طرز تهیه آش بادمجان خوشمزه ، غذای محلی لرستان

همشهری آنلاین: آش بادمجان یکی از آش های خوشمزه و سنتی ایرانی است که از غذای محلی استان لرستان است اما در شهرهای مختلف کشور با مواد و روش های مختلفی پخت می شود.
آش بادمجان مانند سایر آش های ایرانی با حبوبات طبخ می شود اما مواد اصلی این غذا که آن را با سایر آش ها متفاوت می کند وجود بادمجان و گوشت است که طعم آن را بی نهایت مطبوع و لذت بخش می کند.
مواد اولیه برای ۱۰ نفر
نخود ۱ پیمانه
لوبیا سفید ۱ پیمانه
عدس ۱.۲ پیمانه
برنج ۱.۲ پیمانه
بلغور گندم ۱ پیمانه
گوشت گردن گوسفندی ۷۰۰ گرم
پیاز ۴ عدد
سیر ۱ بوته
بادمجان ۴ عدد
سبزی آش ۷۰۰ گرم
نمک ۲ قاشق چایخوری
کشک ۱ پیمانه
فلفل سیاه ۱.۴ قاشق چایخوری
زردچوبه ۲ قاشق چایخوری
نعناع ۲ قاشق سوپخوری
آویشن ۱.۲قاشق چایخوری
پونه ۱ قاشق چایخوری
روغن ۱.۲ پیمانه
طرز تهیه
ابتدا ۲ عدد را کاملا نگینی و ریز خرد کنید و در یک قابلمه بزرگ که قرار است در آن آش درست کنید، با روغن تفت دهید.
یک بوته بزرگ را نیز خرد کنید و وقتی پیازها طلایی شد اضافه کنید و تفت دهید. در ادامه زردچوبه و فلفل سیاه را هم اضافه کنید و تفت دهید. کمی پونه، نعناع و آویشن خشک اضافه کنید و تفت دهید و بلافاصله گوشت، نخود، عدس و لوبیا سفید را اضافه کنید و آب جوش بریزید تا بپزد. آب را جایی بریزید که کلا روی مواد را بگیرد. در خصوص گوشت باید بگوییم که از گردن گوسفندی، سردست یا قلوه گاه گوسفندی استفاده کنید تا طعم خوبی داشته باشد. اگر وگن هم هستید می توانید این آش را بدون گوشت استفاده کنید.
این نکته را هم یادآوری کنیم که تمام حبوبات را باید از شب قبل خیس کنید و دو سه بار آب آنها را عوض کنید تا نفاخ بودنشان کاملا از بین برود.
حدود ۲ الی ۳ ساعت زمان می برد تا حبوبات و گوشت بپزد. در این فاصله بادمجان ها را پوست بکنید و به صورت حبه قندی ریز ریز خرد و سرخ کنید. وقتی سرخ شد با گوشت کوب تمام بادمجان ها را له کنید.
سبزی این آش شامل جعفری، تره، گشنیز و اسفناج است که میزان تره و گشنیز آن کمتر از جعفری و اسفناج است. اگر سیر تازه در دسترس داشتید پیشنهاد می کنیم حتما از آن در ترکیب سبزی آش استفاده کنید. سبزی ها را بعد از پاک کردن و خشک کردن، کاملا ریز خرد کنید.
حالا سری به قابلمه بزنید و اگر دیدید گوشت و حبوبات پخته شده، برنجی که از قبل خیس کرده اید و همین طور بغلور خیس خورده گندم و نمک را به مابقی مواد در حال پخت اضافه کنید. دقت کنید نبابد برنج و بلغور را زود اضافه کنید چرا که به خاطر لعابی که می دهد موجب می شود تا آش شما ته بگیرد. لذا وقتی گوشت و حبوبات کاملا پخت اینها را اضافه کنید. بادمجان های له شده و سبزی های خرد شده را نیز به آش اضافه کنید و آش را خوب هم بزنید. زیر حرارت را کم کنید تا مواد خوب بپزند و آش لعاب بندازد.
بعد از ۲۰ دقیقه گوشت را از داخل قابلمه خارج کنید و خوب ریش ریش کنید و بکوبید و له کنید و سپس به آش اضافه کنید. در این مرحله باید آش را زیاد هم بزنید( حدود ۲۰ دقیقه) تا گوشت در آش حسابی باز شود و از طرفی آش ته نگیرد.
در ظرفی جداگانه دو عدد پیاز را خلالی سرخ و پیازداغ درست کنید. بعد از سرو آش در کاسه روی آن را با پیاز داغ ، نعناداغ، سیرداغ و کشک تزیین کنید. نوش جان.