به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه سایتِکدِیلی در گزارشی آورده است:
یافتههای جدید دانشمندان دانشگاه بریستول بریتانیا و دانشگاه اینسبروک اتریش نشان میدهد حتی اگر بتوانیم دمای جهانی را دوباره به ۱.۵ درجه سانتیگراد برگردانیم هم احتمالاً یخچالهای کوهستانی سراسر جهان تا قرنها رو به کاهش خواهند بود.
گرمایش جهانی بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد به معنای رسیدن دمای متوسط کره زمین به بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد در مقایسه با دمای پیش از انقلاب صنعتی است که با بروز مخاطرات جدی و افزایش سطح آب دریاها همراه است.
پیشبینیهای جدید نشان میدهد که فراتر رفتن موقت از حد ۱.۵ درجه سانتیگراد، حتی تا ۳ درجه سانتیگراد، باعث از دسترفتن شدید و برگشتناپذیر یخچالهای طبیعی میشود. رشتهکوهها از آلپ تا آند شاهد کاهش شدید تودههای یخ خواهند بود که باعث افزایش بلندمدت سطح آب دریاها و مختلشدن منابع مهم آب جوامع میشود.
این اولینبار است که دانشمندان تغییرات یخچالهای طبیعی را در سراسر جهان تا سال ۲۵۰۰ میلادی مدلسازی میکنند. تمرکز آنها بر وضعیتی است که در آن زمین به طور موقت بسیار بیشتر از ۱.۵ درجه سانتیگراد گرم و در نهایت دوباره خنک میشود.
یافتهها نشان میدهد در صورتی که حتی برای مدتی کوتاه دمای کره زمین از حد ۱.۵ درجه سانتیگراد فراتر رود در مقایسه با جهانی که هرگز از آستانه این دما فراتر نمیرود، ممکن است باعث شود یخچالها تا ۱۶ درصد بیشتر از جرم کلی خود را از دست بدهند.
دکتر فابین موسیون (Fabien Maussion)، یکی از پژوهشگران و دانشیار تغییرات محیطی قطبی در دانشگاه بریستول، گفت: این نتایج یک هشدار واضح است. سیاستهای اقلیمی فعلی، زمین را در مسیر نزدیکشدن به گرمایش ۳ درجه سانتیگراد قرار میدهد. واضح است که وضعیت یخچالهای طبیعی در چنین جهانی، بسیار بدتر از وضعیت یخچالهای جهانی است که در آن محدودیت ۱.۵ درجه سانتیگراد وجود دارد.
وی توضیح داد: قصد داشتیم کشف کنیم که آیا یخچالهای طبیعی میتوانند در صورت سردشدن مجدد زمین بهبود یابند یا نه؛ بسیاری از مردم میپرسند آیا یخچالها در طول زندگی ما یا فرزندانمان دوباره رشد خواهند کرد؟ با توجه به یافتههایمان، متأسفانه پاسخ این سؤال منفی است.