و گوشت را به آن اضافه کنید. گوشت را تفت دهید تا طعم پیاز به خوردش برود وقتی که آب خود گوشت کشیده شد چند پیمانه آب جوش داخل قابلمه بریزید. دقت داشته باشید آب گوشت زیاد باشد. چون در مراحل بعدی به آن نیاز خواهید داشت. حدود 2 ساعت زمان بدهید تا گوشت کامال بپزد
مرحله دوم
اضافه کردن برنج شله بریان وقتی که گوشت پخته شد آن را از قابلمه خارج کرده و استخوان های آن را سریعا جدا کنید و مجدد به قابلمه بازگردانید. آب روی برنج را کامل خالی کنید. سپس برنج و مقداری نمک را نیز داخل قابلمه حاوی گوشت بریزید. در این مرحله گوشت باید به اندازه ای آب داشته باشد که برنج کامال پخته و نرم شود شعله را کم کنید تا برنج به آرامی با آب گوشت بپزد. هر از گاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد وقتی آب گوشت تا حدی کم و برنج پخته شد، زیره را نیز به شله بریان اضافه کنید. تمامی مواد را هم بزنید تا کامال مخلوط شوند. هنگامی که آب گوشت کامل کشیده شد، با استفاده از گوشتکوب تمامی مواد را له کرده و سپس سرو کنید