۴۰۰ هکتار بافت فرسوده و آمار نگران‌کننده حاشیه‌نشینی؛ کرمانشاه نیازمند عزم جدی است

  ۴۰۰ هکتار بافت فرسوده و آمار نگران‌کننده حاشیه‌نشینی؛ کرمانشاه نیازمند عزم جدی است

  در آئین بهره‌برداری از ۴ طرح‌ بازآفرینی شهری کرمانشاه، معاون وزیر راه و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به آماردقیق بافت‌های فرسوده و حاشیه‌نشینی در کرمانشاه، خواستار توجه ویژه مدیران استانی و اجرای سریع‌تر وظایف دستگاه‌ها شد.

۴۰۰ هکتار بافت فرسوده و آمار نگران‌کننده حاشیه‌نشینی؛ کرمانشاه نیازمند عزم جدی است
به گزارش فرتاک نیوز،

«علیرضا گلپایگانی» معاون وزیر راه و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در این مراسم گفت: ایران از نظر معماری بی‌نظیر است و کرمانشاه یکی از نمونه‌های شاخص معماری کشور است.خانه‌هایی با معماری خاص کرمانشاه که امروز به همت شهروندان، مرمت و مقاوم‌سازی شده‌اند، به اقامتگاه بوم‌گردی تبدیل شده‌اند و من شخصا شاهد بودم که گردشگرانی حتی از خارج کشور برای اقامت در این فضاها به کرمانشاه سفر می‎کنند‌ و قطعاً بازگشت هویت محله و ارتقاء شأن آن مدیون همین اقدامات مردمی است.

معاون وزیر راه افزود:در حوزه بافت فرسوده، کرمانشاه حدود ۴۰۰ هکتار بافت فرسوده دارد و در این زمینه شورای عالی شهرسازی و معماری بسته‌های تشویقی برای نوسازی و ساخت‌وساز در این بافت‌ها مصوب و به استان‌ها ابلاغ کرده است تا هر استان بتواند براساس شرایط خود، این بسته‌ها را بومی و اجرایی کن در کرمانشاه نیز این کار آغاز شده و امیدواریم منجر به رونق ساخت‌وساز شود.

گلپایگانی تصریح کرد: این موضوع نه تنها به تامین مسکن کمک می‌کند بلکه کاهش هزینه‌های زیرساختی مانند جاده، مدرسه، درمانگاه و سالن ورزشی را هم به دنبال دارد و بیشتر این امکانات درون بافت‌های موجود فراهم است.

به گفته معاون وزیر راه در حوزه بازآفرینی شهری،تجربه شهر بوشهر که تحول اساسی در بافت‌های قدیمی عمدتاً در مدت ۳۰ سال رخ داده‌که نمونه پیاده‌راه‌سازی، فضای سبز و روشنایی نیز در کرمانشاه قابل اجرا است.

وی مهم‌ترین بحث در کرمانشاه را حاشیه‌نشینی عنوان کرد و بیان داشت: متاسفانه این موضوع آمار بالایی دارد و سازماندهی سکونت‌گاه‌های غیررسمی نه تنها هزینه کالبدی بلکه هزینه‌های اجتماعی و حتی خسارات جانی در مواقع بحران را چند برابر افزایش می‌دهد و مشخصا بر اساس مطالعات هوایی از ۳۰ سال گذشته، رشد سکونت‌گاه‌های غیررسمی به‌وضوح قابل مشاهده است.

وی اشاره‌ای به حاشیه‌نشینی در کل کشور نیز داشت و‌گفت: برخی استان‌ها مثل چهارمحال و بختیاری فقط در یکی از شهرهایش حاشیه‌نشینی وجود دارد در استان یزد نیز تنها در شهر یزد، دو لکه کوچک حاشیه‌نشینی با مجموع تقریبی ۵۰ تا ۶۰ هکتار دارد و دیگر شهرهایش چنین معضلی ندارند. اما در استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان، خوزستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان و مشهد، معضل حاشیه‌نشینی بسیار جدی و گسترده است.

گلپایگانی‌در پایان با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر لزوم ساماندهی مسئله حاشیه‌نشینی خاطرنشان کرد: اگر شهرداری (مطابق ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌ها) و جهاد کشاورزی (در اراضی کشاورزی) وظایف قانونی خود را به درستی انجام دهند، می‌توان از گسترش حاشیه‌نشینی جلوگیری کرد چرا که هر یک ریالی که امروز برای پیشگیری هزینه شود، چندین برابر هزینه ساماندهی کالبدی، اجتماعی و انسانی را کاهش می‌دهد.

خبرنگار: طیبه دولت‌آبادی

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها