طرز تهیه خورشت گوجه سبز با گوشت به روش خوشمزه مازندرانی ها

خورش گوجه سبز با گوشت، یک غذای خوشمزه و دلچسب است که طعمهای گرم و ترش را با هم آمیخته میکند. این خورش ساده و در عین حال خوش عطر، از ترکیب گوشت خوش طعم با گوجههای سبز تازه و سبزیجات معطر پدید میآید. مواد اولیهی آن به راحتی در دسترس است و روش پختش، با کمی حوصله و دقت، شما را به نتیجهای رضایتبخش خواهد رساند. در ادامه این بخش از نمناک، میتوانید با استفاده از دستورالعمل زیر طعم بینظیر، این خورش خوشمزه را تجربه کنید.
مواد لازم برای تهیه خورشت گوجه سبز با گوشت
مواد لازم | مقدار لازم |
جعفری و نعناع | از هر کدام ۱ دسته |
گوجه سبز | ۲۵۰ گرم |
گوشت گوسفند یا گوساله | ۲۵۰ گرم |
پیاز کوچک | ۱ عدد |
زردچوبه، نمک، فلفل چیلی | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورشت گوجه سبز با گوشت
- پیازها را در قابلمه با کمی روغن تفت دهید.
- گوشت خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت قهوهای شود .
- به گوشت و پیاز زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید و ۲ دقیقه دیگر تفت دادن را ادامه دهید.
- آب جوش در قابلمه بریزید و سپس در قابلمه را ببندید و اجازه دهید گوشت بپزد.
- در یک ماهیتابه سبزی خرد شده (جعفری و نعناع) را با ۲ قاشق غذاخوری روغن سرخ کنید.
- سبزی را به قابلمه اضافه کنید.
- فلفل چیلی آسیاب شده و نمک را به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را ببندید و اجازه دهید خورشت به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد.
- گوجه سبزها را به قابلمه اضافه کنید.
- در قابلمه را ببندید و بگذارید خورشت ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد.
- خورشت گوجه سبز شما آماده است و میتوانید آن را با یک پلوی ساده میل کنید.
- در برخی از دستور پختهای تهیه خورش گوجه سبز علاوه بر نعناع و جعفری، از سبزیهای معطر دیگری مانند گشنیز، تره و ریحان هم استفاده میشود.
- برای تهیه خورشت گوجه سبز میتوانید از انواع گوشتها هم گوشت قرمز و هم گوشت مرغ استفاده کنید.
- برای تهیه خورش مجلسی گوجه سبز با گوشت بهتر است از گوشت ران، ماهیچه یا سردست استفاده کنید.
- گوجه سبزها باید سفت و با رنگ روشن باشند و بوی تند و ترشی مشخصی داشته باشند.
- می توانید گوجه سبزها را قبل از افزودن به خورش کمی تفت دهید زیرا این کار موجب جلوگیری از له شدن و حفظ شکل آن میشود.
- خورش گوجه سبز نیاز به پخت طولانیمدت دارد تا گوشت و گوجه سبزها نرم شوند.
- در صورت تمایل به شیرین یا ترش شدن خورش گوجه سبز می توانید، شکر یا مقداری سرکه به خورش اضافه کنید.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت و 30دقیقه میباشد .
خورشت گوجه سبز را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .