نامه هشدار‌آمیز عراقچی به گوترش نسبت به ماجراجویی اسرائیل

 نامه هشدار‌آمیز عراقچی به گوترش نسبت به ماجراجویی اسرائیل

  وزیر امور خارجه در نامه‌ای به سازمان ملل نسبت به هرگونه ماجراجویی اسرائیل درباره تاسیسات هسته‌ای ایران هشدار داد ‌و اعلام کر‌د: به هرگونه تهدید یا عمل متخلفانه توسط این رژیم، قاطعانه پاسخ می‌دهیم.

سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای خطاب به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، اوانجلس سی سکریس رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد و رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر ضرورت اتخاذ تدابیر ویژه برای حفاظت از تاسیسات و مواد هسته‌ای تاکید کرد.

مسئولیت حقوقی دولت آمریکا

وزیر امور خارجه در این نامه ضمن هشدار نسبت به تبعات و پیامدهای هرگونه ماجراجویی از سوی رژیم صهیونیستی و سهیم بودن مسئولیت حقوقی دولت آمریکا در آن تاکید کرده است: جمهوری اسلامی ایران طبق حقوق بین‌الملل، تمام اقدامات لازم را برای محافظت و دفاع از شهروندان، منافع و تأسیسات خود در برابر هرگونه اقدام تروریستی یا خرابکارانه انجام خواهد داد. وی عنوان کرده است/ ایران همانند گذشته قویاً نسبت به هرگونه ماجراجویی رژیم صهیونیستی اسرائیل هشدار می‌دهد و به هرگونه تهدید یا عمل متخلفانه توسط این رژیم، قاطعانه پاسخ خواهد داد.

برنامه ایران تحت نظارت آژانس

در این نامه آمده است: مایلم توجه شما را به تهدیدات مکرر رژیم صهیونیستی اسرائیل برای حمله به تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران جلب کنم. در آخرین خبر، در گزارش منتشره در مورخ ۲۰ می ۲۰۲۵ از سوی شبکه خبری سی‌.ان‌.ان و به نقل از مقامات رسمی آمریکایی ادعا شده است که بر اساس اطلاعات جدید به‌ دست‌آمده، رژیم صهیونیستی در حال آماده‌سازی برای حمله به تأسیسات، زیرساخت‌ها و مکان‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران است. رئیس دستگاه دیپلماسی در این نامه عنوان کرده است: برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران تحت نظارت‌های گسترده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار داشته و دارد و هیچ‌یک از گزارشات آژانس مبین انحراف در این برنامه نبوده و صلح‌آمیز بودن آن تحقیقاً به اثبات رسیده است.

هرگونه تهدید منجر به نقض حقوق بین‌الملل و منشور می‌شود

وی اضافه کرده است: بر اساس قطعنامه‌ها و مصوبات کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، هرگونه تهدید به حمله علیه تأسیسات هسته‌ای منجر به نقض حقوق بین‌الملل، منشور ملل متحد و اساسنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌شود. در این ارتباط، قطعنامه ۴۴۴ اجلاس نوزدهم کنفرانس عمومی آژانس اذعان می‌دارد: «هرگونه حمله مسلحانه و تهدید علیه تأسیسات هسته‌ای اختصاص‌ یافته برای مقاصد صلح‌آمیز، به مثابه نقض اصول منشور ملل متحد، حقوق بین‌الملل و اساسنامه آژانس محسوب می‌شود.» وی می‌افزاید: قطعنامه ۴۷۵ اجلاس سی‌و‌یکم کنفرانس عمومی آژانس نیز عنوان می‌کند: «یک حمله مسلحانه به تأسیسات هسته‌ای می‌تواند به انتشار رادیو اکتیو همراه با پیامدهای جدی در داخل مرزهای کشوری که مورد حمله قرار گرفته است و فراسوی مرزهای آن منجر شود.»قطعنامه ۵۳۳ اجلاس سی‌ و‌ چهارم کنفرانس عمومی آژانس نیز تصدیق می‌کند: «یک حمله مسلحانه یا تهدید به حمله علیه تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان، در حال کار یا در دست احداث، شرایطی را ایجاد خواهد کرد که بر اساس آن شورای امنیت سازمان ملل متحد ناگزیر به اقدام فوری وفق مفاد منشور ملل متحد خواهد بود.»

حمله به تاسیسات هسته‌ای ایمنی هسته‌ای را به خطر می‌اندازد

عراقچی در این نامه خاطرنشان کرده است: در سند مصوب کشورهای عضو معاهده عدم اشاعه در نشست بازنگری این معاهده در سال ۲۰۰۰ نیز تصریح شده است که «حمله یا تهدید به حمله به تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز، ایمنی هسته‌ای را به خطر انداخته و عواقب سیاسی، اقتصادی و محیط‌ زیستی خطرناکی به‌همراه داشته و نگرانی‌های جدی درخصوص اجرای حقوق بین‌الملل در مورد استفاده از زور در چنین مواردی ایجاد می‌کند که خود موجب مشروع شدن اقدامات مناسب جبرانی بر اساس مفاد منشور ملل متحد خواهد بود.» در نامه وزیر خارجه آمده است: حمله به تاسیسات هسته‌ای با محکومیت شدید شورای امنیت نیز مواجه شده است. شورا در قطعنامه ۴۸۷ مورخ ۱۹ ژوئن ۱۹۸۱ به هنگام بررسی حمله رژیم صهیونیستی به مرکز تحقیقات هسته ای عراق، این حمله را شدیدا محکوم کرد و آن را نقض آشکار منشور ملل متحد و هنجارهای حقوق بین الملل خواند و از این رژیم خواست تا از چنین اقدامات و تهدیداتی در آینده نیز خودداری کند. شورا همچنین تصریح کرد که این حمله تهدید جدی علیه تمامیت رژیم پادمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و از رژیم اسرائیل به عنوان یک غیر عضو معاهده عدم اشاعه خواست تا فورا تمامی تاسیسات هسته‌ای خود را تحت پادمان های آژانس قرار دهد.

اسرائیا به ان‌پی‌تی بپیوندد

عراقچی در این نامه خاطرنشان کرده است که رژیم صهیونیستی با برنامه هسته‌ای غیرصلح‌آمیز خود، تنها تهدید مهم و اصلی صلح و امنیت منطقه و جهان است. در همین راستا، باید فشارهای بین‌المللی گسترده‌ای علیه این رژیم و تهدید هسته‌ای آن اعمال شود. این رژیم عضو هیچ یک از معاهدات خلع سلاح کشتار جمعی نبوده و جامعه بین‌المللی باید آن را وادار نماید تا برنامه سلاح هسته‌ای خود را نابود کرده و به‌عنوان یک طرف غیر دارنده سلاح اتمی به معاهده عدم اشاعه بپیوندد.در این نامه آمده است: تهدیدات و تجاوزات رژیم صهیونیستی اسرائیل طی دهه‌های اخیر علیه برخی کشورهای منطقه، عامدانه و به‌طور مکرر، روح و متن منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده ۴ بند ۲ آن، مبنی بر ممنوعیت توسل به تهدید یا بکارگیری زور را نقض کرده است. در این راستا، تهدیدات این رژیم مبنی بر حمله به تأسیسات، زیرساخت‌ها و مکان‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران، تهدیدی جدی علیه صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی بوده و ضروری است شورای امنیت که مسئولیت حفظ صلح و امنیت بین‌المللی را بر عهده دارد، اقدامات فوری و موثری را در برابر این تهدیدات به‌عمل آورد. وی تصریح کرده است: بسیار ضروری است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز بلافاصله به این موضوع رسیدگی کرده و مدیرکل آن، صریحاً این تهدیدات را محکوم نماید تا بلکه از اعتبار و بی‌طرفی آژانس نیز محافظت کند.

همه اقدامات برای دفاع از شهروندان و تاسیسات انجام می‌شود

در نامه وزیر امور خارجه آمده است: جمهوری اسلامی ایران طبق حقوق بین‌الملل، تمام اقدامات لازم را برای محافظت و دفاع از شهروندان، منافع و تأسیسات خود در برابر هرگونه اقدام تروریستی یا خرابکارانه انجام خواهد داد. ایران همانند گذشته قویاً نسبت به هرگونه ماجراجویی رژیم صهیونیستی اسرائیل هشدار می‌دهد و به هرگونه تهدید یا عمل متخلفانه توسط این رژیم، قاطعانه پاسخ خواهد داد. وی عنوان کرده است: ما همچنین بر این باوریم که در صورت وقوع هرگونه حمله‌ای علیه تأسیسات اتمی جمهوری اسلامی ایران از سوی رژیم صهیونیستی، دولت آمریکا نیز در آن سهیم بوده و مسوولیت حقوقی دارد. در همین راستا، در شرایط تداوم چنین تهدیداتی، جمهوری اسلامی ایران ناگزیر خواهد بود تا تدابیر ویژه‌ای را برای حفاظت از تأسیسات و مواد هسته‌ای خود اتخاذ کند که جزئیات مربوطه، متعاقباً به اطلاع آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواهد رسید.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها