به گزارش رکنا، برخی زیان دیدگان حادثه بندر شهید رجایی که به دنبال جبران خسارات خود هستند، معتقدند که نحوه جبران و پرداخت خسارات آنها نامشخص است.

یکی از زیان دیدگان به خبرنگار رکنا گفت: شرکت های بیمه موظف هستند خسارت مالی را از محل بیمه نامه آتش سوزی و خسارت جانی را از محل بیمه نامه مسئولیت مدنی پرداخت کنند. این درحالی است که شرکت های بیمه و بیمه مرکزی اعلام کردند که خسارت خودروهای آسیب دیده را از محل بیمه بدنه پرداخت می کنند. آیا این یک فرایند قانونی است؟ تکلیف آن دسته از خودروهایی که بیمه بدنه ندارند، چیست؟

در پاسخ به این ابهامات، گفتگوی رکنا با پرویز فرج تبار، کارشناس رسمی دادگستری در امور بیمه و ارزیاب رسمی بیمه ای با مجوز بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران را بخوانید:

پرویز فرج تبار

پرویز فرج تبار، کارشناس رسمی دادگستری در امور بیمه و ارزیاب رسمی بیمه ای با مجوز بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران در این خصوص گفت: در ارتباط با خسارت حادثه بندرعباس، با توجه به ماده ۲۵ قانون گمرکی، مسئولیت حفظ و نگهداری کالا، با بندر شهید رجایی و سازمان بنادر است و سازمان بنادر طی قرارداد بیمه ای با شرکت بیمه البرز، خسارت صاحبان کالا که بیمه نامه باربری معتبر نداشته باشند بر اساس اظهارنامه گمرکی از محل بیمه نامه آتش سوزی جبران می شود.

وی افزود: برخی صاحبان کالا که دارای بیمه نامه باربری به مقصد انبار بیمه گذار دارند و تاریخ اعتبار 60 روزه آن هنوز به اتمام نرسیده است، در این مدت اگر حادثه‌ای رخ دهد، مشمول تعهدات بیمه گر می باشند و از محل بیمه نامه باربری، خسارت وارده به صاحبان کالا جبران می شود.

فرج تبار در ارتباط با خسارت اشخاص ثالث مثلاً خودرو رانندگان حمل کالا، کارمندان و مراجعین و خودروهای سواری که در بندر پارک بوده است، گفت: برخی از این خودروها که دارای بیمه نامه بدنه هستند، از محل بیمه بدنه خسارت جبران می شود و برخی هم که بیمه بدنه ندارند، باید ضمن ثبت دادخواست تامین دلیل جهت تعیین میزان خسارت نزد مراجع قضایی و ارسال اظهارنامه به مقصر و یا مقصرین حادثه، درخواست جبران خسارت وارده را نمایند.

وی ادامه داد: شرکت های بیمه نیز پس از پرداخت خسارت در وجه زیان دیدگان، بر اساس ماده ۳۰ قانون بیمه که همان اصل جانشینی و قائم مقامی بیمه گذار است، مجدداً خسارت پرداختی را بر اساس رای مراجع قضایی و اثبات ترک فعل و قصور در ایجاد خسارت، از مقصر حادثه بازیافت می کنند.

این کارشناس رسمی دادگستری در امور بیمه گفت: براساس اعلام بیمه مرکزی، خسارت افرادی که دارای بیمه نامه بدنه هستند در کمترین زمان ممکن پرداخت می شود و شرکت هایی که از محل بیمه نامه بدنه خسارت زیان دیدگان را پرداخت کردند مجدداً طی فرایند حقوقی و مستند به ماده 30 قانون بیمه از مقصر حادثه، خسارت را بازیافت می کنند. ولی کسانی که از نظر جانی و مالی به صورت مستقیم خسارت دیدند و فاقد پوشش های بیمه ای هستند باید از محل شرکتی که مقصر حادثه است طی فرایند حقوقی از جمله ثبت دادخواست تامین دلیل و ارسال اظهار نامه و در نهایت ثبت دادخواست حقوقی مطالبه خسارت، اقدام نمایند.

وی ادامه داد: خسارت کارمندان سازمان بنادر به دلیل پوشش بیمه ای که داشتند، از محل شرکت بیمه طرف قرارداد پرداخت می شود و خسارات مالی که به سازمان بنادر وارد شده باتوجه به بیمه نامه آتش سوزی پرداخت خواهد شد.

فرج تبار تاکید کرد: خسارتی که به اموال و جان اشخاص ثالث وارد شده است و فاقد هر نوع پوشش بیمه ای می باشند، حتما طی دادخواست حقوقی نزد مراجع قضایی نسبت به ثبت دادخواست بر علیه مقصر حادثه جهت بازیافت خسارت اقدام نمایند و این شامل تمامی کامیون داران و خودروهایی که دارای بیمه بدنه نیستند هم می شود و در اولین فرصت بایستی با ثبت دادخواست تامین دلیل، میزان خسارت را تعیین نمایند که دچار مشکل نشوند و بعد از طریق دادخواست قضایی نسبت به ثبت دادخواست حقوقی و جبران خسارت اقدام کنند.

  • فیلم شوخی عجیب ببر با بازدیدکنندگان در باغ وحش
    • مشاهده خبر