«گذر از دالان توسعه» منتشر شد

«گذر از دالان توسعه» منتشر شد

 کتاب « گذر از دالان توسعه» نوشته ناصر پوررضا کریم سرا با همکاری اندیشکده روابط بین‌الملل راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «گذر از دالان توسعه» نوشته ناصر پوررضا کریم سرا مدرس دانشگاه و دکترای جامعه شناسی اقتصادی و توسعه با همکاری اندیشکده روابط بین‌الملل راهی بازار نشر شد.

در این کتاب ۷ مقاله مرتبط به موضوع توسعه مورد واکاوری قرار گرفته شده است؛

مقاله اول سراغ تحلیل گفتمانی دشواری‌های مدرنیته و توسعه در ایران می‌رود و دنبال یافتن دلالت‌های معرفتی، ایستاری ‌ ارزشی و محلی زمینه پرورده مرتبط با سنخ‌شناسی دشواری‌های مدرنیسم و توسعه در ایران است.

در مقاله دوم نسبت نوسازی بر روند تغییرات اجتماعی دوران پهلوی بررسی شده است. این مقاله از نظریه نوسازی آمرانه بهره گرفته است که طبق آن تغییرات اجتماعی دوران پهلوی به‌علت تسلط مطلق ساختار سیاسی بر فرایند نوسازی، با تحولات اقتصادی این دوره ارتباط معنادار دارد.

در مقاله سوم تأثیر اصل چهارم ترومن بر توسعه ایران با تأکید بر توسعه روستایی بررسی شده است. اصل چهارم ترومن از آن دسته طرح‌هاست که در قالب نوعی سیاست‌گذاری اجتماعی نهادها و تغییرات خاصی را هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ فرهنگی سیاسی در متن لایه‌های اجتماعی شکل داده است.

در مقاله چهارم به آسیب‌شناسی پدیده سالمندی در فرآیند توسعه و مناسبات جمعیتی ایران توجه شده است. تغییرات جمعیتی ابعاد مختلف فضای اجتماعی را چندبعدی و گاهی هم‌زمان متأثر می‌کند. در تمام جوامع امروزی سالمندی را پدیده‌ای مهم و چندبعدی می‌دانند و به آن توجه می‌کنند.

تحولات توسعه و تغییر سبک زندگی موضوع مقاله پنجم است. نویسنده در این مقاله تحولات سبک زندگی را همچون متغیر وابسته در تحولات توسعه در دو دوره تاریخی پهلوی و فضای پس از انقلاب بررسی کرده است و درنهایت راهبردها و مؤلفه‌های لازم برای کاستن از آستانه آسیب‌ها و تقویت و انسجام‌بخشی فضای ارزشی جامعه و خانواده را پیش کشیده‌ و آن را بستر اصلی تداوم سبک زندگی دانسته‌ است.

در مقاله ششم تأثیر اندازه دولت در رشد و توسعه پایدار (کشورهای نفتی) بررسی شده و توسعه فرآیندی ارزشی و جریانی چندبعدی و پیچیده است. در فرآیند تحقق توسعه پایدار مجموعه‌عوامل گوناگون مانند ساختارهای اجتماعی و فرهنگی، طرز تلقی مردم و نهادهای ملی عمومی مؤثر است.

در مقاله هفتم تأثیر صنعتی‌شدن بر تغییرات فرهنگی بررسی شده است. یکی از اهداف عمده برنامه‌های بلندمدت جوامع درحال‌توسعه صنعتی‌شدن است؛ چراکه صنعتی‌شدن یکی از شاخص‌های مهم و اثرگذار افزایش نرخ رشد اقتصادی و فرصت‌های شغلی است.

در نوشته پشت جلد کتاب می‌خوانیم؛

در ایران معاصر از عهد پهلوی تاکنون موضوع توسعه یکی از دغدغه بنیادین نظام سیاسی بوده است. تلاش برای نوسازی ظاهری و ساختار سازی در دوره پهلوی اول و شروع برنامه‌های توسعه در عهد پهلوی دوم و ادامه برنامه‌های توسعه و تعریف چشم اندازهای آرمانی برای کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز نشان دهنده اهمیت موضوع توسعه و توسعه یافتگی برای نظام سیاسی بوده است.

هدف بزرگی که برای دستیابی به آن، جامعه ایرانی باید مسیر پر پیچ و خم و کمتر شناخته شده را طی کند. در این کتاب موضوع توسعه از منظر اجتماعی و جامعه شناسی در حوزه‌های مختلف تشریح و تبیین شده است. و تلاش شده گوشه‌ای کوچک از بعد اجتماعی توسعه در ایران برای خوانندگان نمایان شود.

کتاب «گذر از دالان توسعه» توسط ناصر پوررضا کریم‌سرا در ۱۹۴ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۲۲۰ هزار تومان در اندیشکده صنایع نرم با همکاری اندیشکده روابط بین‌الملل راهی بازار کتاب شده است.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها