منصور دیان اردستانی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در این رابطه بیان کرد: تامین امنیت غذایی مردم مهمترین محور فعالیتهای سازمان جهاد کشاورزی قم است و در همین راستا طی یک سال گذشته ۳۲ هزار تُن گوشت قرمز در این استان تولید شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیتهای دامداران قمی در زمینه پرورش گاو شیری صنعتی و سنتی اشاره کرد و افزود: طی یک سال گذشته تعداد ۲۹ هزار و ۷۰۰ راس گاوشیری اصیل (کل گله) در گلههای صنعتی و نیمه صنعتی استان موجود بود و ۱۲۸ هزار و ۳۰۴ تُن شیر در قم تولید شد.
وی ادامه داد: همچنین طی مدت یاد شده تعداد پنج هزار و ۹۰۰ راس گاوشیری دورگ(کل گله) در استان قم موجود بوده که میزان تولید شیر حاصل از آنها به ۲۰ هزار و ۲۹۲ تُن رسیدهاست. در مجموع طی یک سال گذشته با احتساب ۲ هزار و ۱۷۷ تُن شیرخام حاصل از سایر دامهای شیری(دام سبک وشتر) در کل مجموع شیر تولیدی استان به میزان ۱۵۰ هزار ۷۷۳ تُن بودهاست.
گفتنی است مهمترین راهبرد سازمان جهاد کشاورزی قم تامین امنیت غذایی مردم استان است و در همین ارتباط از هرگونه سرمایهگذاری در بخش تولید محصولات کشاورزی به خصوص افزایش ظرفیت تولید محصولات مرتبط با دام و طیور حمایت میشود.
استان قم بهواسطه نزدیکی به بازار پایتخت و منابع غنی ژنی در بخش دام و طیور ظرفیت خوبی دارد، همچنین در کنار سرمایهگذاری مناسبی که در بخش دام و طیور صورت گرفته، در این بخش ۱۵ هزار نفر اشتغال مستقیم و حدود ۳۰ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شدهاست.
بیش از ۴۰ درصد ارزشافزوده تولید بخش کشاورزی استان قم مربوط به دام و طیور میباشد که این نکته نشان میدهد سرمایهگذاری خوبی در این حوزه انجام شدهاست.
به گزارش ایرنا، بخش کشاورزی قم به عنوان متولی اصلی تامین امنیت غذایی مردم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.