نحوه نگهداری برنج پخته در یخچال

به هیچ عنوان برنج پخته شدهای که در یخچال نگهداری کردهاید را سرد نخورید. در این برنج باکتری باسیلوس رشد کرده است که در صورت گرم نکردن موجب اسهال و استفراغ در بدنهای ضعیف میشود. بهتر است برنج را به صورت بخارپز گرم کنید و بیش از یک بار برنج را گرم نکنید.
همیشه نحوه نگهداری برنج پخته بسیار اهمیت دارد. زیرا برنج بعد از پخته شدن زود خراب شده و اگر نتوانید روش درستی برای نگهداری آنها بیابید احتمالا دیگر برنجها قابل مصرف نباشند و باید آنها را دور بریزید.
نگهداری برنج پخته در اتاق
هرگز برنج پخته را برای چند ساعت در دمای اتاق قرار ندهید. اگر برنج پخته شده برای مدت زمان طولانی در فضای اتاق قرار بگیرد. میکروبها و باکتریها در آن رشد کرده و موجب ایجاد مسمویت غذایی میشوند. معمولا برنجی که فاسد شده حتی با گرم کردن هم قابل مصرف نخواهد بود. میتوان برنج پخته شده را تا زمانی که خنک شد و یا حداکثر تا ۶ ساعت در دمای اتاق نگهداری کرد. معمولا توصیه میشود برنج پخته را نهایتا تا ۲ ساعت در فضای خارج از یخچال قرار دهید.
نگهداری برنج پخته
برنج پخته شده را در یخچال نگهداری کنید. اگر میخواهید برنج پخته شده را تا یکی دو روز آینده میل کنید، حتما آن را در یخچال نگهداری کنید. برنج پخته شده حداکثر تا ۳ روز در یخچال قابل نگهداری است.
برای نگهداری برنج پخته شده در یخچال باید آن را تقریبا حدود دو ساعت در فضای اتاق قرار دهید تا کاملا سرد شود. سپس برنجها را داخل ظروف شیشهای درب دار یا زیپ کیپ ریخته و محکم ببندید و در یخچال قرار دهید.
نکته کلیدی: ظرف درب دار
فراموش نکنید در هنگام نگهداشتن برنج پخته شده در یخچال حتما از ظروف درب دار استفاده نمایید. بدون درب گذاشتن برنج در یخچال هم موجب انتقال آلوگیها به برنج شده و هم موجب خشک شدن آن میشود. همچنین سعی کنید برنج پخته در یخچال را حتما دور از سبزیجات و میوههای خام قرار دهید.
برنج خیس شده چند روز در یخچال میماند؟
برنج خیس شده حداکثر تا ۲ روز در یخچال سالم باقی میماند و بهتر است در زمان مصرف آب روی آن را بریزید و با آب ولرم آن را کمی بشویید.
نحوه فریز کردن برنج پخته
میتوان برنج را به مدت سه تا چهار ماه در فریزر نگهداری کرد. اگر قصد ندارید برنج را در دو سه روز آینده میل کنید برای نگهداری طولانی مدت، حتما آن را داخل فریزر قرار دهید. برای این کار ابتدا برنج را به وعدههای غذایی مصرفی تقسیم کنید و در دمای اتاق بگذارید تا سرد شود. سپس داخل کیسههای مخصوص فریزر قرار دهید و هوای کیسه را حتماً خالی کنید. دقت داشته باشید درب کیسه به خوبی بسته شود. کیسههای مخصوص فریزر بهترین گزینه برای نگهداری برنج داخل فریزر است. اما اگر تصمیم دارید طی یک الی دو هفته آینده برنج را میل کنید میتوانید در ظروف مخصوص فریزر این کار را انجام دهید.
برای گرم کردن برنج منجمد شده میتوانید از ظروف نچسب یا مایکروویو استفاده کنید. در صورت استفاده از مایکروویو حرارت را روی درجه ملایم قرار دهید تا زمانی که یخ برنج باز شود. سپس میتوانید دما را افزایش دهید. برای گرم شدن بهتر برنج، مقداری آب به آن اضافه کنید. گرم کردن برنج با استفاده از ظروف نچسب هم به همین شکل است. ابتدا برنج را روی حرارت ملایم قرار دهید و بعد از باز شدن یخ میتوانید شعله را زیاد کنید.
اگر میخواهید برای گرم کردن برنج وقتتان گرفته نشود، برنج از شب قبل از داخل فریزر بیرون بیاورید و داخل یخچال بگذارید تا روز بعد یخ برنج کاملاً باز شده باشد.
تنظیم دمای فریزر
دمای ۱۸- درجه سانتی گراد بهترین دما برای نگه داری برنج پخته در فریزر است. تغییر زمان ممکن است موجب خراب شدن برنج شود. پس زمانی که برنج پخته را در فریزر قرار میدهید حتما دمای فریزر را چک کنید در محدودهی مناسبی باشد تا برنج شما خراب نشود.
از کجا بفهمیم برنج پخته خراب شده؟
برنجی که به خوبی در یخچال نگهداری شود و در ظروف درب دار قرار گیرد، کاملا سالم میماند. اما اگر احساس کردید برنج سفت یا سخت شده است و بوی غیرطبیعی میدهد از مصرف آن خودداری کنید. همچنین لزج شدن سطح برنج نشانهای از خراب شدن آن است.
به طور کلی، احساس هر گونه تغییری در بو و بافت برنج از میل کردن آن خودداری کنید، به خصوص برنجهایی که بیشتر از دو ساعت در بیرون از یخچال نگهداری شده است.
خوردن این نوع برنجها باعث مسمومیت میشود و هنگام مشاهده هر یک از علائم خرابی، از چشیدن آن پرهیز کنید.
همچنین فراموش نکنید که برای استفاده مجدد از برنج پخته شده آن را به طور کامل گرم کنید. برای این کار از چند قاشق آب در برنج استفاده کنید و برنج را روی گاز یا داخل دستگاه مایکروویو قرار دهید. برای اطمینان از گرم شدن کامل برنج هر چند دقیقه یک بار آن را هم بزنید.
مضرات خوردن برنج فاسد چیست؟
یکی از رایجترین خطراتی که برنج مانده شده در یخچال دارد آلوده شدن برنج به باکتری خطرناک باسیلوس است. باسیلوس مسمومیت غذایی ایجاد میکند و نشانههای مانند اسهال و استفراغ به همراه دارد. معمولا این نشانهها بعد از ۶-۱۵ ساعت مصرف کردن برنج فاسد شده نمایان میشود.