ابتکار «راهپیمایی جهانی به سوی غزه» با مشارکت بیش از ۱۰ هزار نفر

ابتکار «راهپیمایی جهانی به سوی غزه» با مشارکت بیش از ۱۰ هزار نفر
 تهران- ایرنا- در واکنشی به وضعیت فاجعه‌بار انسانی در نوار غزه و در اعتراض به محاصره طولانی‌مدت این منطقه توسط رژیم صهیونیستی، منابع رسانه‌ای از برنامه ریزی برای تشکیل ائتلافی بین‌المللی از نهادهای حقوق بشری، اتحادیه‌ها و جنبش‌های همبستگی از بیش از ۳۲ کشور خبر دادند.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری شهاب، منابع رسانه‌ای گزارش دادند که ائتلافی متشکل از اتحادیه‌های کارگری، نهادهای حقوق بشری و جنبش‌های همبستگی از سراسر جهان، اعلام کرده‌اند که ابتکار «المسیرة العالمیة إلی غزة» (راهپیمایی جهانی به سوی غزه) را آغاز کرده‌اند.

برپایه این گزارش، این اقدام با حضور بیش از ۱۰ هزار نفر از شهروندان کشورهای مختلف، با هدف ورود به نوار غزه به صورت پیاده و شکستن محاصره رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد.

این ائتلاف بین‌المللی با اشاره به وخامت اوضاع انسانی در غزه و تداوم محاصره این منطقه از سوی رژیم اشغالگر از حدود ۲۰ ماه پیش، خواستار اقدام فوری جامعه جهانی برای توقف جنایات و رفع کامل محاصره شده است.

قرار است این کارزار جهانی در روزهای آینده در چندین کشور آغاز شود و گروه‌هایی از راهپیمایان به صورت هماهنگ به سوی مرزهای نوار غزه حرکت کنند.

این ابتکار، همبستگی جهانی با مردم غزه را به نمایش می‌گذارد و فشار تازه‌ای بر دولت‌های غربی و نهادهای بین‌المللی برای توقف حمایت از اشغالگری و محاصره ایجاد خواهد کرد.

از ۱۵ مهر ۱۴۰۲ (۷ اکتبر ۲۰۲۳) که دور جدیدی از درگیری‌های نظامی میان رژیم صهیونیستی و گروه‌های مقاومت فلسطینی در نوار غزه آغاز شد، شرایط انسانی در این منطقه به‌طور بی‌سابقه‌ای رو به وخامت گذاشته است.

تهاجم همه‌جانبه هوایی، زمینی و دریایی از سوی ارتش رژیم صهیونیستی و تشدید محاصره چندلایه غزه، باعث شکل‌گیری یکی از بحرانی‌ترین وضعیت‌های انسانی در دهه‌های اخیر در این منطقه شده است.

رژیم صهیونیستی از همان روزهای آغازین جنگ، تمامی گذرگاه‌های مرزی به‌ویژه «رفح» و «کرم ابو سالم» را بست و مانع ورود غذا، سوخت، دارو و کمک‌های بشردوستانه شد.

این محاصره، تنها جریان اندک و کنترل‌شده‌ای از کمک‌ها را آن‌هم با تأخیر و محدودیت شدید، ممکن کرد؛ در نتیجه، بیمارستان‌ها یکی پس از دیگری از کار افتاده‌اند، ایستگاه‌های پمپاژ آب، غیرفعال و نانوایی‌ها به دلیل نبود برق و سوخت تعطیل شده‌اند.

طبق گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت و نهادهای پزشکی در غزه، بیش از ۸۰ درصد از مراکز درمانی در این منطقه یا به‌طور کامل تخریب شده‌اند یا به دلیل کمبود تجهیزات پزشکی، دارو و سوخت از ارائه خدمات ناتوان هستند. شمار زیادی از بیماران سرطانی، بیماران خاص، زنان باردار و نوزادان نارس، بدون دسترسی به درمان رها شده‌اند. بیش از ۱۰ هزار بیمار نیز نیازمند انتقال فوری پزشکی به خارج از غزه هستند که به دلیل بسته بودن گذرگاه‌ها ممکن نشده است.

بنابر اعلام یونیسف و سازمان جهانی بهداشت، ده‌ها کودک تاکنون بر اثر گرسنگی جان باخته‌اند و میلیون‌ها نفر، به‌ویژه کودکان و سالمندان، در شرایط سوءتغذیه شدید به سر می‌برند. بالغ بر دو میلیون نفر در این منطقه با گرسنگی حاد مواجه‌اند، در حالی که صدها تُن مواد غذایی و دارویی در مرزها معطل مجوز ورود است.

تداوم جنگ، محاصره شدید و ناکامی جامعه جهانی در اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی برای پایان محاصره و تسهیل کمک‌رسانی، وضعیت انسانی در نوار غزه را به سطح یک فاجعه تمام‌عیار رسانده است. نهادهای حقوق بشری و بین‌المللی بارها نسبت به وقوع «نسل‌کشی خاموش» در غزه هشدار داده‌اند، اما تاکنون اقدام مؤثری برای مهار بحران صورت نگرفته است.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها