توسعه ظرفیت و انتقال به سطح ۴۰۰ کیلوولت؛ پاسخگویی به بار صنعتی

توسعه ظرفیت و انتقال به سطح ۴۰۰ کیلوولت؛ پاسخگویی به بار صنعتی
 یک مقام مسئول گفت: پست کمال آباد نقش تبادلی در ارتقای پایداری شبکه سراسری و پاسخگویی به نیازهای متقابل بین استان‌ها بسیار کلیدی است و امکان انتقال توان در شرایط بحرانی را دارد.

فرهاد شبیهی، مدیرعامل برق منطقه‌ای تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اقدامات زیرساختی انجام شده در قالب پروژه احداث بخش ۴۰۰ کیلوولت در پست ۲۳۰ کیلوولت کمال‌آباد گفت: احداث خط انتقال ۴۰۰ کیلوولت و نصب ترانسفورماتورهای جدید است.

وی ادامه داد: این اقدامات منجر به افزایش ظرفیت بارگیری از ۵۰۰ به ۶۰۰ مگاولت‌آمپر شده و همچنین بار مصرفی مورد نیاز بخش ۶۳ کیلوولت از شبکه ۲۳۰ کیلوولت به شبکه ۴۰۰ کیلوولت منتقل شده است که تأثیر به سزایی در افزایش قابلیت اطمینان، کاهش افت ولتاژ شبکه ۲۳۰ کیلوولت، کاهش فشار بر دیگر پست‌های منطقه و بهبود پاسخگویی به بارهای صنعتی و شهری دارد. به‌ویژه شهرک‌های صنعتی واقع در حاشیه استان، که با افزایش مصرف در سال‌های اخیر مواجه شده‌اند، از این توسعه منتفع شده‌اند.

شبیهی با اشاره به اینکه یکی از مسائل بحرانی در سال‌های گذشته، افت ولتاژ در برخی مناطق تحت پوشش این پست بود که در مواردی ولتاژ شبکه تا ۲۰۰ کیلوولت نیز کاهش می‌یافت، خاطر نشان کرد: با ارتقای ساختار شبکه و بهره‌برداری از تجهیزات جدید، از جمله ترانس‌های پیشرفته با ظرفیت ۳۰۰ مگاولت آمپر، اکنون ولتاژ شبکه در بازه استاندارد ۲۱۰ تا ۲۱۵ کیلوولت تثبیت شده است. این ترانس‌ها با طراحی خاص و نسبت تبدیل ۴۶ کیلوولت، توسط شرکت ایرانی ساخته شده‌اند و برای نخستین‌بار در کشور به‌کار گرفته شده‌اند.

مدیر عامل برق منطقه‌ای تهران اضافه کرد: یکی دیگر از تحولات مهم فنی در این پست، انتقال کامل به سطح ولتاژ ۴۰۰ کیلوولت و خروج تدریجی خطوط ۲۳۰ کیلوولت بوده است. این تغییر ساختاری نه‌تنها افزایش ظرفیت را به دنبال داشته، بلکه موجب بهبود کیفیت ولتاژ، کاهش تلفات و افزایش بهره‌وری خطوط انتقال شده است. اکنون تمامی تجهیزات فشارقوی پست بر پایه ولتاژ ۴۰۰ کیلوولت طراحی و بهره‌برداری می‌شوند که زمینه‌ساز توسعه‌های آتی در شبکه نیز خواهد بود.

وی ادامه داد: پست کمال‌آباد اکنون دیگر یک مرکز محلی برای برق‌رسانی نیست، بلکه به یک هاب انتقالی با قابلیت تبادل بار با شرکت‌های برق منطقه‌ای زنجان، باختر و رودشور تبدیل شده است. این نقش تبادلی در ارتقای پایداری شبکه سراسری و پاسخگویی به نیازهای متقابل بین استان‌ها بسیار کلیدی است و ساختار حلقوی ایجادشده امکان انتقال توان در شرایط بحرانی، قطع خطوط یا تعمیرات دوره‌ای را بدون افت شدید ولتاژ فراهم می‌سازد.

مدیرعامل برق منطقه‌ای تهران در خاتمه اضافه کرد: با وجود توسعه‌های چشمگیر در سطح پست کمال‌آباد، پایداری کامل شبکه مستلزم هماهنگی توسعه‌ای در سطوح مختلف است. به همین دلیل، طرح‌های مکملی برای توسعه نیروگاه‌های جدید در دست اقدام است تا تأمین توان بالادستی متناسب با زیرساخت‌های انتقال فراهم شود. از سوی دیگر، توسعه خطوط فوق‌توزیع در سطح پایین دست نیز به‌صورت هم‌زمان در حال انجام است تا توان منتقل‌شده از این پست، به‌صورت یکنواخت و پایدار به مصرف‌کنندگان نهایی برسد.

تحولات اقتصادی، بازار و تحلیل‌ها را در خوشه خبر دنبال کنید

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها

از بین اخبار