به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، تار عنکوب یک فیبر طبیعی خارق العاده است و از چند دهه قبل محققان به دلیل این ویژگی های خارق العاده ای مانند قدرت بسیار زیاد، حالت الاستیکی، سبک وزنی و زیست تجزیه پذیر بودن، مجذوب آن شده اند.
این ترکیب خارق العاده از ویژگی ها در صورت درک و بهینه سازی کیفیت های طبیعی، پتانسیل کاربردهای زیادی دارد. تغییر تار عنکبوت در حالت زنده این حشره فرایند سختی بود اما اکنون محققان دانشگاه بایروت در آلمان با کمک ابزارهای مهندسی ژنتیک قابلیت های آن را ارتقا داده اند.
پروفسور توماس شیبل مولف ارشد این تحقیق می گوید: همانطور که برای نخستین بار در جهان نشان دادیم، فناوری کریسپر Cas۹ را می توان برای وارد کردن توالی های ژنتیک دلخواه به پروتئین های تار عنکبوت به کار برد.
برای این منظور محققان عنکبوت را با فناوری کریسپر طوری مهندسی کردند که تار فلورسنت قرمز تولید کند. آنها در پژ وهش خود از یک گونه عنکبوت خانگی (Parasteatoda tepidariorum) استفاده کردند.
از آنجا که بسیاری از عنکبوتها گوشت خوار هستند و ساختار ژنتیکی متنوع و پیچیده ای دارند، دستکاری ژنتیک و پرورش نسل های آتی آنها چالش های بی شماری دارد. این عوامل سبب شده تحقیقات آزمایشگاهی زیادی روی آنها انجام نشود. محققان برای غلبه بر این چالش ها یک راه حل مبتنی بر کریسپر ابداع کردند که حاوی توالی ژن های خاصی برای تولید پروتئین تار فلورسنت قرمز بود و آن را به تخم های بارورنشده عنکبوت تزریق کردند.
فرایند تزریق میکرو نیز کار ساده ای نبود و شامل بی حس کردن حشره با گاز دی اکسید کربن بود تا حرکت نکند. عنکبوتهای ماده پس از بهبود از این فرایند جفتگیری کردند و فرزندان آنها تاری با پروتئین فلورسنت قرمز تولید کردند که نشان داد مهندسی ژنتیک بدون تغییر در ترکیب تار قرار گرفته است.