به گزاشر رکنا، فائزه فیض، دانش‌آموخته دانشکده پاریس ۸ و مدرس نمایش، نقاشی خلاق و قصه‌گویی، در اخرین نشست پژوهشی نمایشگاه موسیقی کودک و‌نوجوان با اشاره به اهمیت موسیقی کلاسیک در رشد کودکان گفت: بر اساس برخی تحقیقات اروپایی، گوش دادن به مجموعه‌ای از موسیقی‌های کلاسیک آرام همچون کنسرتوهای ویوالدی و موتسارت، تأثیر قابل‌توجهی بر تقویت هوش موسیقایی کودک دارد. یادم می‌آید که در دوران بارداری‌ام باخ گوش می‌دادم، اما در عین حال خودم حتی نتوانستم دو ساعت تمام در یک کنسرت کلاسیک دوام بیاورم.

وی افزود: بعدها پیشنهادی به من شد که هنگام گوش دادن به این نوع موسیقی، تصویرسازی ذهنی انجام دهم. همان‌جا متوجه شدم که برای درک بهتر موسیقی کلاسیک باید آن را تجسم کرد. این تجربه، روش آموزش من به هنرجویان و نوجوانان را نیز تغییر داد. حالا از آن‌ها می‌خواهم تصور کنند هر ساز چه شخصیتی دارد. در واقع، نقطه تلاقی هنر نمایش و موسیقی اینجاست که با استفاده از بازی‌های نمایشی، به خلق شخصیت‌ها و تقویت تجسم خلاق کودکان کمک می‌کنیم.

فیض با بیان اینکه این روش همیشه جواب نمی‌دهد، ادامه داد: متأسفانه بسیاری از خانواده‌ها از سنین پایین روی تقویت تخیل فرزندانشان کار نمی‌کنند. امروزه کمتر پدر یا مادری را می‌بینیم که یک عروسک را بردارد و وارد یک بازی نمایشی با کودک شود.

وی در پایان تأکید کرد: اهمیت کارِ مربی و مادر در اینجاست که بتوانند هنرها را با یکدیگر تلفیق کنند؛ موسیقی را در قالب بازی‌های نمایشی و دراماتیزه‌شده به کودک ارائه دهند. این نوع آموزش را می‌توان از سه‌سالگی آغاز کرد، هرچند که موسیقی حتی از دوران جنینی هم تأثیرگذار است. هیچ هنری به اندازه موسیقی نمی‌تواند چنین تاثیری عمیق بر ذهن و روان کودک بگذارد

  • سقوط مارتینز در جشن قهرمانی بارسلونا
    • مشاهده خبر