به گزارش رکنا، طرز تهیه دلمه پیاز به شرح زیر است.

مواد لازم:

4 عدد پیاز بزرگ

2 عدد پیاز متوسط

(در مجموع 6 عدد پیاز استفاده شده)

برای مایه داخلی:

250 گرم گوشت چرخ‌کرده

10 قاشق غذاخوری برنج

یک دسته جعفری تازه، ریز خرد شده

1.5 قاشق غذاخوری رب مخلوط

ادویه‌ها:

1 قاشق چای‌خوری پر فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری پر فلفل قرمز خشک

1 قاشق چای‌خوری زیره

1 قاشق مرباخوری فلفل قرمز شیرین

1 قاشق مرباخوری نعناع خشک

1 قاشق مرباخوری سماق

5 قاشق غذاخوری رب انار (یا کمتر به دلخواه)

60 میلی‌لیتر روغن زیتون

نمک به میزان لازم

برای سس:

1 قاشق غذاخوری پر کره

1.5 قاشق غذاخوری روغن زیتون

3 حبه سیر رنده شده

1 قاشق غذاخوری رب مخلوط

3 لیوان آب (حدود 600 میلی‌لیتر)

نمک و فلفل سیاه

طرز تهیه:

۱.ابتدا دو سر پیازها را ببرید و پوست آن‌ها را بکنید.

۲.سپس یک برش عمودی در وسط پیازها بزنید (بدون اینکه کاملاً از هم جدا شوند) و آن‌ها را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب جوش بجوشانید.

۳.پس از پخت، پیازها را از آب درآورده، آبکش کرده و ۱۵ دقیقه کنار بگذارید.

۴.برای مایه‌ی داخلی، تمام مواد را در یک کاسه ریخته و خوب ورز دهید تا یکنواخت شوند.

۵.لایه‌های پیاز را جدا کرده، پوسته‌ی داخلی آن‌ها را نیز بیرون بیاورید.

۶.قسمت‌های کوچک باقیمانده‌ی پیاز را خرد کرده و به مایه‌ی گوشتی اضافه کنید.

۷.درون هر لایه پیاز، حدود ۱ قاشق غذاخوری از مایه را گذاشته، آن را بپیچید و در سینی بچینید طوری که محل باز شدن آن‌ها زیر قرار بگیرد.

۸.برای سس، کره و روغن زیتون را در قابلمه کوچکی داغ کرده، سیر رنده شده و رب را اضافه کنید و کمی تفت دهید.

۹.سپس آب، نمک و فلفل را اضافه کرده و وقتی به جوش آمد، سس را روی دلمه‌های پیاز بریزید.

۱۰.روی دلمه‌ها کاغذ روغنی چرب‌شده بگذارید و در فر با دمای ۲۰۰ درجه بپزید.

۱۱.بعد از ۴۰–۴۵ دقیقه، کاغذ را بردارید و برای طلایی شدن سطح، ۲۰ دقیقه دیگر بپزید.

۱۲.دلمه‌های پخته را کمی استراحت دهید، سپس با سس باقی‌مانده در سینی، جعفری خردشده و ماست سیر‌دار سرو کنید