بالاخره گوشت گراز حلال است یا حرام؟

حکم گوشت گراز در اسلام چیست؟ بررسی دلایل شرعی، فقهی و تغذیهای درباره این گوشت جنجالی با استناد به آیات و روایات معتبر را مشاهده میکنید.
با انتشار اخباری مبنی بر تولید سوسیس کالباس با گوشت گزار، موجی از سوالات با مضمون حرام یا حلال بودن گوشت گراز توسط کاربران فضای مجازی به راه افتاده است که در این بخش از دین و مذهب نمناک به آن اشاره می کنیم.
نظر قرآن درمورد خوردن گوشت گراز
در قرآن کریم، در سوره مائده آیه ۳، به صراحت خوردن گوشت گراز حرام اعلام شده است:
حُرِّمَتْ عَلَیْکُمُ الْمَیْتَهُ وَالدَّمُ وَلَحْمُ الْخِنزِیرِ وَمَا أُهِلَّ لِغَیْرِ اللَّهِ بِهِ وَالْمُنْخَنِقَهُ وَالْمَوْقُوذَهُ وَالْمُتَرَدِّیَهُ وَالنَّطِیحَهُ وَمَا أَکَلَ السَّبُعُ إِلَّا مَا ذَکَّیْتُمْ وَمَا ذُبِحَ عَلَى النُّصُبِ وَأَنْ تَسْتَقْسِمُوا بِالْأَزْلَامِ ذَلِکُمْ فِسْقٌ
میت، خون، گوشت خوک، آنچه برای غیر خدا ذبح شده، خفه شده، کوفته شده، از بلندی افتاده، بر اثر سم مرده و آنچه درندگان خورده باشند، مگر آنچه را ذبح کرده باشید حرام است و همچنین آنچه بر روی بتها ذبح شده و آنکه با قرعه [بخت آزمایی] تقسیم کنید، اینها [همه] فسق است.
نکته مهم
یکی از حیوانهایی که مصرف گوشت آن در فهرست غذاهای حرام قرار گرفته است گوشت خوک و گراز میباشد که در قرآن از آن به «لحم خنزیر» یاد شده است.
نص صریح قرآن کریم درمورد گوشت گراز
گوشت گراز در چندین آیه قرآن کریم به صراحت حرام اعلام شده و از آن به عنوان نص صریح، یاد شده است که این دلیلی محکم بر حرام بودن گوشت گراز است.
اصطلاح حرام گوشت ، اصطلاحی است که در ادیان و مذاهب به کار برده می شود و به حیوانی گفته می شود که خوردن گوشت آن در آن دین یا مذهب حرام شمرده شود. این که چه حیواناتی حرام گوشت هستند بسته به ادیان و مذاهب گوناگون فرق می کند.
گوشت گراز حرام است و اگر همان خوک باشد نجس است و خرید و فروش آن جایز نیست.
منابع:
- حضرت امام، توضیح المسائل (محشی - امام خمینی)؛ ج 1، ص 141
- آیت الله سیستانی ، منهاج الصالحین ؛ ج 1، ص 147
- آیت الله خامنه ای، أجوبةالاستفتاءات .
- آیت الله تبریزی، استفتاءات جدید ؛ ج 2، ص 236
- آیت الله بهجت، جامع المسائل ، ج 4، ص 7

