شهردار: کمبود زیرساخت‌های عمرانی و مشکلات ترافیکی از مهمترین چالش‌های زاهدان است

شهردار: کمبود زیرساخت‌های عمرانی و مشکلات ترافیکی از مهمترین چالش‌های زاهدان است

 زاهدان - ایرنا - شهردار زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان گفت: امروز این شهر با مسائلی همچون کمبود زیرساخت‌های عمرانی، مشکلات ترافیکی، ضعف در حوزه زیست‌محیطی و فرسودگی بافت‌های شهری مواجه است و غفلت از نگاه تخصصی در مواجهه با این مسائل، می‌تواند روند توسعه را دچار آسیب کند.

محمد نعیم پناه، روز جمعه در گفت‌ وگو با ایرنا با اشاره به اهمیت مشارکت اقشار نخبه و فرهیخته در فرآیند مدیریت و برنامه‌ریزی شهری اظهار کرد: فرهنگیان و نخبگان به عنوان سرمایه‌های اجتماعی و علمی جامعه، نقش محوری در تولید اندیشه، ارائه راهکارهای نوآورانه و هدایت صحیح سیاست‌های توسعه‌ای دارند.

وی افزود: امروز بیش از هر زمان دیگری، مدیریت شهری نیازمند بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی، فکری و تخصصی فرهیختگان جامعه است تا بتواند با تکیه بر خرد جمعی، بر چالش‌های پیچیده حوزه شهری فائق آید.

شهردار زاهدان ادامه داد: بی‌تردید تعامل سازمان‌یافته و مستمر شهرداری با این قشر می‌تواند موجب ارتقاء کیفی خدمات و حل مسائل مزمن شهری شود.

وی با اشاره به نشست اخیر خود با جمعی از فرهنگیان، استادان دانشگاه، متخصصان حوزه عمران، معماری، مدیریت شهری و فعالان اجتماعی شهر زاهدان افزود: در این نشست صمیمی و کارشناسی، مباحث مهمی پیرامون چالش‌های پیش‌روی مدیریت شهری، نیازهای اولویت‌دار شهر، ظرفیت‌های توسعه‌ای مغفول‌مانده و نقش مشارکتی نخبگان در فرآیند برنامه‌ریزی شهری مطرح شد.

نعیم پناه با بیان اینکه توسعه پایدار شهرها بدون مشارکت نخبگان امکان‌پذیر نیست، ادامه داد: امروز شهر زاهدان با مسائلی همچون کمبود زیرساخت‌های عمرانی، مشکلات ترافیکی، ضعف در حوزه زیست‌محیطی و فرسودگی بافت‌های شهری مواجه است و غفلت از نگاه تخصصی در مواجهه با این مسائل، می‌تواند روند توسعه را دچار آسیب کند.

وی بیان کرد: از آنجا که شهرداری به عنوان نهادی خدمات‌رسان در خط مقدم پاسخ‌گویی به مطالبات شهروندان قرار دارد، بهره‌گیری از ایده‌ها و مشورت‌های علمی نخبگان نه تنها یک انتخاب، بلکه یک ضرورت راهبردی برای ماست.

شهردار زاهدان با اشاره به برخی اقدامات عمرانی و خدماتی انجام شده توسط مدیریت شهری طی ماه‌های اخیر گفت: در کنار پروژه‌های عمرانی نظیر تکمیل 2 تقاطع غیرهمسطح، احداث بوستان‌های محله‌ای، اجرای پیاده‌راه تجاری – گردشگری چهارراه رسولی و افزایش سرانه فضای سبز، تلاش کرده‌ایم تا خدمات شهری در بخش‌هایی مانند بهسازی معابر و آسفالت خیابان‌ها نیز به صورت چشمگیری گسترش یابد.

وی افزود: با وجود محدودیت‌های مالی و برخی چالش‌های اجرایی، این اقدامات با تلاش شبانه‌روزی مجموعه همکاران در شهرداری و در سایه تعامل میان‌بخشی با نهادهای مسئول محقق شده و برای سالجاری نیز برنامه‌ریزی دقیقی برای اجرای پروژه‌های عمرانی، فرهنگی، اجتماعی و زیست‌محیطی تدوین شده است.

نعیم پناه به جایگاه قانونی و مردمی نهاد شهرداری اشاره کرد و گفت: مطابق قانون، انتخاب مدیران شهری بر عهده نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر است و دیدگاه‌ها و نقدهای دلسوزانه‌ای که از سوی شهروندان و فرهیختگان در این زمینه مطرح می‌شود، می‌تواند به پویایی و شفافیت بیشتر در نظام مدیریتی شهر کمک کند.

وی با بیان اینکه همدلی و همکاری بین مدیران شهری، مسوولان استانی، نخبگان و شهروندان شرط لازم برای تحقق شهری آباد و کارآمد است، خاطرنشان کرد: موفقیت شهرداری در مسیر توسعه، منوط به شکل‌گیری یک اراده جمعی مبتنی بر تعامل، همفکری و مشارکت مسئولانه تمامی ذی‌نفعان شهری است که امیدوارم با تداوم این روند، زاهدان به جایگاه واقعی خود در تراز یک کلان‌شهر پویا، هوشمند و زیست‌پذیر دست یابد.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها