به گزارش خبرنگار مهر، مظفر تیموری صبح یکشنبه در نشست تشریح دستاوردهای سفر رئیسجمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان کرمانشاه، اظهار داشت: در جریان این سفر قرار بر حضور دکتر سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بود که علیرغم حضور در فرودگاه، به دلیل شرایط جوی امکان ادامه سفر را نیافتند، اما بهجای ایشان دکتر محمدی، معاون محترم وزیر، به استان آمدند. برای این سفر برنامهریزی گستردهای انجام شده بود که با حضور معاون وزیر عملیاتی شد.
تیموری با اشاره به برگزاری اولین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان در سال جاری با حضور معاون وزیر، افزود: این جلسه در محل استانداری کرمانشاه با حضور استاندار، امام جمعه و سایر اعضای شورای فرهنگ عمومی برگزار شد. وی گفت: یکی از مهمترین مصوبات این جلسه تدوین و نهاییسازی برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی بود که با تاکید وزیر و دبیر شورای فرهنگ عمومی قرار شد در اولویت قرار گیرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه با اشاره به تشکیل پنج کمیته تخصصی برای پیگیری مصوبات شورای فرهنگ عمومی، عنوان کرد: این کمیتهها شامل هنر و رسانه، تعلیم و تربیت، امور اجتماعی و خانواده، تبلیغات و امور دینی، و فرهنگ و اقتصاد هستند که هر کدام مأموریتهایی تخصصی در مسیر تحقق اولویتهای فرهنگی استان دارند.
تیموری افزود: پنج اولویت فرهنگی نیز بهعنوان رهاورد شش ماه بررسی کارشناسی تعیین شد که شامل تقویت باورهای دینی، انسجام اجتماعی و خانوادگی، مشارکت مردمی، مهارتافزایی فرهنگی، و ارتقای امید و نشاط اجتماعی است.
وی همچنین به بازدید وزیر محترم از کتابخانه مرکزی اشاره کرد و گفت: این پروژه که نیازمند اعتبارات جدیدی است، با حمایت نهاد کتابخانهها و وزارتخانه پیگیری خواهد شد. تاکنون حدود ۳۰۰ میلیارد ریال به این طرح اختصاص یافته و تکمیل آن نیازمند تخصیص بیشتری است.
مدیرکل ارشاد استان در ادامه با اشاره به نگارخانه مرکزی شهر کرمانشاه گفت: این پروژه نیز با پیشرفت فیزیکی بیش از ۹۰ درصد، نیازمند حمایت نهایی است. حدود ۶۵ میلیارد ریال برای آن تخصیص یافته و انتظار میرود تا پایان سال به بهرهبرداری برسد. تیموری این پروژه را زمینهساز تبدیل کرمانشاه به قطب هنرهای تجسمی کشور دانست.
وی همچنین بهرهبرداری از مجتمع فرهنگی هنری بیستون را از دیگر نتایج مهم این سفر برشمرد و افزود: این مجتمع با موقعیت خاص تاریخی و فرهنگی، میتواند به پایگاه فرهنگی مهمی بهویژه در ایام اربعین تبدیل شود.
تیموری درباره نشست وزیر با اصحاب فرهنگ و هنر استان اظهار داشت: در این نشست دغدغهها و مسائل حوزههای فرهنگی، هنری، رسانهای و قرآنی مطرح شد. وزیر محترم وعده دادند جلسهای تکمیلی با حضور معاونین در تهران برگزار کنند.
وی همچنین افزود: با توجه به نبود جشنواره ملی یا بینالمللی شاخص در استان، پیشنهاد برگزاری یک جشنواره مستقل از سوی استان مطرح شد که مورد حمایت وزیر و استاندار قرار گرفت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه با اشاره به سفر وزیر به شهرستان سرپلذهاب گفت: در این سفر پروژه مجتمع فرهنگی آیتالله خامنهای با اعتباری بالغ بر ۶۷ میلیارد ریال مورد بازدید قرار گرفت. همچنین ۵ میلیارد دیگر از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری برای تجهیزات این مجتمع در نظر گرفته شده و قرار است تا هفته دولت به بهرهبرداری برسد.
تیموری با بیان اینکه حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیئت همراه نقطه عطفی برای توسعه زیرساختهای فرهنگی استان بود، خاطرنشان کرد: این سفر موجب تقویت جدی برنامههای فرهنگی و هنری و پیگیری مطالبات دیرینه هنرمندان و اصحاب فرهنگ شد.
تیموری در ادامه با اشاره به پروژه مجتمع فرهنگی سرپلذهاب گفت: این مجتمع در حال حاضر فاقد پارکینگ است، اما با پیگیریهایی که انجام شد، بازدید استاندار و طرح موضوع در کمیته برنامهریزی استان، مقرر شد فضایی متعلق به اداره آب و فاضلاب روستایی که در مجاورت این مجتمع قرار دارد و مالکیت آن با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، بهمنظور توسعه فضا به مجموعه فرهنگی الحاق شود.
وی افزود: در صورت نهایی شدن این تصمیم، ۲ هزار متر به فضای این مجتمع اضافه خواهد شد و طبق برنامه، بخشی از این فضا بهعنوان محوطه روباز فرهنگی برای استفاده در فصل تابستان و همچنین ایام اربعین مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت. به گفته وی، این موضوع در فرمانداری نیز تصویب شده و فرمان اجرایی آن صادر شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه همچنین به توسعه فضای مجتمع فرهنگی هنری بیستون اشاره کرد و گفت: در این مجتمع نیز با حمایت شهرداری، ۲ هزار متر زمین به این مجموعه افزوده شده که هم بهعنوان پارکینگ و هم فضای مکمل فرهنگی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. به گفته تیموری، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بر لزوم حمایت و تسریع در اجرای این پروژهها تأکید داشتند.
وی در ادامه از حضور معاون سازمان سینمایی کشور در کرمانشاه و بازدید از زیرساختهای سینمایی استان خبر داد و گفت: خوشبختانه شاهد نگاه ویژهای از سوی این سازمان به توسعه سینما در استان بودیم. طی این بازدیدها، شش سینما در سطح شهر کرمانشاه و شهرستانها مورد بررسی قرار گرفتند و مقرر شد سه شهرستان شامل جوانرود، اسلامآباد غرب و یکی از شهرهای دیگر استان، به تجهیزات کامل سینمایی شامل سیستم صوتی، پرده نمایش و صندلی مجهز شوند.
تیموری ادامه داد: در شهرستانهایی مانند پاوه و سرپلذهاب که دارای سینمای فعال هستند، پیشنهاد شده با اعمال تغییرات فیزیکی در فضای داخلی، کیفیت بهرهبرداری ارتقا یابد. همچنین برای تکمیل سینمای انقلاب هفتسین، اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال در سفر رئیسجمهور اختصاص یافت که مراحل نهایی آن در حال پیگیری است.
وی از بازدید مسئولان سینمایی از سه سینمای فرهنگ، آزادی و پارس در شهر کرمانشاه نیز خبر داد و گفت: قول مساعد برای تجهیز این سینماها نیز داده شده و تفاهمنامهای در نشست شهرستان صحنه در همین زمینه به امضا رسید.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه با اشاره به پیشنهاد استفاده از ظرفیت سینمای جوانان در حوزه نگهداری و بهرهبرداری از سینماهای جدید گفت: با توجه به اینکه نیروهای آموزشدیدهای در این حوزه داریم، پیشنهاد شد که سینماهای جدید یا بازسازیشده، در اختیار سینمای جوان قرار گیرد تا هم فرصت اشتغالزایی فراهم شود و هم بهرهبرداری تخصصیتری صورت گیرد. این پیشنهاد مورد موافقت مسئولان قرار گرفته و در صورت موفقیت، بهعنوان الگو در سایر استانها نیز اجرایی خواهد شد.
تیموری در پایان گفت: این اقدامات گامهای کوچک اما مهمی در مسیر توسعه فرهنگی و هنری استان است و امید داریم با حمایتهای ملی و استانی، بتوانیم زیرساختهای فرهنگی کرمانشاه را به سطحی درخور شأن مردم این دیار برسانیم.