به گزارش ایرنا، سردار حسن شاهوارپور یکشنبه شب در همایش گرامیداشت روز مقاومت و پایداری دزفول در حسینیه ثارالله این شهرستان افزود: چهارم خرداد، روز مقاومت و پایداری شهری است که تمام قد در مقابل متجاوزان ایستاد.
وی مردم دزفول را وفادار و با عزت دانست و ادامه داد: مردم دزفول برای کشورمان ایستادگی کردند و امروز با افتخار یاد شهدا را گرامی میداریم.
فرمانده سپاه حضرت ولی عصر (عج) خوزستان همچنین سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر قهرمان را نیز گرامیداشت و گفت: با وجود اینکه سالها از حوادث دوران دفاع مقدس گذشته ولی این حوادث فراموش شدنی نیست.
وی افزود: دشمنان قسم خورده این مرز و بوم، استکبار جنایتکار، رژیم صهیونیستی و وابستگان داخلی در کمین هستند و اگر مقاومت دفاع مقدس را یادآوری نکنیم دشمنان ضرباتی سخت تر به ما وارد خواهد کرد.
سردار شاهوارپور با تاکید بر ضرورت تبیین دلیل مقاومت و دستاوردهای آن برای جوان و نوجوانان اظهارکرد: کشورمان باید همچنان در مسیر استقلال، سربلندی و توسعه پایدار حرکت کند و مردم در امنیت پایدار باشند.
وی افزود: دشمن در دوران دفاع مقدس نیز تصور کرد کشورمان توانایی مقابله به آنها را ندارند و با این اشتباه صدام را انتخاب کرد البته پس از آن صدام نیز پشیمان شد ولی فایدهای نداشت و ۲ کشور را به آتش کشید.
فرمانده سپاه خوزستان گفت: تمامی منابع عراق برای یک جنگ تمام عیار و نابرابر علیه کشورمان به کار گرفته شد و دشمن تصور کرد اگر دزفول را تسلیم کند شمال خوزستان و استان در تصرفشان خواهد بود.
وی افزود: رژیم بعث در روزهای اول دزفول را موشک باران کرد این در حالی بود که امدادرسانی در کوچههای سه متری با تخریبهای گسترده بسیار دشوار بود، همه با امکانات اندک در تلاش بودند و بعد از ساعتها یک کودک را از زیر آوار بیرون میآوردند.
سردار شاهوارپور تاکید کرد: اگر اکنون برای مردم غزه نگران هستیم چنین حوادثی را تجربه کردیم زیرا رژیم بعث برای شکستن اراده ملت ایران بارها دزفول را موشک باران کرد.
وی به وضعیت دزفول در دوران جنگ تحمیلی و مواد غذایی و امکانات محدود اشاره کرد و افزود: با وجود این شرایط، مردم دزفول همواره پشتیبان رزمندگان در طول جنگ تحمیلی بودند.
فرمانده سپاه حضرت ولیعصر(عج) خوزستان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله قاضی دزفولی که به رزمندگان روحیه میداد و خیرین را برای تکریم رزمندگان بسیج کرده بود، گفت: کارهای پشت جبهه توسط مردم دزفول به صورت خودجوش انجام میشد؛ در چنین وضعیتی تعداد رزمندگان دزفول در گردانهایی که در عملیاتها شرکت می کرد نیز زیاد بود و همزمان خانوادهای زیر آوار شهید شده و رزمنده همان خانواده در خط مقدم شهید یا مجروح می شد.
وی افزود: مردم دزفول در مدت هشت سال با مظلومیت در برابر دشمن ایستادند و نشان دادند نباید در برابر ظلم تسلیم شد زیرا تسلیم شدن برابر با ذلت است.
سردار شاهوارپور تاکید کرد: مردم دزفول با مقاومتشان توانستند دشمن را شکست دهند؛ اکنون دشمن یک جنگ ترکیبی تمام عیار در حوزه مجازی و حقیقی به راه انداخته است؛ باید نواهای پلید دشمن را بشناسیم و در مسیر جبهه حق با رهنمودهای رهبر معظم انقلال بایستیم.
امام جمعه موقت دزفول نیز در این همایش گفت: ۵۰۰ برنامه کشوری، استانی و شهرستانی در حوزههای مختلف به مناسبت روز دزفول برگزار شد که قابل تقدیر است.
حجت الاسلام حسین عبدالهی، یاد و خاطره آیت الله قاضی دزفولی در دوران جنگ تحمیلی را گرامیداشت و پیام حجت الاسلام مسعود بهرامپور امام جمعه دزفول را قرائت کرد.
اجرای امیر تاجیک و هنرمندی فاطمه عبادی از دیگر برنامههای این همایش بود.
به گزارش ایرنا، به استناد آمار، دزفول تنها شهر اشغال نشدهای است که مورد شدیدترین حملات موشکی و بمباران هوایی و زمینی قرار گرفت.
رژیم بعث عراق در مدت هشت سال جنگ، ۱۷۶ موشک غول پیکر «فراگ هفت و اسکاد» به شهر دزفول شلیک کرد، ۴۸۹ بمب و راکت توسط هواپیماهای دشمن بر سر مردم بیدفاع شهر ریختند و آتش بارهای عراق با شلیک پنج هزار و ۸۲۱ گلوله توپ نقاط مختلف شهر را هدف قرار دادند،
اما با این همه خسارت، مردم دزفول با تقدیم ۲ هزار و ۶۴۲ شهید از جمله ۸۵۰ شهید موشکی، ۶۸ شهید شیرخوار، ۳۹۲ شهید بانو و همچنین چهار هزار جانباز، ۴۵۲ آزاده سرافراز و ۱۴۷ مفقود و جاویدالاثر حماسه مقاومت و پایداری را در تاریخ درخشان انقلاب اسلامی ایران جاودان ساختند.
همزمان با هفتمین سال جنگ تحمیلی در سال ۱۳۶۶ و به مناسبت پنجمین سال آزادسازی خرمشهر، با پیشنهاد دولت وقت، بررسیهای وسیع و گستردهای برای معرفی «شهر نمونه مقاومت» در کشور صورت گرفت و براساس هفت شاخص درنهایت دزفول به عنوان «شهر نمونه مقاومت کشور» معرفی شد.
به همین مناسبت نیز چهارم خرداد به نام «روز مقاومت و پایداری مردم دزفول» در تقویم رسمی جمهوری اسلامی نامگذاری شد.