سلام: عید آزادسازی با پایان اشغالگری اسرائیل تکمیل می‌شود

 سلام: عید آزادسازی با پایان اشغالگری اسرائیل تکمیل می‌شود

  نخست‌وزیر لبنان با تاکید بر حق این کشور برای دفاع از خود در برابر هرگونه تجاوزی، در سالروز عید مقاومت و آزادسازی گفت که عید آزادسازی و شادی لبنانی‌ها بعد از آزادی کامل کشور از شر اشغالگری اسرائیل تکمیل می‌شود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نواف سلام، نخست وزیر لبنان امروز طی سخنانی به مناسبت سالگرد عید مقاومت و آزادسازی اعلام کرد: سالگرد عید آزادسازی لبنان فرا رسیده و این عید و شادی لبنانی‌ها زمانی تکمیل می‌شود که کل اراضی کشور از شر اشغالگری اسرائیل آزاد شود.

نواف سلام در بیانیه وزارتی خود تاکید کرد که دولت متعهد به انجام همه اقدامات لازم برای آزادسازی اراضی لبنان از اشغالگری اسرائیل و گسترش حاکمیت بر سراسر کشور طبق توافق طائف است.

نخست وزیر لبنان افزود: لبنان در صورت هرگونه تجاوزی علیه کشور، حق دفاع از خود را طبق منشور سازمان ملل متحد دارد و دولت به بازسازی آنچه که در نتیجه تجاوزات اسرائیل ویران شده است، با حمایت عربی و بین‌المللی پایبند خواهد ماند.

به گزارش تسنیم، روز 25 ماه مه (4 خرداد) هر سال در لبنان با نام «عید مقاومت و آزادسازی» شناخته می شود؛ روزی که رژیم صهیونیستی با مقاومت هجده ساله مردمی لبنان، سرانجام با سرافکندگی مجبور به خروج از جنوب این کشور شد.

در 25 مه سال 2000 (5 خرداد 1379) ارتش رژیم صهیونیستی پس از 18 سال از 98 درصد مناطق اشغالی جنوب لبنان عقب نشینی کرد و پذیرای یک شکست بزرگ شد.

رژیم صهیونیستی پس از تحولات موسوم به سپتامبر سیاه در سال 1970، تعقیب سازمان آزادیبخش فلسطین (که در آن مقطع هنوز مهم‌ترین نیروی مقاومت فلسطینی در برابر اسرائیل به حساب می‌آمد) را در دستور کار خود قرار داد. با خروج نیروهای این سازمان از اردن و انتقال به تونس و لبنان، ارتش اسرائیل درصدد ایجاد یک کمربند امنیتی برای جلوگیری از نفوذ نیروهای فلسطینی به شمال سرزمین های اشغالی شد.

درگیری‌های پراکنده فلسطینیان و نیروهای رژیم صهیونیستی در طول دهه 1970، صهیونیست‌ها را به صرافت یک حمله گسترده به جنوب لبنان انداخت.

حمله گسترده نیروهای اسرائیلی به جنوب لبنان در ژوئن 1982 آغاز شد. در میان دستگاه‌های نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی، موساد، اصلی‌ترین نقش را در قطعی شدن عملیات نظامی گسترده علیه لبنان داشت؛ عوامل موساد که با بخش هایی از بدنه مارونی‌های لبنان ارتباط خوبی داشتند و این امر مبنایی شد تا ارتش اسرائیل برای بیرون کردن سازمان آزادیبخش فلسطین و سوری‌ها از جنوب لبنان، به این کشور لشکرکشی کند.

طولانی شدن دوره اشغال جنوب لبنان بدون اینکه صهیونیست‌ها به اهداف خود در جنگ برسند، رفته رفته جامعه اسرائیل را نیز تحت تأثیر خود قرار می داد. نهایتاً ایهود باراک، سرکرده ائتلاف «یک اسرائیل» در سال 1999 بنیامین نتانیاهو را به چالش کشید و با وعده خروج از جنوب لبنان به قدرت رسید.

باراک نهایتاً در سال 2000 به صورت یک‌طرفه از جنوب لبنان عقب نشینی کرد. عقب نشینی صهیونیست‌ها از جنوب لبنان از یکسو به معنای پیروزی مقاومت اسلامی در برابر اسرائیل بود و از سوی دیگر با تثبیت مقاومت در سپهر سیاسی لبنان همراه شد.

انتهای پیام/

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها