محمد نعیم پناه، روز جمعه در گفت وگو با ایرنا با اشاره به اهمیت مشارکت اقشار نخبه و فرهیخته در فرآیند مدیریت و برنامهریزی شهری اظهار کرد: فرهنگیان و نخبگان به عنوان سرمایههای اجتماعی و علمی جامعه، نقش محوری در تولید اندیشه، ارائه راهکارهای نوآورانه و هدایت صحیح سیاستهای توسعهای دارند.
وی افزود: امروز بیش از هر زمان دیگری، مدیریت شهری نیازمند بهرهگیری از ظرفیتهای علمی، فکری و تخصصی فرهیختگان جامعه است تا بتواند با تکیه بر خرد جمعی، بر چالشهای پیچیده حوزه شهری فائق آید.
شهردار زاهدان ادامه داد: بیتردید تعامل سازمانیافته و مستمر شهرداری با این قشر میتواند موجب ارتقاء کیفی خدمات و حل مسائل مزمن شهری شود.
وی با اشاره به نشست اخیر خود با جمعی از فرهنگیان، استادان دانشگاه، متخصصان حوزه عمران، معماری، مدیریت شهری و فعالان اجتماعی شهر زاهدان افزود: در این نشست صمیمی و کارشناسی، مباحث مهمی پیرامون چالشهای پیشروی مدیریت شهری، نیازهای اولویتدار شهر، ظرفیتهای توسعهای مغفولمانده و نقش مشارکتی نخبگان در فرآیند برنامهریزی شهری مطرح شد.
نعیم پناه با بیان اینکه توسعه پایدار شهرها بدون مشارکت نخبگان امکانپذیر نیست، ادامه داد: امروز شهر زاهدان با مسائلی همچون کمبود زیرساختهای عمرانی، مشکلات ترافیکی، ضعف در حوزه زیستمحیطی و فرسودگی بافتهای شهری مواجه است و غفلت از نگاه تخصصی در مواجهه با این مسائل، میتواند روند توسعه را دچار آسیب کند.
وی بیان کرد: از آنجا که شهرداری به عنوان نهادی خدماترسان در خط مقدم پاسخگویی به مطالبات شهروندان قرار دارد، بهرهگیری از ایدهها و مشورتهای علمی نخبگان نه تنها یک انتخاب، بلکه یک ضرورت راهبردی برای ماست.
شهردار زاهدان با اشاره به برخی اقدامات عمرانی و خدماتی انجام شده توسط مدیریت شهری طی ماههای اخیر گفت: در کنار پروژههای عمرانی نظیر تکمیل 2 تقاطع غیرهمسطح، احداث بوستانهای محلهای، اجرای پیادهراه تجاری – گردشگری چهارراه رسولی و افزایش سرانه فضای سبز، تلاش کردهایم تا خدمات شهری در بخشهایی مانند بهسازی معابر و آسفالت خیابانها نیز به صورت چشمگیری گسترش یابد.
وی افزود: با وجود محدودیتهای مالی و برخی چالشهای اجرایی، این اقدامات با تلاش شبانهروزی مجموعه همکاران در شهرداری و در سایه تعامل میانبخشی با نهادهای مسئول محقق شده و برای سالجاری نیز برنامهریزی دقیقی برای اجرای پروژههای عمرانی، فرهنگی، اجتماعی و زیستمحیطی تدوین شده است.
نعیم پناه به جایگاه قانونی و مردمی نهاد شهرداری اشاره کرد و گفت: مطابق قانون، انتخاب مدیران شهری بر عهده نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر است و دیدگاهها و نقدهای دلسوزانهای که از سوی شهروندان و فرهیختگان در این زمینه مطرح میشود، میتواند به پویایی و شفافیت بیشتر در نظام مدیریتی شهر کمک کند.
وی با بیان اینکه همدلی و همکاری بین مدیران شهری، مسوولان استانی، نخبگان و شهروندان شرط لازم برای تحقق شهری آباد و کارآمد است، خاطرنشان کرد: موفقیت شهرداری در مسیر توسعه، منوط به شکلگیری یک اراده جمعی مبتنی بر تعامل، همفکری و مشارکت مسئولانه تمامی ذینفعان شهری است که امیدوارم با تداوم این روند، زاهدان به جایگاه واقعی خود در تراز یک کلانشهر پویا، هوشمند و زیستپذیر دست یابد.